Foto

Echipa internationalului Vlad Moldoveanu a devenit liderul sezonului regular in Polonia

Campioana KKS Turow Zgorzelec a reusit sa castige, duminica seara, derby-ul ultimei etape din sezonul regular al Ligii de Baschet din Polonia, impunandu-se clar in fata rivalei Stelmet Zielona Gora, cu 92-79, si va ataca play-off-ul din pozitia de lider al TBL. Internationalul roman Vlad Moldoveanu a contribuit cu 11 puncte la victoria campioanei en-titre, reusind si un cos de senzatie la ultima actiune a echipei sale.
 
Ultima runda din campionatul Poloniei a adus fata in fata ocupantele primelor doua pozitii din clasamentul sezonului regular al Tauron Basket Liga, campioana KKS Turow Zgorzelec primind, duminica seara, replica liderului Stelmet Zielona Gora. Era un meci in care se disputa suprematia din sezonul regular, echipa internationalului roman Vlad Moldoveanu pornind totusi ca favorita si datorita avantajului terenului propriu, dar si din cauza faptului ca-si dorea o revansa pentru infrangerea din tur, cand Stelmet s-a impus cu 78-70. Astfel, avand suportul unui public incendiar, gazdele au reusit sa se impuna, cu scorul de 92-79 (22-21, 22-10, 21-26, 27-22), dupa ce si-au dominat clar adversarul la toate capitolele. Internationalul roman Vlad Moldoveanu a evoluat 11:32 minute si si-a trecut in cont 11 puncte, 2x3, 3 recuperari si 1 pasa decisiva, reusind la ultima actiune a echipei sale sa arunce tribunele in aer dupa ce a marcat o aruncare de la distanta. Extrema de forta a nationalei Romaniei a adunat de-a lungul sezonului regular in Polonia o linie statistica deosebita in tricoul campioanei KKS Turow Zgorzelec, adunand in 511:22 minute o linie cu 252 de puncte, 31x3, 103 recuperari, 29 de pase decisive, 15 interceptii si 1 capac.
In urma victoriei de duminica seara, KKS Turow Zgorzelec a egalat la puncte rivala Stelmet Zielona Gora si a devenit liderul sezonului regular al Tauron Basket Liga la cosaverajul meciurilor directe, acumuland in cele 30 de runde un total de 53 de puncte, cu o linie in care a bifat 23 de victorii si 7 infrangeri. In primul tur al play-off-ului TBL, echipa internationalului roman va evolua impotriva echipei Trefl Sopot.

Parteneri