Echipe romanesti in Cupele Europene

CSA Steaua Turabo Bucuresti  in EuroChallenge

Echipa CSA Steaua Turabo Bucuresti va intalni in deplasare,  in aceasta seara, formatia rusa Lokomotiv Kuban Krasnodar, in etapa a treia din FIBA EuroChallenge.
Dupa succesul obtinut pe teren propriu, in fata belgienilor de la Antwerp Giants , cu scorul 80-75, ros-albastrii vor avea de facut o deplasare lunga, pana in Rusia lui Dan Petrescu, unde vor intalni o formatie Lokomotiv Kuban Krasnodar  cu un moral excelent, “hranit” de victoria obtinuta etapa trecuta in fata rivalei Enterprise BC Dynamo Moscova.
Practic, duelul din aceasta seara va fi intre doua formatii care au obtinut rezultate pozitive in etapa a doua a EuroChallenge si care se afla in acest moment la egalitate de puncte in clasament.
Virgil Stanescu, fostul capitan al Nationalei Romaniei, este cel mai bun marcator al stelistilor, cu o medie de 14.0 puncte pe meci,  in timp ce de la slavi se evidentiaza la acest capitol jucatorul american Lionel Chalmers , cu o medie de 17.0 puncte pe meci.
In celalalt meci al grupei se intalnesc Antwerp Giants si Enterprise BC Dynamo Moscova.

Clasamentu grupei F a FIBA EuroChallenge arata astfel:

1. Enterprise BC Dynamo Moscova 3p
2. Antwerp Giants 3p
3. Lokomotiv Kuban Krasnodar 3p
4. CSA Steaua Turabo 3p
 
BC Mures in Liga Balcanica

De Ziua Nationala a Romaniei, BC Mures Targu Mures va evolua in grupele Ligii Balcanice in meciul din Muntenegru, impotriva echipei KK Mornar Bar.
Etapa trecuta muresenii lui Csaba Deri au spart gheata si au obtinut prima victorie din acest sezon in Cupele Europene, impotriva bulgarilor de la Balkan Botevgrad.
De partea cealalta, adversarii muresenilor  au inregistrat o infrangere,  cu scorul 84-77, pe terenul echipei Rilski Sportist, in ultima etapa din Liga Balcanica, dar au in total doua victorii si o infrangere, in timp ce BC Mures are o victorie si doua infrangeri.

Instalati in fruntea clasamentului Diviziei A, “tigrii” se gandesc mai mult la confrunatarea interna decat la meciul din Muntenegru.  “Liga Balcanica nu este un obiectiv prioritar pentru noi, dar speram sa fie in schimb un excelent meci de pregatire in vederea partidelor dificile pe care le vom avea in campionat. Duminica intalnim Asesoftul, iar apoi urmeaza meciul cu Gaz Metan Medias.  Speram sa ne indeplinim obiectivul de a fi in primele patru formatii din tara, la sfarsitul turului,” a declarat inainte de plecarea din tara Jozsef  Szalkay, presedintele formatiei BC Mures Targu Mures.
 
 
 
Clasamentul grupei arata astfel:

1    BC Rilski Sportist (Bulgaria)  6p
2    KK Feni Industries (Macedonia) 5p             
3    KK Mornar (Muntenegru) 5p                                          
4    BC Mures 4p                                                   
5    BC Balkan (Bulgaria) 4p      


 
 
 
 
 
 

Parteneri