Foto

Echipele romanesti intra in focurile cupelor europene

La numai cateva zeci de ore dupa incheierea finalei FIBA EuroBasket 2017, cu rasunatoarea victorie a invincibilei Slovenia, cele mai valoroase reprezentante ale baschetului continental la nivel de cluburi incep in forta sezonul competitional 2017-2018 si intra de astazi in focurile cupelor europene. Pe scena continentala vor urca in urmatoarele zile si trei dintre reprezentantele la varf din LNBM, respectiv campioana U-Banca Transilvania Cluj-Napoca in turul secund preliminar din Basketball Champions League, iar CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu in fazele preliminare din FIBA Europe Cup iar din octombrie isi vor face aparitia si Steaua CSM Eximbank in FIBA Europe Cup, dar si singura reprezentanta LNBF, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, in grupele EuroCup Women.
Astfel, prima echipa autohtona care va intra sub lumina reflectoarelor europene este CSM CSU Oradea, gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim urmand sa evolueze, in data de 20 septembrie, de la ora 20:30, in fief-ul BC Balkan Botevgrad, returul fiind programat pentru 27 septembrie, in Arena Antonio Alexe. Cea de-a doua echipa care urca pe scena continentala este BC CSU Sibiu, gruparea antrenata de Dan Fleseriu urmand sa primeasca, in 21 septembrie, de la ora 19:00, replica incomodei BK Pardubice, iar returul este programat in Cehia pentru 27 septembrie. In aceeasi competitie, dar din faza urmatoare eliminatorie, va intra in focuri si Steaua CSM Eximbank, care va evolua in 4 si 11 octombrie impotriva invingatoarei din dubla disputa care le-a opus pe Kormend (Ungaria) si Boras Basket (Suedia). In cazul in care vor accede in urmatoarea faza preliminara, CSM CSU Oradea va da ochii cu gruparea maghiara Falco Vulcano Szombathely, in vreme ce BC CSU Sibiu are ca obstacol inaintea grupelor puternica echipa belgiana Proximus Spirou.
In finalul acestei saptamani, in data de 24 septembrie, este randul campioanei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca sa intre in febra cupelor europene, echipa pregatita de antrenorul Mihai Silvasan urmand sa evolueze in cel de-al doilea tur preliminar din Basketball Champions League impotriva invingatoarei din dubla disputa care le-a opus in prima faza preliminara pe Bosna Sarajevo si MHP Riesen Ludwigsburg (se joaca in 19 si 21 septembrie). Doua zile mai tarziu, in 26 septembrie, clujenii vor juca in fata propriilor suporteri si vor afla daca vor continua sa activeze in BCL sau vor ajunge in grupele FIBA Europe Cup. In cazul in care vor obtine calificarea si vor continua cursa in BCL, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va intalni tot in preliminarii gruparea belgiana Basic-Fit Bruxelles, prima partida fiind programata pentru 29 septembrie iar returul in deplasare pe 2 octombrie, invingatoarea avand locul asigurat in grupa B din BCL, sezonul regular fiind programat sa inceapa in 10 octombrie.
Pe de alta parte, singura reprezentanta a LNBF prezenta in EuroCup Women, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, va incepe sezonul regular din cupele europene in data de 12 octombrie, campioana Romaniei fiind distribuita in Grupa D. Totodata, alte cinci reprezentante ale LNBF asteapta definitivarea programului in CEWL, Cupa Europei Centrale urmand sa aiba in acest sezon un numar record de echipe romanesti.

Parteneri