Foto

Efortul Capitanului nu a fost de ajuns

9121 de oameni in tribunele Polivalentei clujene. Record absolut de audienta pentru un eveniment sportiv indoor organizat de Romania. Dintre acestia, aproximativ 8000 au sperat in prima victorie a nationalei masculine la un turneu final, dupa 32 de ani.

Iar “Vulturii” au parut mai decisi ca niciodata sa o obtina. Cei mai experimentati jucatori, Mandache si Moldoveanu, au deschis tabela pentru tricolori cu reusite de la distanta. Tanarul Kuti a depasit orice emotie si a vrut sa dovedeasca faptul ca titularizarea lui nu trebuie sa fie pusa la indoiala. Baciu si Olah au dus lupte grele sub panou, iar Paliciuc a fost truditorul care a avut ingrata misiune de a se apara la Adam Hanga, cel mai valoros jucator maghiar.

Ungaria nu s-a lasat intimidata de inceputul bun al romanilor si, cu rabdare, a revenit in joc, apoi s-a distantat pe tabela. Hanga si Vojvoda au exasperat apararea tricolora cu “floaterele” lor, dar romanii au continuat sa spere, mai ales cand un “4-point play” al lui Mandache a redus diferenta la doar un punct, in minutul 27. Vojvoda a pus umarul serios la redresarea Ungariei, care apoi nu a mai lasat loc de dubiu asupra invigatoarei pana la final, in ciuda eforturilor capitanului Andrei Mandache.

Ungaria ajunge astfel la 2-2 in Grupa C si este calificata in optimi, indiferent de rezultatul mecului cu Spania, in timp ce Romania ramane codasa grupei, fara victorie, si joaca maine seara, de la ora 20:30 impotriva Muntenegrului, ultimul ei meci la EuroBasket2017.

Scor final: ROMANIA - UNGARIA 71-80
Pentru Romania au inscris: Mandache 24 (3x3), Baciu 12, Popa-Calota 11, Olah 7, Paliciuc 6, Kuti 5, Moldoveanu 5 (1x3), Torok 1.
De partea cealalta, au stralucit Vojvoda 26 (2x3), si Hanga 25 (2x3).

Statistica integrala a partidei poate fi consultata AICI

Iata si declaratiile antrenorilor si jucatorilor celor doua echipe, oferite in conferinta de presa oficiala de dupa meci:

Parteneri