Foto

Elan Chalon a trecut de U-Mobitelco BT Cluj-Napoca

A treia deplasare consecutiva in EuroChallenge pentru Campioana Romaniei nu a fost de bun augur, elevii lui Marcel Tenter, Dorin Pintea si Dragos Curtifan cedand cu 83-74 in fata francezilor de la Elan Chalon. Clujenii s-au conectat cu greu la miza partidei din impunatoarea arena "Le COlisee" din Burgundia, insa imediat dupa revenirea de la cabine Silvasan si compania au inceput sa recupereze deficitul de pe tabela.

"Am intrat foarte greu in meci, mai ales in primul sfert, nu am reusit sa stopam aruncarile lor de la distanta, procedeu la care francezii au avut procentaj foarte bun in prima parte. Acest lucru le-a dat incredere, astfel ca din al doilea sfert a trebuit sa schimbam des apararea pentru a-i scoate din mana. Am reusit la un moment dat, insa nu a fost de ajuns. Au castigat pe merit si tin sa ii felicit pentru asta. Am ratat multe aruncari libere, la pauza am avut undeva sub 50 la suta, pentru ca pe final sa ajungem la 70%, insa meciul era deja gata. Am avut multe situatii usoare din care nu am inscris, inclusiv multe aruncari de trei puncte, lucruri care la acest nivel costa. Nu stiu daca mai avem sanse sau nu, insa vom lupta pana la ultima secunda din fiecare meci pe care il avem. Pentru noi este o experienta excelenta sa jucam la acest nivel si fiecare meci in aceasta competitie este o bucurie," a declarat la finalul partidei antrenorul Marcel Tenter pentru site-ul oficial al alb-negrilor.

Pe aceeasi lungime de unda a fost si presedintele executiv al reprezentatei Romaniei, Mircea Cristescu. "Ma bucur ca am aratat maturitate in joc, pacat insa ca nu ne-au intrat aruncarile la inceputul meciului. Am revenit de la minus 25 de puncte, insa din cauza efortului depus nu am reusit sa si concretizam printr-o victorie."

Dar iata si marcatorii celor doua formatii:

U-Mobitelco BT Cluj-Napoca: Zoran Krstanovic 20 puncte(8 recuperari, 2 pase decisive), Kyndall Dykes 20 (4 recuperari), David Lawrence 14 (10 recuperari, 4 pase decisive), Tyler Morris 11( 2 recuperari, 3 pase decisive), Mihai Silvasan 9 ( 7 recuperari, 4 pase decisive).

Elan Chalon: Evtimov 18 puncte (12 recuperari, 2 pase decisive) , Aminu 15 (2 recuperari), Lang 11 (3 recuperari, 1 pasa decisiva), Schilb 18 (1 recuperare, 8 pase), Jean-Baptiste-Adolphe 4 (5 recuperari, 1 pasa), Delaney 11 (3 recuperari, 1 pasa), Aboudou 3 (1 recuperare), Tchicamboud 1 (3 recuperari, 13 pase decisive), Lauvergne 2.

Urmatoarele doua meciuri ale clujenilor vor avea loc in Sala Sporturilor "Horia Demian" in compania belgienilor de la Antwerp Giant (06.12.2011) si a rusilor de la Enisey Krasnoyarsk (13.12.2011). Pentru a se califica in fazele superioare ale EuroChallenge, Campioana Romaniei are nevoie sa obtina victoria in ambele intalniri, dar si de jocul rezultatelor.

Foto: fibaeurope.com

Parteneri