Foto

Elisabeth Pavel a realizat cu Flying Foxes Viena eventul in Austria

Pivotul nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel, a obtinut eventul in Austria, dupa ce a reusit sa castige in tricoul echipei Flying Foxes SVS Post Viena atat cupa AWBL, cat si campionatul. Mai intai, in data de 3 martie, echipa pregatita de antrenorul Laszlo Sterbenz a castigat finala Cupei AWBL, trecand de rivala BK Duchess (locul secund in sezonul regular al Ligii), cu scorul de 81-66 (23-20, 18-14, 25-14, 15-18), pentru ca,  joi seara, “vulpile” sa inchida si conturile finalei Ligii Feminine de Baschet din Austria, cu scorul general de 3-0. In ultimul joc al stagiunii, Flying Foxes a dispus pe teren propriu de BC Viena 87, cu scorul de 83-51 (22-13, 18-17, 25-10, 18-11), iar Eli Pavel a fost imperiala sub ambele panouri, fiind si principala marcatoare a jocului, cu 22 de puncte. La putin timp dupa realizarea eventului austriac, Eli Pavel a acordat un interviu in exclusivitate site-ului FR Baschet, vorbind deschis despre sezonul recent incheiat din Austria si despre planurile de viitor.
 
Felicitari Eli, esti la primul titlu castigat in afara granitelor tarii. Cum a fost?
Aaa, ce surpriza! Multumesc frumos. In primul rand, vreau sa multumesc colegelor mele si staff-ului tehnic pentru tot eforul depus de-a lungul intregului sezon! Desi, sincer, oarecum ne asteptam sa castigam titlul, pot sa spun ca abia dupa meciul de aseara am realizat ce se intampla. Ce am castigat de fapt! M-am simtit extraordinar, fericita si totodata mandra.
 
Ne poti descrie pe scurt sezonul petrecut in Austria?
Sezonul din Austria pe scurt!? Hmmm (n.n. – isi cantareste cuvintele si zambeste)... A fost cu siguranta un nivel putin mai scazut decat cel cu care am fost obisnuita. Am avut si cele patru meciuri internationale in prima parte a sezonului, in grupele CEWL, in care, din pacate, n-am reusit sa ne calificam in FINAL 4. In plan intern, am avut si meciuri bune, care ne-au ajutat mult la omogenizarea echipei. Dupa ce am castigat luna trecuta cupa AWBL, am realizat ca putem fi imbatabile si in campionat. Am reusit sa avem o serie perfecta dupa sezonul regular si acum suntem fericiti cu totii. Suntem campioni!
 
Cateva cuvinte despre echipa ta, dar si despre evolutiile tale. Crezi ca puteai mai mult?
Suntem o echipa unita si ne vedem si ne intelegem foarte bine pe teren. Chiar si cu fetele mai tinere din echipa jocul a functionat destul de bine! Flying Foxes SVS Post Viena reprezinta o forta in baschetul austriac, suntem ca o familie, ne intelegem bine si cu staff-ul tehnic, si-mi pare bine ca am reusit sa castigam ambele trofee in acest sezon. Cat despre mine, despre evolutiile mele, cred ca puteam mai mult. Mereu se poate mai mult sau mai bine (rade). Dar, pot spune cu siguranta, ca de cate ori am intrat pe teren am dat tot ce am putut la momentul respectiv si cred ca am avut un sezon bun. Toata lumea de aici a fost multumita de evolutiile mele.
 
Revenind putin la esecul din CEWL, unde ati ratat calificarea in Final 4 si o eventuala intalnire cu BC UVG ICIM Arad. De ce crezi ca ati ratat turneul final?
A lipsit foarte putin sa ajungem in Final 4. Am jucat bine, dar am facut mici greseli care au facut diferenta in final. Cred, totodata, ca dupa ce am castigat primul meci, ne-am relaxat putin si asta ne-a costat. Pana la urma noi am ramas acasa, iar Kara Trutnov si Work Force DKSK Miskolc au jucat in Final 4. Mi-ar fi placut sa joc din nou cu echipa din Arad. Ca adversara de data aceasta! Dar asa este sportul...
 
Ai evoluat la cea mai puternica echipa din Austria si ai obtinut ambele trofee. Vei ramane la Viena si pentru sezonul urmator?
Da, asa este, si sunt foarte bucuroasa ca Flying Foxes Viena a demonstrat din nou ca este cea mai valoroasa echipa din Austria. Dupa un astfel de sezon si dupa reactiile staff-ului tehnic, sunt sanse mari ca sa raman aici pentru inca un sezon.
 
In final, sa vorbim si despre nationala. Ce sanse sunt de a obtine rezultate bune la Jocurile Francofoniei 2013, dar mai ales la EuroBasket 2015?
 
Abia astept sa ma revad cu colegele mele de la nationala. Imi face o mare placere si onoare sa raspund convocarilor de la nationala si abia astept clipele placute de reintalnire dupa un an intreg... Sincer, momentan nu pot sa spun mai nimic despre Jocurile Francofoniei 2013, pentru ca nu stiu valoarea adversarelor, dar am incredere in echipa noastra si stiu ca o sa dam tot ce avem mai bun pe teren pentru a obtine un loc cat mai bun! Cat despre EuroBasket Women 2015 sper sa ajungem cat mai sus si sa demonstram ca suntem mai mult decat doar tara organizatoare!

Parteneri