Foto

Emanuel Cate a trecut testele de joc la Real Madrid!

Baschetul juvenil romanesc incepe sa scoata capul si in plan international, marile forte din Europa fiind interesate de potentialul tinerelor talente autohtone. Astfel, in acest sezon, mai multi juniori romani au batut la portile afirmarii, transferandu-se la cluburi din strainatate, printre acestia numarandu-se talentatii Rares Uta, Bogdan Popa, Caius Covrig, Mehmet Hortoglu, Vlad Cobzaru, Hanna Demeter, Domokos Reka si Lenart Paula. Pe lista talentelor cu potential remarcabil, care si-au implinit visul, a aparut recent si numele tanarului Emanuel Cate. Saptamana trecuta, Emi a trecut testele medicale la Real Madrid, impresionandu-i totodata pe tehnicienii clubului iberic la antrenamentele la care a participat in perioada 09-12 aprilie. In urma monitorizarii efectuate de specialistii “clubului rege” si a testelor de joc din Spania trecute cu brio, Emi Cate asteapta ca in perioada imediat urmatoare sa semneze contractul cu Real Madrid!
La revenirea in tara, tanarul component al nationalei U16, legitimat la ACS Dan Dacian, ne-a acordat o scurta declaratie referitoare la transferul-bomba, fiind primul baschetbalist roman din istorie care va imbraca tricoul galonatului club Real Madrid. “Visul meu s-a implinit! Voi juca la unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa. Imi aduc aminte ca anul trecut, cand antrenorul Igor Georgiev m-a convocat sa particip la antrenamentele nationalei U16, desi aveam doar 14 ani, mi-a spus ca intr-o zi voi ajunge sa joc la un club faimos. Nu l-am crezut, dar am muncit din greu si am dat totul la antrenamente si la meciuri in ultimul an si pot spune ca acum munca mea este recompensata. Am continuat sa lucrez cu Igor Georgiev la ACS Dan Dacian si de asemnenea la antrenamentele de individualizare. Am invatat ca trebuie sa dai totul la antrenamente pentru a face fata cerintelor baschetului modern si pentru a progresa. Stiu ca fara o munca titanica nu pot sa ajung la marea performanta. Pana la toamna, voi continua sa lucrez din greu la ACS Dan Dacian, unde trebuie sa termin Campionatul National de la categoria mea de varsta, si de asemenea voi raspunde prezent la actiunile nationalei U16.
La randul sau, antrenorul Igor Georgiev, care i-a slefuit in ultimul an talentul tanarului baschetbalist, ne-a subliniat: “Sunt foarte bucuros in aceste zile, cand vad ca unii dintre jucatorii din nationala U16 de anul trecut joaca in Europa, SUA sau la echipe de seniori din LNBM. Cred ca FRB nu are de ce sa se teama in viitor pentru nationala de seniori, deoarece acesti copii talentati au o oportunitate mare si un viitor stralucit. Evident, daca vor munci in continuare din greu la cluburile lor, sunt convins ca in cativa ani vor fi componenti de baza ai nationalei de seniori. Cred ca in perioada imediat urmatoare Emanuel Cate va semna cu clubul rege Real Madrid. S-a antrenat cot la cot cu juniorii de la Real Madrid si a dat satisfactie. Acest baiat a muncit din greu cu mine in ultimul an si acum depinde numai de el sa reuseasca si sa demonstreze de ce a fost solicitat de Real Madrid la testele de joc. Consider ca reusita lui Emi este un bun exemplu de urmat pentru toti tinerii baschetbalisti din Romania. Exista multi copii talentati care asteapta doar oportunitatea de a bate la portile unor cluburi puternice.
 
EMANUEL CATE - fisa personala
Nascut: 30.07.1997
Inaltime: 2,04 m
Greutate: 100 kg
Pozitie: Pivot
A inceput sa practice baschetul in 2009, cu antrenorii Daniel si Cristina Anica, de la ACS Baller. A fost legitimat pentru prima oara la Dinamo-CSS6, unde pana in 2012 s-a pregatit cu antrenorul Victor David. Din 2012, s-a transferat la ACS Dan Dacian, unde a jucat sub “comanda” antrenorului Igor Georgiev.

Parteneri