Foto

Energia Rovinari a cucerit in premiera Cupa Romaniei

Energia Rovinari a castigat Cupa Romaniei, editia 2013/2014, dupa ce s-a impus, sambata seara, in finala turneului Final 4 Cupa Romaniei Superbet de la Ploiesti, in fata rivalei CSM Oradea, cu scorul de 58-55 (4-15, 16-12, 24-16, 14-12). Tot sambata, in finala mica a competitiei KO gazduita de Sala Sporturilor “Olimpia”, CSU Asesoft Ploiesti a dispus de BCM U Pitesti, cu scorul de 95-56, si a s-a clasat pe locul al treilea.
 
Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a gazduit, sambata seara, marea finala a FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, care a adeus fata-n fata echipele CSM Oradea si Energia Rovinari. Avand un moral foarte bun dupa semifinala castigata in prelungiri, vineri seara, impotriva BCM U Pitesti, oradenii au pornit ca din “pusca” si au preluat foarte repede initiativa pe teren, reusind sa-si domine clar adversarul in primul sfert: 15-4! In urmatoarele zece minute, Energia Rovinari schimba tactica din mers si incepe o cursa nebuna de urmarire, incercand din rasputeri sa revina in joc. Cu o aparare mult mai mobila decat in prima parte si cu o ofensiva greu de oprit, baschetbalistii pregatiti de Radu Stroescu reusesc pana la pauza mare sa reduca din diferenta, astfel ca se intra la vestiare la scorul de 27-20 in favoarea oradenilor. La reluare, Energia continua cursa de recuperare si reuseste miraculos prin Watson sa restabileasca egaliatea pe tabela, 28-28 in min. 22, dar baschetbalistii antrenorului Cristian Achim gasesc resursele necesare si riposteaza prompt revenind din nou in avantaj, 42-27 in min. 27. Din acest moment, Energia Rovinari se dezlantuie si intra in ultimul sfert cu un avans minim, 44-43, reusind sa gaseasca solutiile optime de a nu mai ceda initiativa. Intr-un ultim sfert, nebun, in care miza uriasa si-a pus amprenta pe joc, cele doua finaliste forteaza si au cautat sa-si rapuna adversarul, dar echilibrul s-a mentinut pana in ultimele 60 de secunde, cand Denison a inscris pentru 55-56. Tensiunea atinge cote alarmante pentru cardiaci, Energia nu gaseste solutii si pierde atacul, Denison la randu-l sau nu alege solutia perfecta iar finalul il scoate la rampa pe Troupe, care executa cu sange rece doua aruncari libere si stabileste scorul final: 58-55 pentru Energia Rovinari, care devine astfel prima echipa din judetul Gorj care obtine un trofeu major.
Conform datelor statistice, iata marcatorii finalei:
Energia Rovinari – Watson (13 p), Milosevici (11 p), Darby (11 p), Karpelesz (11 p), Troupe (7 p), Jazvin (4 p) si Vlaicu (1 p).
CSM Oradea – Denison (18 p), Nicoara (11 p), Subotici (11 p), Comagici (5 p), Franklin (4 p), Dillon (4 p), Tibirna (2 p).
Intreaga statistica a finalei poate fi vizualizata la http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/2891415
 
In finala mica a FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet, editia 2013/2014, marea pierzanta a semifinalelor, campioana en-titre CSU Asesoft Ploiesti, s-a dezlantuit in fata BCM U Pitesti si a castigat disputa la pas, cu scorul de 95-56, urcand astfel pe pozitia a treia a podiumului de premiere, la capatul unui joc dominat autoritar de prahoveni, in care Lee (21 p) si Burlacu (19 p) au fost de neoprit.
Intreaga statistica a finalei mici poate fi vizualizata la http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/2891413
 
 

Parteneri