Foto

Energia Tg. Jiu a dat o noua lovitura in TOP 16 Eurochallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, isi continua parcursul ireprosabil din cupele europene, gruparea pregatita de antrenorul Antonis Constantinides reusind, marti seara, sa obtina o noua victorie importanta in Grupa I din Top 16 Eurochallenge, dispunand de incomoda echipa belgiana Okapi Aalstar chiar in fief-ul acesteia, cu scorul de 84-82 (14-21, 24-18, 18-26, 28-17). In urma acestui rezultat senzational, Energia Tg. Jiu si-a marit considerabil sansele de calificare, in premiera, in sferturile de finala ale Eurochallenge!
 
Chiar daca se afla la prima participare in cupele europene, Energia Tg. Jiu pare decisa sa dea lovitura dupa lovitura pe Batranul Continent si sa-si treaca in cont noi rezultate senzationale care sa-i permita accesul in faza superioara a Eurochallenge. Astfel, dupa ce a obtinut, in premiera, calificarea in TOP 16, fiind singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc ramasa in cursa din Eurochallenge, Energia Tg. Jiu demonstreaza in aceste zile ca nu pare deloc “emotionata” de renumele adversarilor si pune in continuare la zid echipe care provin din tari cu traditie in baschetul european. Dupa ce in etapa anterioara din Grupa I a Eurochallenge a dat lovitura in Italia, dispunand de incomoda grupare Enel Basket Brindisi chiar in fief-ul acesteia, marti seara, gruparea pregatita de antrenorul Antonis Constantinides a reusit un nou rezultat senzational, castigand si disputa din Belgia, de pe terenul valoroasei echipei Okapi Aalstar.
De altfel, reprezentanta noastra si-a aratat intentiile de a obtine o noua victorie inca de la primele actiuni ale partidei de marti seara, incercand sa-si impuna ritmul de joc. Cu Darby si Glyandakis in forma, Energia a debutat in forta si conducea in min. 4 cu scorul de 10-4, spre disperarea belgienilor, care au tot cautat solutii pentru a gasi brese in defensiva adversarilor. Impulsionate de fani si dornice sa “razbune” infrangerea usturatoare din tur, cand Energia s-a impus lejer pe propriul teren, cu 93-60, gazdele reusesc sa echilibreze jocul si speculand cateva greseli din tabara oaspetilor se instaleaza la conducere pe tabela in finalul primului sfert: scor 21-14. Energia riposteaza prompt in urmatoarele zece minute si reuseste sa revina din nou in joc, micsorand simtitor pana la pauza diferenta de pe tabela: scor 39-38. La reluare, Okapi preia din nou initiativa si devine mult mai pragmatica in ofensiva, astfel ca in finalul celui de-al treilea sfert conducea la o diferenta de noua “lungimi”: 65-56. Numai ca, asa cum ne-a obisnuit in mai toate partidele jucate in actualul sezon european, Energia gaseste incredibil resursele necesare sa restabileasca echilibrul pe teren si dupa o cursa nebuna de urmarire preia conducerea intr-un final incendiar (70-62 in min. 31; 79-75 in min. 36; 80-79 in min. 38). In ultimul minut de joc, Glyandakis gaseste din nou drumul spre cos si primeste si un bonus de “and one”, ducand scorul la 80-82, iar Milosevic este imbatabil de la linia de aruncari libere si inscrie ambele aruncari, marind diferenta la patru puncte, 80-84, cu 17 secunde inainte de final. Gazdele solicita in disperare un timp de odihna, Cummard rateaza, Braun recupereaza ofensiv si inscrie pentru 82-84 dar sirena si fluierul arbitrilor anunta finalul jocului. Scor final, 84-82 in favoarea Energiei Tg. Jiu, care obtine o noua victorie istorica, realizand un pas urias spre sferturile de finala ale Eurochallenge!
Conform datelor statistice oficiale, punctele reprezentantei noastre au fost marcate de MILOSEVIC (20 p, 2x3, 5 rec, 1 int), TROUPE (14 p, 4x3, 5 rec, 5 pase), GLYANDAKIS (13 p, 5 rec), KREMEN (13 p, 3x3, 4 rec, 3 pase, 1 int), WATSON (11 p, 1x3, 3 rec, 9 pase, 4 int), DARBY (8 p, 1 rec, 1 pasa), KARPELESZ (5 p, 1 rec, 2 pase, 1 int). A mai evoluat AKTAS. De la gazde s-au remarcat BRAUN (15 p, 2x3, 2 rec, 2 pase, 2 int) si TOFI (15 p, 6 rec, 2 pase).
 
Declaratii la cald


Mai jos va prezentam declaratiile din finalul partidei:
Antonis Constantinides (antrenor Energia Tg. Jiu) – Este pentru prima oara cand participam intr-o competitie europeana si ne-am calificat in faza secunda iar acum am preluat conducerea in aceasta grupa. Cu doua meciuri pe teren propriu impotriva BC Astana si Enel Brindisi avem o oportunitatea buna de a avansa in sferturile de finala!”
Dean Brad (antrenor Okapi Aalstar) – Este al doilea meci consecutiv in care nu reusim sa castigam pe final. Trebuie sa invatam din greselile noastre. Am acordat credit total tinerilor El Khounchar si Kesteloot, care au facut un meci bun. Mai avem de jucat doua meciuri in deplasare ceea ce ne ingreuneaza mult obiectivul de a ne califica in sferturile de finala, dar cred ca totul este posibil in aceasta grupa.
Tal Karpelesz (Energia Tg. Jiu) – Antrenorul nostru ne-a pregatit 100% pentru acest joc si stiam ce trebuie sa facem impotriva echipei Okapi. A fost un meci agresiv, cu o intensitate fizica foarte mare. Nu suntem mult mai buni decat Okpai, dar am luat deciziile corecte in final.
Naim El Kkhounchar (Okapi Aalstar) – Am condus jocul timp de 35 de minute, dar ne-am pierdut concentrarea pe final si am pierdut mingi mult prea usor. La acest nivel, platesti repede pentru asta. Inca avem sansa noastra de a ne califica in faza urmatoare, dar trebuie sa castigam cel putin un joc in deplasare.
 
Clasamentul si programul Grupei I
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de BC Astana in fata Enel Brindisi, cu scorul de 83-75, iata cum arata clasamentul Grupei I cu doua etape inainte de final:
 
1. Energia Tg. Jiu – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
2. BC Astana – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. Okapi Aalstar – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Enel Basket Brindisi – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, Energia Tg. Jiu mai are de disputat urmatoarele partide:
18.02.2015
Energia Tg. Jiu – BC Astana (in direct pe DIGI SPORT, ora 19:30)
24.02.2015
Energia Tg. Jiu – Enel Basket Brindisi (in direct pe DIGI SPORT, ora 19:00)
 
Reamintim ca primele doua clasate din cele patru grupe se califica in sferturile de finala ale Eurochallenge, Energia Tg. Jiu avand nevoie de minim o victorie in ultimele doua partide pentru a avansa, in premiera, in faza superioara.

Parteneri