Foto

Energia Tg. Jiu a debutat furtunos in LAST 16 EUROCHALLENGE!

Detinatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, s-a impus intr-o maniera categorica in primul meci din cadrul Grupei I din Last 16 Eurochallenge, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Antonis Constantinides reusind sa castige, marti seara, disputa cu gruparea belgiana Okapi Aalstar, cu scorul de 93-60 (20-19, 18-15, 23-14, 32-12).
 
Sala Sporturilor din Tg. Jiu a gazduit, marti seara, o noua disputa a echipei locale, Energia, in cupele europene, detinatoarea Cupei Romaniei primind replica belgienilor de la Okapi Aalstar in prima etapa din Grupa I din Last 16 Eurochallenge. Sustinuti de un public admirabil, baschetbalistii de la Energia au inceput destul de bine confruntarea cu echipa care a acces in aceasta faza din pozitia de lider autoritar al Grupei C, astfel ca, primul sfert s-a derulat sub semnul echilibrului si s-a incheiat cu un mic avans pentru gazde: scor 20-19. Increzatori in fortele proprii, gazdele forteaza mai mult in urmatorele zece minute si incearca sa se desprinda pe tabela, dar oaspetii gasesc solutii pentru a ramane in joc si pleaca la vestiare doar cu un mic dezavantaj: scor 38-34. La reluare, Darby, Troupe, Karpelesz, Watson si Glyniadakis pun stapanire totala pe joc si reusesc sa inscrie cos dupa cos, spre satisfactia publicului care aclama desprinderea din finalul celui de-al treilea sfert: scor 61-48. Dominarea gazdelor continua sub ambele panouri si in ultima parte, in ciuda eforturilor depuse de belgieni, iar Energia se dezlantuie in ultimele zece minute si incheie en-fanfare prima disputa din Last 16 Eurochallenge. Scor final, 93-60 in favoarea Energiei Tg. Jiu, gazdele demonstrand ca sunt decise sa realizeze o noua performanta in plan european. Conforma datelor statistice, punctele Energiei Tg. Jiu au fost marcate de TROUPE (22 p, 2x3, 1 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap), GLYNIADAKIS (19 p, 14 rec, 1 pasa), MILOSEVIC (17 p, 2x3, 13 rec, 2 pase, 2 int, 1 cap), WATSON (15 p, 2x3, 2 rec, 5 pase, 5 int), DARBY (10 p, 2x3, 1 rec, 4 pase, 2 int), KARPELESZ (8 p, 2 pase, 3 int), VLAICU (2 p, 1 pasa). Au mai evoluat KREMEN (4 rec, 2 pase, 1 int), BRATOLOVEANU, MINEA si AKTAS. De la oaspeti s-a remarcat TOFI (16 p, 9 rec, 1 pasa, 1 int).
 
Declaratii la cald
 
Mai jos, va prezentam declaratiile din finalul partidei:
Antonis Constantinides (antrenor Energia Tg. Jiu) – In primul rand, doresc sa urez mult succes echipei Okapi in Liga belgiana si mai apoi sa-mi felicit jucatorii pentru evolutia din aceasta seara. Azi au facut o treaba excelenta pe teren. In opinia mea, am realizat un joc perfect, atat din punct de vedere defensiv, cat si ofensiv.
Dean Brad (antrenor Okapi Aalstar) – Doresc sa felicit Energia Tg. Jiu, atat pe jucatori, cat si pe antrenor. Au realizat un joc fantastic in aceasta seara. Rezultatul final nu arata deloc bine pentru noi. Tot ceea ce avem de facut in urmatoarea perioada este, in primul rand sa ne imbunatatim jocul la un nivel mult mai inalt iar in al doilea rand, sa reusim sa avem din nou o echipa competitiva, tinand cont ca am pierdut doi jucatori extrem de importanti.
Porter Troupe (principalul marcator al Energiei Tg. Jiu) – Am jucat agresiv si am aratat multa pasiune. Am dorit sa demonstram ca ne meritam locul in Last 16 si ne dorim sa putem accede in sferturile de finala. Urmeaza jocul cu Astana, o echipa puternica si foarte buna, cu o serie de nume mari, astfel ca trebuie sa mergem acolo si sa ne autodepasim din nou.
John Lodwick (extrema Okapi Aalstar) – Este dificil sa pierzi de o asemenea maniera. Cred ca ma reusit mai multe lucruri bune in prima parte, dar dupa pauza gazdele au fost mult mai motivate decat noi iar resultatul reflecta jocul din teren. Energia nu ne-a surprins, dar este o echipa foarte buna.
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma acestui succes, coroborat cu victoria obtinuta pe teren propriu de Enel Basket Brindisi in fata BC Astana, cu 74-65, iata cum arata clasamentul Grupei I:
1. Energia Tg. Jiu – 2 puncte (1 victorie)
2. Enel Basket Brindisi – 2 puncte (1 victorie)
3. BC Astana – 1 punct (1 infrangere)
4. Okapi Aalstar – 1 punct (1 infrangere)
 
Conform calendarului oficial FIBA-Europe, iata programul meciurilor pe care Energia Tg. Jiu le mai are de sustinut in aceasta faza:
 
20.01.2015
BC Astana – Energia Tg. Jiu  
28.01.2015
Enel Basket Brindisi – Energia Tg. Jiu
10.02.2015
Okapi Aalstar – Energia Tg. Jiu
17.02.2015
Energia Tg. Jiu – BC Astana
24.02.2015
Energia Tg. Jiu – Enel Basket Brindisi

Parteneri