Foto

Energia Tg. Jiu a devenit liderul Grupei B din Eurochallenge!

Detinatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, a reusit, miercuri seara, sa se impuna pe teren propriu, dupa prelungiri, in fata incomodei grupari bulgare Lukoil Academic Sofia, cu scorul de 72-67 (22-16, 12-16, 12-14, 17-17, 9-4), si a urcat in fotoliul de lider al Grupei B din Eurochallenge.
 
Dupa ce in urma cu o saptamana au fost foarte aproape sa obtina a doua victorie in Grupa B, cedand cu greu la Kormend, scor 76-77, gruparea pregatita de antrenorul Antonis Constantinides a debutat in forta in jocul de miercuri seara, fiind sustinuta frenetic si de un public admirabil, venit in numar mare in Sala Sporturilor din Tg. Jiu pentru a-si sustine favoritii in cursa de calificare in faza superioara a Eurochallenge. Puternic motivati de gandul ca pot realiza in premiera o performanta istorica, baschetbalistii din Tg. Jiu si-au aratat intentiile inca de la primele actiuni si s-au instalat foarte repede la conducerea jocului, bifand un spectaculos “run” de 10-0 in primele doua minute! Bulgarii s-au trezit repede din pumni si au avut o riposta pe masura, dar diferenta s-a mentinut pana in finalul primului sfert: 22-16. Urmatorul sfert a apartinut oaspetilor, care au inceput sa gaseasca brese in defensiva gazdelor, speculand foarte bine si unele erori ale reprezentantei LNBM, astfel ca la pauza, tabela indica un scor foarte strans: 34-32. La reluare, echilibrul s-a mentinut in mod evident iar echipele au mers cap la cap pana spre finalul jocului, cand Milosevic a facut ca scorul sa devina 63-63 cu un minut inainte de terminarea timpului regulamentar de joc. Si cum nici una dintre combatante nu a gasit solutia care sa-i aduca victoria, meciul a intrat in prelungiri, unde Turner, Troupe si Milosevic au punctat decisiv si au inclinat balanta victoriei in favoarea Energiei Tg. Jiu. Scor final, 72-67, dupa prelungiri, si detinatoarea Cupei Romaniei urca pe primul loc in clasamentul Grupei B, cu sanse mari de calificare in faza superioara. Conform datelor statistice, punctele echipei noastre au fost marcate de TROUPE (17 p, 2x3, 5 rec, 1 int, 1 cap), TURNER (13 p, 11 rec, 2 pase, 1 cap), KARPELESZ (12 p, 2x3, 1 rec, 1 int), MILOSEVIC (11 p, 10 rec, 1 pasa, 1 int), WATSON (10 p, 4 rec, 4 pase, 1 int), KREMEN (7 p, 2x3, 11 rec, 5 pase, 2 int, 1 cap), VLAICU (2 p). Au mai evoluat AKTAS si STEFAN (1 rec). De la oaspeti s-a remarcat SMITH (21 p, 2x3, 6 rec, 4 pase, 1 int, 1 cap).
La finalul partidei, cei doi antrenori au declarat:
Antonis Constantinides – antrenor Energia Tg. Jiu – Trebuie sa felicit atat echipa mea, cat si pe cea oaspete. Baschetul este cel mai frumos sport din lume, deoarece nu sti la ce sa te astepti pana la final. Dupa primele trei jocuri in cupele europene suntem pe prima pozitie in grupa, dar nu reprezinta nimic. Cu siguranta ne mai trebuie inca doua victorii pentru a ne califica in faza superioara!
Jovica Arsic – antrenor Lukoil Academic Sofia – Doresc sa felicit echipa din Tg. Jiu. Au meritat victoria in aceasta seara. Fanii au fost deosebiti, realizand aici o atmosfera buna pentru a juca baschet. Era evident ca ambele echipe sa fie ceva mai nervoase, deoarece noi aveam nevoie obligatoriu de victorie pentru a mai avea sanse sa accedem in turul urmator iar pentru gazde era vital succesul pentru a se mentine in cursa calificarii. Energia are acum sanse mult mai mari sa se califice din grupa noastra.
 
Clasamentul Grupei B

In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Tartu University Rock in fief-ul echipei maghiare Egis Kormend, cu 79-72, iata cum arata clasamentul Grupei B dupa disputarea primelor trei runde:
1. Energia Tg. Jiu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. Tartu University Rock – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Egis Kormend – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
4. Lukoil Academic Sofia – 3 puncte (3 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional stabilit de FIBA-Europe, iata si programul complet al meciurilor pe care reprezentantele LNBM le mai au de sustinut in grupele Eurochallenge:
 
02.12.2014
CSM U Oradea – BC Astana (Grupa D, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
U-BT Cluj-Napoca - BK Magnofit (Grupa F, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
Tartu Rock - Energia Tg. Jiu (Grupa B)

09.12.2014
Avtodor Saratov - CSM U Oradea (Grupa D)
TS Medical Park - U-BT Cluj-Napoca (Grupa F)
Energia Tg. Jiu – Kormend (Grupa B, ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)

16.12.2014
SC Tofas - CSM U Oradea (Grupa D)
Atomeromu SE Paks - U-BT Cluj-Napoca (Grupa F)
Lukoil Academic Sofia - Energia Tg. Jiu (Grupa B)
 

Parteneri