Foto

Energia Tg. Jiu continua marsul triumfal din FIBA Europe Cup

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc care a ramas pe scena cupelor europene, Energia Tg. Jiu, isi continua parcursul senzational din FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Hristu Sapera reusind, miercuri seara, sa obtina o noua victorie in Grupa S, castigand clar disputa din fief-ul gruparii franceze STB Le Havre, cu scorul de 79-60 (23-21, 15-12, 9-11, 32-16). In urma acestui succes senzational, Energia Tg. Jiu a urcat pe prima pozitie in clasamentul Grupei S si are mari sanse de calificare in play-off-ul FIBA Europe Cup, urmand sa evolueze in ultima etapa in Sala Sporturilor din Pitesti impotriva gruparii lituaniene Pieno Zvaigzdes.
 
Chiar daca in intrecerea interna nu reuseste sa-si pastreze cadenta, Energia Tg. Jiu continua sa obtina victorii in lant pe scena continentala, gruparea pregatita de antrenorul Hristu Sapera urcand pe prima pozitie a clasamentului Grupei S din FIBA Europe Cup dupa senzationalul succes realizat pe terenul gruparii francize STB Le Havre, fostul lider al seriei. De altfel, meciul de miercuri seara a fost extrem de important pentru ecuatia calificarii in “Round of 16”, mai ales ca lituanienii de la Pieno Zvaigzdes au dat lovitura in fief-ul galonatei Cibona Zagreb, castigand in prelungiri, cu 84-82. Constienti de faptul ca doar un succes in Hexagon le mareste considerabil sansele de calificare in faza superioara, baschetbalistii din Tg. Jiu au inceput ceva mai timorati jocul de la Le Havre, gazdele fortand desprinderea inca de la primele actiuni, scor 9-3 in min. 4. A fost un simplu foc de paie al francezilor, deoarece oaspetii s-au mobilizat fantastic si au reusit sa preia din acel moment initiativa, reducand repede handicapul, scor 11-11 in min. 6, si terminand primul sfert cu un mic avans, scor 21-23. Avand in Radosavljevic si Eziukwu doua “guri de foc”, Energia a continuat si in cel de-al doilea sfert sa-si domine adversarul, reusind sa intre la vestiare cu un plus de cinci puncte, scor 33-38. La reluare, au urmat zece minute dramatice, in care fiecare echipa s-a bazat pe redute imbatabile in defensiva, in vreme ce in atac au cautat sa-si doboare adversarul cu lovituri naucitoare. Dupa un sfert extrem de echilibrat, care a oglindit clar miza extrem de importanta a partidei, tabela a indicat un scor favorabil oaspetilor, 44-47. In ultima parte a jocului a iesit la rampa americanul Mack, care a prins un meci de zile mari si a condus Energia spre o noua victorie de rasunet, in ciuda opozitiei franceze, care a fost nevoita sa se predea in in cele din urma in fata furiei gorjene. Astfel, dupa un adevarat recital al oaspetilor in ultimele zece minute, fluierul final al arbitrilor a inghetat tabela la scorul de 60-79, o diferenta la care nici cei mai infocati suporteri ai Eneriei Tg. Jiu nu se asteptau. In aceste conditii, Energia face rocada cu STB Le Havre si urca pe prima pozitie in clasamentul Grupei S, urmand sa-si joace mult visata carte a calificarii in Sala Sporturilor din Pitesti, in 03.02.2016, cand va primi replica incomodei echipe lituaniene Pieno Zvaigzdes, care a reusit sa puna la zid Cibona Zagreb.
Conform datelor statistice oficiale, punctele uriasei victorii de la Le Havre au fost marcate de MACK (29 p, 7x3!, 4 rec, 1 pase, 1 int), RADOSAVLJEVIC (14 p, 6 rec, 4 pase, 1 int), EZIUKWU (13 p, 7 rec, 2 pase, 1 int), DIGGS (8 p, 1x3, 4 rec, 5 pase, 2 int), GUTOAIA (6 p, 2x3, 3 pase), HORNE (5 p, 1x3, 5 rec, 3 pase, 3 int), AKTAS (2 p, 1 pasa, 1 int), SANTA (2 p, 1 rec). A mai evoluat ANDREI (1 rec). De la gazde s-a remarcat DEANE (17 p, 2x3, 1 rec, 3 pase, 1 int, 1 cap).
In urma rezultatelor inregistrate miercuri seara, iata cum arata clasamentul Grupei S dupa cinci etape, cu precizarea ca in Round of 16 se califica primele doua echipe:
1. Energia Tg. Jiu – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
2. STB Le Havre – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
3. Cibona Zagreb – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
4. Pieno Zvaigzdes – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
 
In ultima runda, in data de 03.02.2016, Energia Tg. Jiu primeste replica Pieno Zvaigzdes iar STB Le Havre va juca impotriva Cibona Zagreb, toate cele patru echipe avand sanse, cel putin teoretice, sa acceada in faza superioara a FIBA Europe Cup, cu un plus pentru Energia, singura din grupa S care are cosaveraj pozitiv.

Parteneri