Foto

Energia Tg. Jiu continua parcursul ireprosabil din grupele FIBA EUROPE CUP

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc prezenta in grupele FIBA EUROPE CUP, Energia Targu Jiu, continua marsul sau triumfal de pe scena continentala, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenorul Antonis Constantinides au reusit, aseara, sa obtina cea de-a treia victorie consecutiva din Grupa K. Dupa ce au trecut cu brio de Sigal Pristina si AEK Larnaca, marti seara, gorjenii s-au impus pe teren propriu si in fata puternicei grupari BC Astana, cu scorul de 89-72 (24-14, 28-19, 17-19, 20-20), marindu-si considerabil sansele de accedere in runda superioara si continuand sa fie lideri incontestabili in Grupa K, cu punctaj maxim.
 
Detinatoarea medaliei de bronz a ultimei editii a Eurochallenge, Energia Targu Jiu, continua parcursul ireprosabil din actualul sezon al FIBA Europe Cup, dupa ce, marti seara, a inregistrat a treia victorie din tot atatea meciuri disputate in Grupa K. Astfel, dupa debutul furtunos cu Sigal Pristina si victoria la limita obtinuta in Cipru, in fief-ul  AEK Larnaca, baschetbalistii din Tg. Jiu au mai facut o “victima”, marti seara, trecand la pas si de mai vechea sa cunostinta din sezonul trecut, BC Astana. Avand un moral foarte bun pe scena europeana, gazdele au inceput foarte bine partida cu reprezentanta Kazahstan si s-au distantat destul de repede pe tabela, impunand un ritm alert de joc, cu o aparare mobile si un atac pragmatic. In aceste conditii, dupa primele zece minute gazdele aveau deja un avantaj de zece puncte pe tabela, scor 24-14, pe care aproape ca si l-au dublat pana la intrarea la vestiare, gratie unei evolutii colective deosebite, dar mai ales a sclipirilor americanului Porter Troupe. Astfel, desi era greu de crezut, Energia conducea la pauza cu scorul de 52-33 si parea scapata in invingatoare din nou. La reluare, oaspetii incearca din rasputeri sa reduca din handicap si forteaza prin americanul Hayes o revenirea spectaculoasa, dar gruparea gorjeana da dovada de o experienta internationala foarte buna si isi conserva avantajul, astfel ca finalul celui de-al treilea sfert consemneaza scorul de 69-52. Ultimele zece minute se joaca avand acelasi scenariu, gazdele reusind sa mentina diferenta pe tabela, in ciuda eforturilor disperate ale cazacilor. Cu doua minute si jumatate inainte de final Troupe arunca din nou sala in aer cu o reusita de la mare distanta si face ca scorul sa devina 87-62 (n.n. – cea mai mare diferenta din acest meci), iar ultimele faze nu fac decat sa creeze o atmosfera de vis in tribune, suporterii aclamand in picioare victoria la pas obtinuta de favoriti. Scor final 89-72 in favoarea gazdelor si Energia Tg. Jiu isi mentine pozitia de lider autoritar al Grupei K, marindu-si foarte mult si sansele de calificare in faza urmatoare. Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei gorjene au fost parafate de TROUPE (31 p, 6x3!, 7 rec, 5 pase, 2 int), MACK (17 p, 1x3, 9 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), EZIUKWU (16 p, 9 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), RADOSAVLJEVIC (11 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa), DIGGS (8 p, 5 rec, 7 pase), GUTOAIA (4 p, 1 rec, 1 pasa) si SANTA (2 p, 3 rec, 1 cap). Au mai evoluat SANDA, ANDREI, MIHUTI, HORNE (1 pasa) si AKTAS (1 pasa). De la oaspeti s-a remarcat HAYES (22 p, 2x3, 3 rec, 5 pase).
 
In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoria obtinuta de AEK Larnaca in fata Sigal Pristina, cu 101-84, clasamentul Grupei K dupa primele trei runde este urmatorul:

 
1. Energia Tg. Jiu – 6 puncte (3 meciuri)
2. Petrolina AEK Larnaca – 4 puncte (3 meciuri)
3. BC Astana – 4 puncte (3 meciuri)
4. Sigal Pristina – 4 puncte (3 meciuri)

 
In urmatoarea runda, Energia Tg. Jiu va evolua in fief-ul gruparii Sigal Pristina, in data de 17 noiembrie, de la ora 19:00, iar Petrolina AEK Larnaca va primi replica BC Astana.

Reamintim ca dupa derularea meciurilor din aceasta faza a celor doua conferinte, primele doua echipe clasate in fiecare din cele 14 grupe se vor califica in “Round of 32” din FIBA Europe Cup, precum si cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3.

FOTO - Troupe a fost imposibil de oprit! (copyright www.fibaeurope.com)

Parteneri