Foto

Energia Tg. Jiu s-a calificat in Final 4 Eurochallenge!

Detinatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg. Jiu, a reusit in aceasta seara sa se impuna in fata gruparii franceze Le Mans Sarthe Basket, cu scorul de 79-64 (16-16, 16-17, 24-13, 23-18), si a obtinut calificarea pentru prima oara in istoria clubului in Final 4 Eurochallenge! Baschetbalistii pregatiti de antrenorul Antonis Constantinides realizeaza astfel o performanta demna de invidiat, fiind a doua echipa romaneasca in decursul ultimului deceniu care se califica la turneul final al unei cupe europene, dupa ce, in 2005, CSU Asesoft Ploiesti a cucerit FIBA Europe Cup.

Participanta pentru prima oara intr-o competitie europeana intercluburi, Energia Tg. Jiu a reusit sa dea lovitura si sa acceada in Final Four Eurochallenge, eliminand in cadrul sferturilor de finala puternica echipa franceza Le Mans Sarthe Basket cu scorul general de 2-1. Dupa un prim joc absolut fabulos reusit de Energia Tg. Jiu pe teren propriu, francezii fiind spulberati saptamana trecuta in Sala Sporturilor din Tg. Jiu, cu 84-60, a urmat meciul de la Le Mans, unde reprezentanta Hexagonului, care se bate cu sanse reale ca sa prinda play-off-ul in Pro A, a reusit sa se impuna, cu 79-68, si a trimis disputa in decisiv. In aceasta seara, intr-o atmosfera incendiara realizata de suporterii din Tg. Jiu, care au umplut pana la refuz tribunele micutei arene gorjene pentru a-si sustine favoritii, cele doua echipe au debutat cu maxima atentie, astfel ca echilibrul s-a mentinut pana la pauza, oaspetii intrand la vestiare cu un mic avans pe tabela: scor 32-33. La reluare, Energia a preluat rapid conducerea si nu a mai cedat-o pana la final, Glyniadakis, Darby, Watson, Milosevic, Troupe si Mack contribuind consistent la zestrea gazdelor si totodata la victoria care propulseaza echipa gorjeana in "careul de asi" a Eurochallenge. O data cu fluierul final, care a consemnat un succes deosebit si o calificare istorica, Energia Tg. Jiu intra definitiv in istoria baschetului european, fiind prima echipa romaneasca prezenta in Final Four Eurochallenge, gratie unor evolutii deosebite, care au culminat cu prestatia din aceasta seara, cand pivotii Glyniadakis si Milosevic si-au trecut in cont si cate un "double-double"!
Conform datelor statistice oficiale, punctele Energiei Tg. Jiu au fost marcate de GLYNIADAKIS (18 p, 11 rec, 3 pase, 1 cap), TROUPE (14 p, 2x3, 5 rec, 2 pase, 2 int), MACK (14 p, 2x3, 4 rec, 1 int), MILOSEVIC (12 p, 12 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap), DARBY (11 p, 3 rec, 2 pase) si WATSON (10 p, 3 rec, 6 pase). Au mai evoluat KARPELESZ (4 rec, 3 pase, 1 int) si AKTAS.

FELICITARI ECHIPEI ENERGIA TG. JIU!

Vom reveni cu alte amanunte, declaratii si tabloul complet al Final Four Eurochallenge, faza in care s-au mai calificat JSF Nanterre (Franta) si Trabzonspor Medical Park (Turcia), in vreme ce pentru ultima viza se lupta la aceasta ora Fraport Skyliners si BC Enisey.

Parteneri