Foto

Esec in Spania

Nationala de senioare a Romaniei a inregistrat a cincea infrangere in Grupa D a preliminariilor pentru Eurobasket Women 2013, dupa ce a pierdut in fata Spaniei, 54-68, in deplasarea de la Arganda del Rey, un district periferic al Madridului.

Meciul nu mai avea nicio miza in ecuatia calificarii, in conditiile in care Spania era deja calificata, iar fetele noastre nu mai aveau nicio sansa de a mai ajunge la prestigioasa competitie de anul viitor. Acest lucru s-a vazut si in abordarea de catre gazde a partidei: veterana Valdemoro a fost menajata, iar colegele ei au incercat sa joace pentru spectacol in fata celor aproximativ 1500 de suporteri, dintre care aproximativ 50 romani stabiliti in Madrid.

Fetele noastre au luat jocul in serios si au debutat foarte bine, reusind sa se instaleze la conducere si apoi sa se mentina la egalitate cu ibericele pana la jumatatea primului sfert. Gazdele s-au trezit brusc si, beneficiind de clementa arbitrilor, au reusit un partial de 8-0, distantandu-se pe tabela de scor, ecartul marindu-se, din cauza erorilor fetelor noastre, pana la 12 puncte diferenta, 25-13, la finalul primului sfert.

Romania nu a abandonat  lupta desi principalele "guri de foc" din meciul tur, Stoenescu si Marginean, au fost anihilate perfect de spaniole. In aceste conditii au iesit la rampa Parau si Pavel, iar elevele lui Dan Fleseriu au reusit sa aduca o nota de echilibru in joc in urmatoarele 30 de minute, insa fara a putea sa recupereze din handicapul de puncte cu care au inceput sfertul al doilea.

Marcatoare Romania:

Elisabeth Pavel 22p (1x3)
Annemarie Parau 10p
Gabriela Marginean 10p (2x3)
Anca Sipos 4p
Cristiana Cutas 3p (1x3)
Sonia Ursu 2p
Ancuta Stoenescu 2p
Anita Meszaros 1p



Declaratii dupa meci:

Dan Fleseriu (antrenor Romania): "A fost un joc greu. Sunt mari diferente, la nivel individual, intre jucatoarele noastre si cele spaniole, iar multe din aceste diferente s-au vazut astazi. Insa, la nivel de echipa, am avut momente bune, cand am jucat de la egal la egal cu Spania. Daca nu pierdeam atat de multe mingi, poate reuseam o supriza. Fetele au cazut dupa esecul din Suedia, cand s-au risipit sansele de calificare, iar acest lucru s-a vazut si in meciul cu Germania. Cu toate astea, azi nu au jucat rau. Sper ca fetele sa aiba motivatia si orgoliul necesare pentru a castiga meciul cu Bulgaria, fiindca, in caz contrar, dupa esecul Germaniei de azi, daca pierdem cu Bulgaria incheiem lamentabil grupa, pe ultimul loc."


Tricolorele vor incheia actuala de campanie de calificare sambata, la Targoviste, in fata Bulgariei care a reusit sa obtina prima victorie in grupa D, surprinzator, in fata Germaniei, 67-60.


Parteneri