Foto

Esec usturator in EuroLeague Women

Campioana Romaniei, CS Municipal Targoviste, a capotat, miercuri seara, in fata puternicei grupari turce Fenerbahce Istanbul, echipa antrenata de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini fiind practic spulberata pe teren propriu, cu scorul de 89-60 (31-16, 18-18, 24-7, 16-19), intr-un meci contand pentru etapa a VIII-a din Grupa B a EuroLeague Women.
 
Cosmar la Targoviste
 
Cel de-al optulea joc din actuala stagiune a EuroLeague Women a fost unul de cosmar pentru reprezentanta baschetului feminin romanesc, CS Municipal Targoviste fiind invinsa la o diferenta inexplicabil de mare, chiar in fata propriilor suporteri, de catre incomoda echipa Fenerbahce Istanbul. Desi miza partidei de miercuri seara era una extrem de importanta in economia calificarii in Top 14, gazdele n-au reusit sa se mai ridice la inaltimea asteptarilor, multe dintre jucatoarele campioanei Romaniei avand o zi nefasta. In aceste conditii, cu o experienta uriasa in jocuri cu astfel de miza, oaspetele au speculat rapid degringolada din tabara adversa si si-au atins obiectivul, in vreme ce la gazde se anunta “furtuna” de Sarbatori.
Astfel, inca de la primele actiuni Fenerbahce a demonstrat ca a venit la Targoviste sa castige ambele puncte puse in joc iar dupa numai zece minute de joc efectiv tabela indica un incredibil scor de 31-16 in favoarea reprezentantei Semilunii. A urmat un sfert mult mai echilibrat, in care riposta gazdelor a fost pe masura cerintelor din cea mai importanta competitie intercluburi a Batranului Continent, insa diferenta a ramas neschimbata la intrarea la vestiare. Scor la pauza 49-34 pentru Fenerbahce, care a aratat in primele doua sferturi cat de mult conteaza motivatia, atitudinea si jocul de echipa, in vreme ce CS Municipal Targoviste a fost intr-o “deriva” totala, cautand in van solutii pentru anihilarea ofensivei adverse. La reluare, tavalugul turcesc a continuat si diferenta de pe tabela s-a marit considerabil o data cu trecerea timpului, spre dezamagirea celor peste 1500 de fani veniti sa-si incurajeze favoritele. De altfel, a fost un nou sfert de cosmar pentru gazde, care au reusit din nefericire contraperformanta de a inscrie numai 7 puncte, in vreme ce Fenerbahce a marcat din toate pozitiile si a dus scorul la 73-41! In ultimele zece minute, CS Municipal Targoviste a incercat sa riposteze si sa mai reduca din handicap, dar fluierul final a consemnat in cele din urma o infrangere usturatoare, cu scorul de 89-60, la capatul celei mai slabe prestatii a campioanei Romaniei din actualul sezon european.
Conform datelor statistice, pentru gazde au marcat MARGINEAN (14 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva, 5 interceptii), BABKINA (9 puncte, 1 recuperare, 3 pase decisive), CURRIE (6 puncte, 5 recuperari, 1 pasa decisiva, 2 interceptii), BJELICA (6 puncte, 1x3, 7 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), MILIJKOVIC (6 puncte, 2 recuperari, 1 interceptie), POP (4 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva), TIKHONENKO (4 puncte, 5 recuperari), ROBBINS (4 puncte, 1 recuperare), STOENESCU (3 puncte, 1x3), HUTANU (2 puncte, 1 recuperare), MATIC (2 puncte, 1 recuperare, 1 interceptie). De la invingatoare s-au remarcat BIBRZYCKA (21 puncte, 3x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie) si MATOVIC (18 puncte, 8 recuperari, 2 pase decisive).
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, antrenorul Georgios Dikeoulakos a precizat: “Toate jucatoarele au dat ce au avut mai bun in circumstantele actuale. Multumesc staff-ului, jucatoarelor si fanilor pentru dragostea si suportul aratate. Nimeni dintre noi nu stie ce se va intampla maine!”. La randul sau, antrenorul Roberto Iniguez a declarat: “Noi ne-am facut treaba pe teren. Aveam nevoie sa castigam acest joc, am jucat ca o echipa si am invins. Le urez adversarilor toate cele bune.” Pe acelasi ton, Milka Bjelica a spus: “Nu a fost o zi buna pentru noi, dar sunt bucuroasa ca fac parte din aceasta echipa. Ii multumesc antrenorului Dikeoulakos ca m-a adus la aceasta echipa.” Omul meciul, poloneza Agnieszka Bibrzycka, a concluzionat: “Sunt bucuroasa ca am castigat. Ne-am pregatit intens pentru acest joc iar apararea si contraatacul au functionat perfect in aceasta seara.
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat si cu victoriile obtinute de GA Kosice (69-64 pe terenul UE Sopron) si de Nadezhda Orenburg (65-61 cu Famila Schio), iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Good Angels Kosice – 14 puncte
2. Famila Schio – 14 puncte
3. Nadezhda Orenburg – 13 puncte
4. Fenerbahce Istanbul 12 puncte
5. CS Municipal Targoviste – 11 puncte
6. Uniqa Euroleasing Sopron – 10 puncte
7. Arras Pays D’Artois – 7 puncte
 
Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)


FOTO (copyright – FIBA-Europe
)

Parteneri