Foto

Europenele de baschet 3x3 revin la Bucuresti!

Cele mai valoroase 24 de echipe de baschet 3x3 de pe Batranul Continent isi dau din nou intalnire la Bucuresti, la cea de-a doua editie a Campionatelor Europene, evenimentul continental urmand sa se desfasoare, in perioada 2-4 septembrie, in zona patinoarului din incinta AFI Palace Cotroceni. Festivitatea de deschidere a intrecerilor europene este programata pentru, vineri, 2 septembrie, incepand cu ora 16:45. Echipele Romaniei au parte de adversare extrem de puternice in faza grupelor, la masculin, tricolorii urmand sa se lupte cu Rusia si Slovacia in Grupa D, in vreme ce la feminin, tricolorele se vor confrunta cu Ungaria si Belgia in Grupa A.
 
Arena sportiva special amenajata pe patinoarul din incinta AFI Palace Cotroceni va gazdui in acest week-end intrecerile europene de baschet 3x3, fanii acestui sport atat de indragit in intreaga lume urmand sa se bucure de trei zile pline de baschet, dar si de demonstratii incendiare de slam-dunk, freestyle, street-dance si concursuri interactive pentru public. Astfel, de vineri si pana duminica, cele mai valoroase 24 de echipe nationale (12 la masculin si 12 la feminin), reprezentand 16 tari din toate colturile Europei, se vor confrunta la AFI Palace Cotroceni pentru coroanele continentale, accesul publicului fiind liber.
Prezente pentru a doua oara consecutiv pe scena continentala, nationalele Romaniei au parte de adversare extrem de puternice in grupele preliminare, tricolorii urmand sa dea piept cu Rusia si Slovacia in cadrul Grupei D, iar tricolorele sa se lupte cu Belgia si Ungaria in Grupa A.
In intrecerea masculina, nationala tricolora formata din Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei, va incerca sa-si apere titlul european cucerit la editia precedenta din 2014. Misiunea tricolorilor este extrem de dificila deoarece chiar din faza grupelor preliminare, Santana&Co. trebuie sa infrunte doua echipe de calibru, nationalele Rusiei si Slovaciei, prima fiind una dintre marile favorite ale intrecerilor de la Bucuresti dupa ce anul trecut a obtinut laurii Jocurilor Europene de la Baku. In competitia feminina, echipa Romaniei, in formula Gabriela Marginean, Anca Sipos, Sonia Ursu si Andra Haas, aspira la un loc in “careul de asi” desi are un program infernal in faza inaugurala, urmand sa se dueleze cu vechea rivala Ungaria, dar si cu Belgia, medaliata cu bronz la prima editie a Europenelor, care a avut loc tot la Bucuresti, in Piata Universitatii, in septembrie 2014.
Conform FIBA, in faza superioara a meciurilor eliminatorii se califica primele doua echipe din fiecare grupa preliminara.
Si, asa cum deja s-au obisnuit la intrecerile de baschet 3x3, si la evenimentul european de la AFI Palace Cotroceni, fanii se vor bucura de multe momente incendiare si surprize, urmand sa asiste la un spectaculos concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni sportivi din Europa, la momentele de freestyle cu mingea de baschet, dar si la show-ul realizat de majoretele de la Dracula’s Girls, vicecampioanele europene urmand sa intretina atmosfera alaturi de trupe de street-dance.
Mai jos va prezentam programul meciurilor nationalelor Romaniei in faza grupelor de calificare in sferturile de finala:
 
Feminin
02.09.2016

Romania – Belgia (ora 18:35)
Ungaria – Romania (ora 21:20)

Masculin
03.09.2016

Romania – Slovacia (ora 19:35)
Rusia – Romania (ora 21:20)
 
Meciurile din fazele eliminatorii si finale se disputa incepand de duminica dupa-amiaza. Mai multe amanunte pe pagina oficiala:
http://www.fiba.com/europe/3x3/2016
 
Campionatele Europene de baschet 3x3 se desfasoara sub egida FIBA si sunt organizate de catre Sport Arena, ACS Sport Promotion si Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si a Universitatii Politehnice Bucuresti. Partenerii evenimentului sunt: Telekom Romania, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade, The Group si Wilson, sponsor global al FIBA 3x3. Powered by Kiss FM si Vice.

Foto - Angel Santana bucurandu-se pentru cucerirea aurului continental in 2014.

Parteneri