Foto

Evolutie buna a tricolorilor in fata Croatiei la FIBA EuroBasket 2017

Reprezentativa de seniori a Romaniei a reusit de multe ori in aceasta seara sa tina piept puternicei nationale a Croatiei, si chiar sa o puna in dificultate, dar valoarea adversarilor si-a spus in cele din urma cuvantul si “Vulturii” au cedat cu scorul de 58-74 (12-20, 17-22, 13-15, 16-17), intr-un meci care a contat pentru etapa secunda din Grupa C a FIBA EuroBasket 2017. Desi au avut un debut superb si au condus cu scorul de 10-0, tricolorii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter n-au gasit suficiente resurse si solutii sa faca fata pana la capat vedetelor croate, din randul carora a stralucit din nou Bogdanovic, astfel ca nationala Croatiei s-a impus in final si continua astfel sa sufle in ceafa redutabilei nationale a Spaniei, lidera grupei C.

Cea de-a doua runda a Grupei C din cadrul FIBA EuroBasket 2017 a adus fata-n fata in Sala Polivalenta din Cluj Napoca reprezentativele Romaniei si Croatiei, intr-o intalnire in care adversarii erau principali favoriti gratie palmaresului deosebit. Numai ca, extrem de motivati si impinsi de la spate de public, “Vulturii” au avut un debut fulminant impotriva fostei medaliate cu bronz continental, Mandache si Moldoveanu punctand consecutiv de la mare distanta iar Baciu i-a secondat si a ridicat cei aproximativ 6.000 de spectatori in picioare la reusitele sale, impingand scorul la un incredibil 10-0 in minutul 4. Fortat de startul tricolorilor, antrenorul croat Aco Petrovic a solicitat rapid timp de odihna pentru a-si trezi elevii la realitate iar replica vedetei Bogdanovic nu s-a lasat asteptata, croatii intarind defensiva si reusind mai intai sa egaleze in minutul 8, scor 10-10, dupa care sa se desprinda si sa inchida primul sfert la scorul de 12-20. Urmatoarele zece minute s-au derulat cu adversarii nostri la timona jocului, croatii marindu-si usor avantajul pe parcursul sfertului, in pofida incercarilor defensivei noastre de a opri “furtuna” starnita de Bogdanovic si a reusitelor parafate de Moldoveanu, Mandache, Nicolescu si Olah, astfel ca la pauza tabela de marcaj a indicat scorul de 42-29 in favoarea Croatiei.

La reluare, “Vulturii” au cautat in permanenta sa ramana in joc si sa se tina scai de nationala condusa de fratele legendarului Drazen Petrovic, dar adversarii si-au etalat pe rand valorile (Bogdanovic, Saric, Zoric si Popovic) si au continuat sa gestioneze jocul. In aceste conditii, s-a intrat in ultimul sfert de la scorul de 57-42 pentru Croatia. Si cum speranta nu moare, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter au reusit din nou sa ridice probleme si sa micsoreze “ecartul”, scorul devenind 58-48 cu sase minute inainte de final, spre deliciul publicului care a scandat secunde-n sir “Romania! Romania!” A urmat o noua “rabufnire” a vedetelor croate, cu Bogdanovic in prim plan, si diferenta s-a marit din nou, desi ripostele venite din partea lui Moldoveanu, Paliciuc, Mandache si Olah mentineau sperantele. Pana la urma, diferenta s-a marit nefiresc spre final iar scorul consemnat dupa ultimul fluier al arbitrilor pare nedrept pentru evolutia de ansamblu a tricolorilor, care s-au autodepasit de multe ori in aceasta seara. Scor final, Romania – Croatia 58-74, si astfel tricolorii inregistreaza o a doua infrangere in cadrul turneului continental, in vreme ce Croatia ramane cu punctaj maxim in clasament si sulfa in ceafa imperialei reprezentative a Spaniei.

Statistica meciului poate fi vizualizata AICI.

In celelalte jocuri din Grupa C, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Muntenegru - Ungaria 72-48


Muntenegru si-a revenit dupa infrangerea la 39 de puncte in fata Spaniei. Elevii lui Tanjevic au condus de la un capat la altul al meciului cu Ungaria. Cele doua "turnuri" muntenegrene, Bojan Dubljevic si Nikola Vucevic, au avut aceeasi linie statistica la puncte si recuperari: ambii cate 13, respectiv 7, cu un indice de eficienta de +15. David Vojvoda a strans 20 puncte pentru Ungaria, echipa care ajunge la un bilant 0-2 in Grupa C. Adam Hanga a revenit dupa accidentarea din prima zi, reusind 8 puncte in 22 de minute jucate pentru Ungaria.

Cehia - Spania 56-93

Dupa ce a spulberat Muntenegru printr-o victorie la 39 de puncte, Spania a impresionat si in victoria impotriva Cehiei. Ibericii au 2-0 si +76 in Grupa C. Pau Gasol a fost in nota obisnuita, reusind 26 puncte in 20 minute, ajungand tot mai aproape de primul loc in clasamentul celor mai buni marcatori all-time la FIBA EuroBasket. El mai are acum nevoie de doar 25 de puncte pentru a-l depasi pe Tony Parker. De data aceasta, Gasol l-a avut drept... "partner in crime" pe Ricky Rubio, fundasul inscriind 14 din cele 17 puncte ale sale doar in primul sfert. Gasol si Rubio au avut un raport de 14/18 la aruncarile din actiune.

Parteneri