Foto

Examen dificil in EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin romanesc, CS Municipal Targoviste, va reveni, miercuri seara, pe scena celei mai importante competitii continentale intercluburi, urmand sa evolueze in propriul fief, cu incepere de la ora 18:00, impotriva puternicei grupari turce Fenerbahce Istanbul, intr-un joc care va fi transmis in direct de DIGI SPORT 2.
 
Joc cu miza uriasa
 
Etapa a VIII-a din Grupa B a EuroLeague Women programeaza un joc extrem de dificil pentru echipa pregatita de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini, CS Municipal Targoviste avand de depasit un obstacol venit de pe malurile Bosforului, incomoda grupare turca Fenerbahce Istanbul. Cu gandul la faza superioara a valoroasei intreceri continentale, baschetbalistele din Targoviste sunt obligate sa nu faca pasi gresiti miercuri seara, un eventual succes marindu-le considerabil sansele de calificare in Top 14 EuroLeague Women. De altfel, ambele echipe constientizeaza faptul ca jocul de miercuri seara este extrem de important in economia calificarii, CS Municipal Targoviste avand nevoie de toate victoriile din meciurile sustinute pe teren propriu, in vreme ce Fenerbahce Istanbul vrea sa se asigure ca va accede fara emotii in optimi. Totodata, CS Municipal Targoviste vizeaza si o revansa istorica in fata reprezentantei Semilunii, dupa ce in tur, la Istanbul, gazdele au reusit sa se impuna clar, cu scorul de 73-48. Bazandu-se pe un cvartet valoros cu o pofta uriasa de joc, format din Marginean, Currie, Robbins si Bjelica, sprijinit puternic deseori de Babkina, Stoenescu, Milijkovic sau Tikhonenko, reprezentanta noastra si-a pregatit bine “temele” si va incerca sa anihileze principalele “guri de foc” din ofensiva adversa, care straluceste prin evolutiile deosebite ale “stranierelor” Matovic (Serbia), Pondexter si McCoughtry (ambele din SUA). In plus, gazdele se bazeaza si pe sprijinul propriilor fani, care la fiecare joc din actuala stagiune europeana au demonstrat din plin ca "sunt al saselea jucator", asa cum aprecia si internationala Gabriela Marginean, principala marcatoare a CSM Targoviste in jocurile din EuroLeague.
 
Programul si clasamentul Grupei B

Dupa disputarea primelor sapte runde, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca in faza superioara a EuroLeague Women se califica primele patru echipe, dar si cele mai valoroase doua echipe clasate la final pe locul 5:

1. Famila Schio – 13 puncte
2. GA Kosice – 12 puncte
3. Nadezhda Orenburg – 11 puncte
4. Fenerbahce Istanbul – 10 puncte
5. CSM Targoviste – 10 puncte
6. UE Sopron – 9 puncte
7. Arras Pays D’Artois – 7 puncte

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT 2)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)

FOTO (copyright -
http://www.facebook.com/FuriaOrange)

Parteneri