Foto

Fabiana Nitu a arbitrat finala Euroleague Women 2012!

Baschetul feminin romanesc a avut un reprezentant in finala "Euroleague Women 2012", jocul gazduit duminica seara de Palatul Sporturilor din Istanbul fiind oficiat si de arbitrul international Fabiana Nitu. In urma prestatiilor internationale din acest sezon, arbitrul roman a fost delegat de FIBA-Europe sa oficieze finala dintre echipele spaniole ROS CASARES si RIVAS ECOPOLIS.

Conform datelor oficiale prezentate de forul european, echipa spaniola Ros Casares Valencia a intalnit in ultimul act al celei mai importante competitii europene intercluburi gruparea iberica Rivas Ecopolis, in fata careia s-a impus cu scorul de 65-52 (20-18, 13-19, 18-11, 14-4). In prezenta a peste 2.500 de spectatori, Ros Casares a confirmat inca o data parcursul fara greseala din grupele "Final 8 Euroleague Women 2012" si a cucerit, duminica seara, "coroana" europeana gratie unei evolutii deosebite. Din lotul pregatit de Roberto Iniguez s-au remarcat Sancho Lyttle (18 p, 6 rec), Silvia Dominguez (13 p, 3 rec, 2 pase) si Ann Wauters (12 p, 6 rec), in vreme ce de la Rivas Ecopolis a stralucit doar Asjha Jones (14 p, 7 rec), cea care a si primit din partea FIBA-Europe trofeul de MVP al "Final Eight Euroleague Women 2012".

Pentru a urmari cateva secvente din finala, dar si declaratii la cald, puteti accesa urmatorul link: http://www.fibaeurope.com/euroleaguewomen/coid_vNxvV9DhGuMbCqMeN5KRX0.articleMode_on.html


Conform FIBA-Europe, iata si clasamentul final al Euroleague Women 2012:

1. Ros Casares
2. Rivas Ecopolis
3. UMMC Ekaterinburg
4. Fenerbahce Istanbul
5. Galatasaray Istanbul
6. Spartak Vidnoje Region Moscow
7. Beretta-Familia
8. Wisla Can-Pack Cracovia

Parteneri