Foto

Federatia Romana de Baschet cauta voluntari pentru FIBA EUROBASKET 2017, Cluj-Napoca

Pentru prima oara in istoria baschetului autohton, Romania va gazdui in aceasta toamna meciurile din cadrul uneia dintre grupele celei mai importante competitii continentale, FIBA EUROBASKET 2017. Dupa cum am mai anuntat, turneul final european va aduna la start cele mai valoroase 24 de reprezentative masculine ale Batranului Continent, faza grupelor urmand sa se desfasoare in patru tari - Turcia, Finalnda, Israel si Romania. In tara noastra, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va gazdui, in perioada 1-7 septembrie 2017, meciurile din Grupa C, serie in care au fost distribuite prin tragere la sorti reprezentativele Spaniei, Croatiei, Cehiei, Ungariei, Romaniei si Muntenegru.

Tinand cont de importanta FIBA Eurobasket 2017, cel mai mare eveniment al baschetului european din acest an, precum si de complexitatea organizarii unei astfel de competitii la cele mai inalte standarde, Federatia Romana de Baschet anunta ca a deschis oficial Programul de volutariat pentru FIBA Eurobasket 2017 Cluj-Napoca, prin intermediul caruia cautam persoane dornice sa faca parte din echipa noastra organizatorica pe durata intregului eveniment si nu numai.
 
In acest sens, pentru a veni in intampinarea celor interesati sa faca parte din echipa de volutari a FIBA Eurobasket 2017 in municipiul Cluj-Napoca, incepand de astazi va oferim posibilitatea sa va inscrieti in Programul de Voluntariat pana in data de 30 aprilie 2017. Nu trebuie decat sa competati formularul oficial de voluntar care se afla pe link-ul de mai jos

 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenayspoPp5vwLhs6FaAIrDRn7nWKszaF4eQy6ldWF_SMSP7g/viewform?usp=sf_link
 

 
In formularul oficial, va rugam sa completati cu atentie toate campurile libere pentru a ne oferi, astfel, cat mai multe informatii utile. Se pot inscrie in Programul de Voluntariat persoanele care au implinit 16 ani. Ariile de activitate pentru care avem nevoie de voluntari sunt – competitii, IT, media, acreditari, transport, securitate, team-attache, marketing, servicii VIP, administrativ, fan-zone, logistica.
 
Daca ai nevoie de informatii suplimentare sau nu ai gasit raspuns la toate intrebarile tale legate de Programul de Voluntariat FIBA Eurobasket 2017, Cluj-Napoca, ne poti contacta pe e-mail la voluntar@rou.eb2017.com
 
 
Mai jos, va oferim cateva informatii generale despre Programul de Voluntariat FIBA Eurobasket 2017 Cluj-Napoca
 
Ce este Programul de Voluntariat FIBA Eurobasket 2017?
Programul de Voluntariat FIBA Eurobasket 2017 este oportunitatea de participa activ la cea mai importanta competitie sportiva ce va avea loc in toamna acestui an in Romania. In tara noastra, competitia este gazduita de municipiul Cluj-Napoca iar voluntarii au ocazia sa se implice activ in diverse arii de activitate: Competitii, IT, Media, Acreditari, Transport, Securitate, Team Attache, Marketing, Servicii VIP, Administrativ, Fan Zone, Logistica etc.
 
Cand se desfasoara FIBA Eurobasket 2017 in Cluj-Napoca?
Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va gazdui meciurile din Grupa C a FIBA Eurobasket 2017 in perioada 1-7 septembrie 2017.
 
Daca nu am 16 ani impliniti pot sa particip ca voluntar?
Varsta minima pentru participarea ca voluntar la FIBA Eurobasket 2017 este de 16 ani, deci la data evenimentului trebuie sa ai 16 ani impliniti pentru a face parte din echipa organizatorica.
 
Cum functioneaza procesul selectiv?
Fiecare aplicant pentru un post de voluntar va trece printr-un proces selectiv, compus din mai multe faze de selectie. Unele dintre faze pot fi completate online, altele impun prezenta aplicantului.
 
Din momentul in care ma inscriu online, am un loc garantat in Programul de Voluntariat?
Inscrierea este prima faza a procesului selectiv. Pentru a fi voluntar la FIBA Eurobasket 2017 trebuiesc parcurse mai multe etape ale procesului de selectie, asadar inscrierea nu garanteaza si participarea.
 
Daca nu sunt din Cluj-Napoca, mi se asigura cazarea pe durata desfasurarii competitiei?
Organizatorii nu asigura cazarea candidatilor care nu sunt din Cluj-Napoca. Planificarea sederii pe parcursul desfasurarii competitiei revine in sarcina participantilor, organizatorii asigurand masa si transportul gratuit pe mijloacele de transport in comun in Cluj-Napoca.
 
In calitate de voluntar, am posibilitatea sa asist la meciurile de baschet?
Voluntarii selectionati in urma procesului de recrutare au atribuite o serie de sarcini pe parcursul desfasurarii evenimentelor sportive. Voluntarul este membru al echipei de organizare iar principala sa responsabilitate este sa-si indeplineasca sarcinile alocate. Prin urmare, voluntarii nu vor participa ca spectatori la meciurile de baschet.
 
Pot alege ariile unde doresc sa particip ca voluntar?
In momentul completarii formularului de inscriere, aplicantul are posibilitatea de a alege ariile de interes. Comitetul organizatoric va tine cont de preferintele exprimate, de aptitudinile prezentate in formular si, in limita posibilitatilor, va incerca sa le respecte alegerile.
 
Pot sa particip ca voluntar pe o perioad? mai mica de 7 zile?
In momentul de fata, cautam voluntari care isi iau angajamentul de a activa pe intreaga perioada a desfasurarii competitiei, asadar nu vor fi acceptate aplicarile pentru perioade mai mici.
 
Cum aflu in care etapa a procesului de recurtare sunt?
Informatiile referitoare la etapele recrutarii sunt transmise pe e-mail. Candidatii care au aplicat la Programul de Voluntariat completand formularul on-line sunt rugati sa verifice cu regularitate casuta de e-mail furnizata in formularul de aplicare (inclusiv folderul de spam/bulk).
 
Daca impreuna cu prietenii mei ne inscriem in programul de voluntariat, se poate sa facem parte din aceeasi echipa?
In masura posibilitatilor si tinand cont de abilitati si experienta, voluntarilor le sunt alocate ariile alese in formular. Nu putem garanta suprapunerea activitatilor si a intervalelor orare pentru un grup de persoane.
 
Pot sa parasesc Programul de Voluntariat inainte de finalul evenimentului daca nu ma acomodez?
Includerea in Programul de Voluntariat FIBA Eurobasket 2017, Cluj-Napoca, presupune semnarea unui angajament care prevede prezenta voluntarului pe toata durata competitiei, cu exceptiile prevazute de lege.
 
Primesc premii sau diplome pentru activitatea mea de voluntariat?
Nu se acorda premii, dar toti cei acceptati in Programul de Voluntariat primesc un certificat care atesta experienta FIBA Eurobasket 2017.
 
Care este necesarul de voluntari pentru organizarea evenimentului?
In urma experientelor anterioare Eurobasket, ne asteptam la un necesar de aproximativ 300 de voluntari.
 
Persoanele cu deficiente sunt acceptate in Programul de Voluntariat?
Pentru noi conteaza doar experientele anterioare si cunostintele aplicantior. Prin urmare, sunt binevenite toti cei care doresc sa faca parte din echipa de voluntari. Locatiile de desfasurare sunt prevazute cu facilitati pentru persoanele cu dizabilitati iar pentru orice nevoi speciale te rugam sa ne contactezi pe mail-ul voluntar@rou.eb2017.com

Parteneri