Foto

FEDERATIA ROMANA DE BASCHET ORGANIZEAZA SUPERBET BASKETBALL WEEK

Sala de conferinte “Mihai Nedeff” din incinta Federatiei Romane de Baschet a gazduit, miercuri, o conferinta de presa, in cadrul careia presedintele FRB, Horia Paun, secretarul general FRB, Dan Berceanu, si directorul de evenimente FRB, Adrian Voinescu, au prefatat evenimentele care se vor derula in cadrul “Superbet Basketball Week”, respectiv Final Four Cupa Romaniei Superbet, Gala Legendelor si All Star Game 2015.

“Avem parte de o saptamana plina de evenimente baschetbalistice, Final Four Cupa Romaniei Superbet, Gala Legendelor Baschetului si All Star Game, adunate in cadrul Superbet Basketball Week. Ne intoarcem dupa foarte multi ani in Bucuresti cu All Star Game 2015. Daca nu ma insel, dupa 23 de ani, pentru ca ultima oara a mai avut loc aici un meci al stelelor divizionare in 1992. Este drept, ne-am fi dorit sa organizam acest All Star Game intr-o sala mai mare, deoarece cred ca vor fi multi spectatori avizi dupa un eveniment baschetbalistic. Ma bucur, insa, ca gazda All Star Game va fi noua Sala Polivalenta Dinamo, iar noi vom onora evenimentul cu tot ce are mai bun baschetul masculin romanesc. Vor fi prezenti cei mai buni sportivi din LNBM, votati de public, reprezentantii media si departamentul tehnic al federatiei. Suntem siguri ca va fi un eveniment exceptional, care va face o buna propaganda baschetului in Capitala. In plus, avem in program un miniconcert cu Smiley si multe alte surprize si concursuri atractive”, a declarat Horia Paun, adaugand ca, “pe viitor, ne dorim sa readucem in circuitul baschetbalistic si  Sala Polivalenta si sa fie din nou plina ochi, asa cum era pe vremuri, la derby-urile de traditie.” Presedintele FRB a mai mentionat faptul ca, “este pentru prima oara cand FR Baschet organizeaza singura All Star Game si ne bazam la evenimentul acesta pe parteneri puternici. Am atras sponsori importanti, precum Superbet, Zepter, RBC sau Herlitz, si tot ceea ce se va realiza la aceasta editie va fi acoperit din aceste parteneriate.” De altfel, Horia Paun a mai mentionat ca, tot in premiera, vor fi acordate premii de cate 1.000 de euro pentru MVP, Superbet 3 Point Contest si Superbet Slam Dunk Contest. “In ultimii ani, s-a tot spus ca sportivii se menajeaza la All Star Game, joaca mai relaxat, pentru ca evenimentul are loc inainte de play-off. Asa ca, anul acesta, am decis impreuna cu partenerul Superbet sa acordam suma de 1.000 de euro pentru MVP-ul partidei, in incercarea de stimulare a sportivilor. De asemenea, pentru prima oara in Romania, concursurile de slam dunk si 3 puncte vor avea premii mari, castigatorii de la fiecare categorie urmand sa primeasca 1.000 de euro de la sponsorul Superbet”, a mai afirmat Paun.
Presedintele FRB a mai tinut sa precizeze ca accesul la ALL STAR GAME nu va mai fi liber, sumele stranse din vanzarea biletelor urmand a fi directionate catre pregatirea grupelor de copii si juniori. “Ideea nu este de a castiga bani, ci de a invata publicul ca aceste evenimente nu sunt gratuite si ca aceste sume se vor intoarce tot in baschet, la grupele de copii. Lumea trebuie sa aprecieze efortul sportivilor. In plus, tot pentru grupele de copii, Federatia Romana de Baschet a realizat o zona speciala in incinta Salii Dinamo, punand la dispozitie gratuit pentru echipe de babybaschet si minibaschet 650 de locuri”, a mai spus Horia Paun.
Preturile biletelor de intrare la All Star Game 2015, care va avea loc duminica, cu incepere de la ora 18:00, sunt urmatoarele: categoria a II-a - 20 de lei, categoria I - 30 de lei si categoria VIP - 50 de lei. Acestea se pot achizitiona prin intermediul platformei eventim.ro, dar si de la magazinele partenere Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, benzinariile OMV.
In alta ordine de idei, secretarul general FRB, Dan Berceanu, a subliniat ca Superbet Basketball Week va incepe cu Final Four Cupa Romaniei Superbet, turneu gazduit de Sala Sporturilor Trivale din Pitesti, in perioada 2-3 aprilie. Joi, in cadrul semifinalelor, se vor lupta CSU Atlassib Sibiu si BC Mures Tg. Mures (ora 17:15, in direct pe DIGI SPORT) si respectiv BCMU Pitesti si BC Timisoara (ora 19:45, in direct pe DIGI SPORT). Vineri, de la ora 15:30, este programat finala mica, iar marea batalie pentru trofeul Cupa Romaniei va avea loc cu incepere de la ora 18:00, finala fiind transmisa in direct de DIGI SPORT.
In continuarea saptamanii baschetbalistice, sambata, la Rin Grand Hotel, va avea loc Gala Legendelor, in care vor fi onorate multe nume sonore din istoria baschetului romanesc, iar duminica, Superbet Basketball Week se va incheia spre miez de noapte o data cu festivitatea de premiere de la All Star Game 2015.

Parteneri