Foto

Federatia Romana de Baschet trimite 11 antrenori romani la clinicul de la Belgrad

Cea de-a 13-a editie a “Basketball Clinic Coaches - Belgrade 2014” va avea loc, in perioada 28-29 iunie, in Sports Center “Sumice” din capitala Serbiei (n.n. – adresa – Ustanicka str. 125/1, Belgrad).
Conform forului de specialitate din Serbia, la seminarul anual al antrenorilor urmand sa participe in calitate de lectori mai multi tehnicieni de calibru: Bernie Bickerstaff si Igor Kokoskov (de la Cleveland Cavaliers), Zoran Lukic (Novgorod), Nikola Perisic (Dynamo Kursk), Sergej Ostojic (Florida Central University) si Branko Markovski (Serbia).
Pentru a veni in sprijinul tinerilor antrenori romani, dornici sa se perfectioneze si sa-si imbunatateasca bagajul de cunostinte tehnico-tactice, Federatia Romana de Baschet a decis sa trimita la seminarul “Basketball Clinic Coaches - Belgrade 2014” un grup format din 11 tehnicieni. Astfel, FRB va acoperi toate cheltuielile de participare, cazare si masa la clinicul de perfectionare de la Belgrad pentru urmatorii antrenori romani: Cristian Achim, Dorin Pintea, Cristian Bota, Eugen Ilie, Catalin Vulc, George Trif, Gabriel Clapon, Mihai Petrut, Carmin Popa, Farkas Alpar si Alexandru Ziguli.
Conform programului anuntat de organizatorii clinicului din Serbia, iata temele care vor fi expuse la “Basketball Clinic Coaches – Belgrade 2014”:
28 iunie
Transition offense – Igor Kokoskov
Evaluation of final height in basketball: theory and practice – Sergej Ostojic
Early offenses & what's necessary in becoming efficient – Bernie Bickerstaff
Proprioceptive practice – Nikola Perisic
29 iunie
PnR defense- switch, rotation and double teaming – Zoran Lukic
Defensive pressure – Bernie Bickerstaff
Using statistics in game preparation - Branko Markoski
Set of drills for defense - Igor Kokoskov

Parteneri