Foto

Festivalul National de Babybaschet Banca Transilvania 2018 a ajuns la final

Peste 1.500 de copii din intreaga tara s-au bucurat de tainele sportului cu mingea la cos si s-au intrecut, in aceasta saptamana, pe terenurile special amenajate in incintele Liceului Tehnologic “Ion Banescu” si Bazei Sportive “Pescarus” din Mangalia, in cadrul Festivalului National de Babybaschet Banca Transilvania 2018. Si chiar daca uneori vremea a fost mai zgarcita cu participantii in cateva zile, mai multe mecuri fiind amanate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, micutii baschetbalisti cu varste de pana la 10 ani vor ramane cu multe amintiri frumoase dupa cele sase zile de intreceri, mai toate echipele reusind sa bifeze in cele din urma cate opt meciuri in grupe. Iar in afara meciurilor de babybaschet, copiii au avut parte si de intalniri-surpriza cu “Sam Dunk”, mascota Eurobasket 2017 fiind asaltata zilnic pentru mii de poze inedite, dar si de “Marsul micului baschetbalist” sau de meciul demonstrativ al antrenorilor, in care tehnicienii, multi dintre ei fosti baschetbalisti, au oferit multe faze de spectacol pe “Terenul 1 BT”, spre deliciul asistentei. Nu in ultimul rand, traditionalul concurs “Cosul de Aur” a adunat la start aproximativ 60 de copii care s-au luptat pentru 10 premii individuale, dar indiferent de numele celor care au primit la final trofee si laude, putem spune fara sa gresim ca toti participantii au fost invingatori la final. Pentru statistica, ii prezentam pe cei zece castigatori:
Cosul de Aur (feminin)
Popa Evelin – NBS Cluj-Napoca
Orishadare Tiffany – ACS Toyin Constanta
Vadan Alina Georgiana –
Mihailescu Neire – CS Olimpia Bucuresti
Teplas Crina – ACS Gladius Targu Mures
Cosul de Aur (masculin)
Danciulescu Mihail – ACS Dan Dacian Alb Bucuresti
David Fometescu – 4 Sports Agronomia Bucuresti
Geamanu Petru – ACS Leii Bucuresti
Marinescu Tudor – Dinamo CSS 6 Bucuresti
Toma Birtalan – ACS Play Ball Bucuresti
Revenind la Festival, cei peste 1500 de tineri participanti s-au grabit in cele sase zile sa nu rateze nici o oportunitate de a se bucura sub razele soarelui de frumusetea jocului de baschet si, incurajati frenetic de mii de sustinatori, fie parinti, rude sau prieteni, au reusit sa descopere multe dintre procedeele tehnice ale acestui sport, dar si ce gust are victoria sau infrangerea. Desi astazi, la final, unii aveau lacrimi de bucurie pe obraji iar altii erau napaditi de lacrimi de tristete, ca deh, asa-i in sport, putem afirma ca toti copiii au plecat de pe cele 13 terenuri de baschet de la Liceul Tehnologic “Ion Banescu” si Baza Sportiva “Pescarus” cu nostalgia faptului ca timpul s-a scurs parca prea repede in aceasta saptamana. Si asta pentru ca au avut parte de multe momente de neuitat, si mai ales de multe meciuri interesante, in care multi dintre ei au demonstrat din plin ca iubesc deja acest sport si prefera sa-si petreaca timpul in mod cat mai placut sub panourile de baschet.
Felicitari tuturor!
 
Rezultate inregistrate la Festivalul National de Babybaschet Banca Transilvania 2018, precum si clasamentele din grupe pot fi vizualizate astfel:
Feminin - http://www.frbaschet.ro/campionat-feminin/festivalul-de-babybaschet/
 
Masculin - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/festivalul-de-babybaschet/
 
FOTO – Marsul micului baschetbalist a adunat pe faleza Portului Marina din Mangalia peste 1500 de participanti de la Festivalul National de Babybaschet Banca Transilvania 2018. (copyright frbaschet.ro/credit Traian Racu)

Parteneri