Foto

Final de infarct pentru Gaz Metan Medias in Last 16 EuroChallenge

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc care a acces in Last 16 EuroChallenge, Gaz Metan Medias, a fost foarte aproape de o prima victorie in noua campanie europeana din Grupa I, gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tenter capotand, marti seara, pe teren propriu, in fata puternicei echipe ruse Krasnye Krylia Samara, cu scorul de 77-80 (13-29, 20-15, 21-15, 23-21).
 
Chiar daca se confrunta de ceva vreme cu serioase probleme medicale in lot, detinatoarea Cupei Romaniei a incercat, marti seara, sa sparga gheata in Grupa I din cadrul Last 16 EuroChallenge, dar din nefericire pentru gruparea pregatita de Marcel Tenter incomoda echipa rusa Krasnye Krylia Samara s-a dovedit a avea o experienta competionala mult prea mare pentru a “scapa” o astfel de oportunitate. De altfel, detinatoarea trofeului EuroChallenge a inceput in forta jocul de la Medias si a speculat toate bresele din defensiva gazdelor, reusind dupa un prim sfert foarte slab al mediesenilor sa conduca pe tabela cu un incredibil 29-13! Cautand cu disperare solutii tactice pentru a reveni in joc, antrenorul Marcel Tenter schimba “macazul” si declanseaza o urmarire spectaculoasa, elevii sai ripostand foarte bine si reusind sa mai diminueze din handicap pana la pauza: scor 33-44. La reluare, gazdele au continuat spectaculoasa cursa de urmarire si, dupa un sfert foarte bun, au reprins sperantele in randul asistentei numeroase din tribune, scorul devenind 54-59 la finalul celei de-a treia parti. Ultimele zece minute au fost total nerecomandate cardiacilor, ambele echipe mizand totul pe cartea victoriei, dar din nefericire reprezentanta noastra nu a mai gasit resursele necesare sa intoarca rezultatul, astfel ca, fluierul final a consemnat victoria oaspetilor, cu 80-77.
Conform datelor statistice, punctele gazdelor au fost realizate de KEMP (26 p, 4x3, 1 rec, 6 pase), BOGAVAC (19 p, 1x3, 8 rec, 1 pasa, 3 int, 2 cap), DUMITRESCU (13 p, 4x3, 1 rec, 2 pase, 2 int), OKOSUN (13 p, 5 rec, 1 pasa, 1 int) si SHILOH (6 p, 5 rec, 2 pase, 2 int). Au mai evoluat DUMITRU (1 rec, 1 pasa), SOLOPA (1 int), MAROJEVIC (4 rec, 4 pase, 1 cap). De la invingatori s-a remarcat IGNERSKI (25 p, 5x3, 8 rec).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Marcel Tenter a declarat: “A fost un meci foarte dificil pentru noi, dar cu exceptia primului sfert cred ca am jucat bine. Nu pot sa-mi explic de ce in primele 10 minute jucatorii mei nu au jucat la un nivel bun. Krasnye Krylia a speculat asta si a inscris 29 de puncte. Dupa cum am mai spus, in celelalte trei sferturi am jucat bine si asta este partea pozitiva a acestui meci. Din nefericire, cu doar sase jucatori este foarte dificil sa joci in Last 16 EuroChallenge!” De partea cealalta, antrenorul Sergey Bazarevich a spus: “Este bine ca am castigat, deoarece ne pastram sansele de calificare in faza urmatoare. Este un succes important, mai ales daca ne gandim la situatia prin care trecem. Este foarte dificil sa inlocuiesti repede niste jucatori in sistem, asta cere timp. Dar, in general, am jucat si am respectat ceea ce am pregatit pentru acest joc. A mai fost si primul sfert care ne-a ajutat si de asemenea l-am avut pe Ignerski in forma in aceasta seara.” Principalul marcator al gazdelor, Willie Kemp a spus: “Am inceput foarte modest si cred ca asta a fost cheia jocului. In primul sfert nu ne-am regasit si de aceea am inceput jocul cu un deficit de 24 de puncte! Ei au avut cativa jucatori care au lipsit, noi am avut la randul nostru mai multi accidentati, dar nu putem incepe jocul in acest fel. In celelalte trei sferturi a fost mai bine, dar, dupa cum am mai spus, primul sfert ne-a omorat!” In replica, principalul marcator al rusilor, Michael Ignerski, a mentionat: “Am inceput foarte bine si dupa aceea ne-am pierdut din concentrare, am fost foarte egoisti iar Gaz Metan a speculat acest aspect si a revenit in joc. In mare parte din timp am jucat asa cum ne-am propus, am avut momente slabe dar si momente foarte bune. Echipa noastra are acum o multime de probleme, doi noi jucatori, eu sunt unul dintre ei, asa ca va dura ceva timp pana ne vom acomoda si omogeniza. Una peste alta, a fost un meci dificil.
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de Tartu Rock in fata PO Antwerp Giants, cu 82-74, iata cum arata clasamentul Grupei I din Last 16 EuroChallenge:
 
1. Tartu Rock University – 4 puncte (2-0)
2. PO Antwerp Giants – 3 puncte (1-1)
3. Krasnye Krylia Samara – 3 punct (1-1)
4. Gaz Metan Medias – 2 puncte (1-1)
 
Mai jos, va prezentam si programul meciurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat in aceasta faza:
 
28.01.2014
Tartu Rock – Gaz Metan Medias

11.02.2014
Gaz Metan Medias – PO Anwerp Giants
 
18.02.2014
Krasnye Krylia – Gaz Metan Medias

 25.02.2014
Gaz Metan Medias - Tartu Rock

FOTO - copyright FIBA-Europe

Parteneri