Foto

Final fara vlaga

Finalista sezonului precedent intern, BC Timisoara, a inregistrat o infrangere surprinzatoare in Grupa F din EuroChallenge, gruparea pregatita de Predrag Badnjarevic cedand pe terenul echipei maghiare Lami-Ved Kormend, cu scorul de 86-97 (22-21, 18-16, 30-24, 16-36), dupa un joc nebun, in care banatenii au dominat autoritar in primele trei sferturi, dar au cedat lamentabil in ultimele zece minute. In urma acestui esec, BC Timisoara si-a diminuat serios sansele de accedere in faza superioara, banatenii fiind acum obligati sa castige atat jocul cu EWE Baskets Oldenburg, cat si pe cel de pe terenul Szolnoki Olaj, pentru a mai intra in calcule.
 
Cosmar la Kormend
 
BC Timisoara era decisa sa inregistreze, marti seara, a doua victorie in Grupa D, mai ales ca jocul de pe terenul echipei Lami-Ved Kormend era important in economia luptei pentru calificare. Concentrati la maxim si decisi sa incline rapid balanta victoriei in favoarea lor, baschetbalistii banateni au inceput foarte bine, controland jocul si dominandu-si adversarul la toate capitolele. Dupa un prim sfert oarecum echilibrat, BC Timisoara a continuat prestatia buna si in urmatoarele zece minute si a reusit sa intre la vestiare cu un avantaj fragil de trei puncte, scor 40-37. La reluare, in ciuda opozitiei gazdelor, baschetbalistii antrenati de Badnjarevic par sa gaseasca mai repede drumul spre cos si se distanteaza pe tabela, etalandu-si clar calitatile ofensive. In ultimele zece minute, de la 70-61 pentru BC Timisoara, gazdele reusesc sa echilibreze rapid situatia in urma unui “run” de 10-0, dupa care speculeaza prompt degringolada banateana si ajung sa conduca in minutul 36 cu scorul de 84-76! Prinsi in “corzi”, banatenii incearca fara succes sa riposteze, dar nu gasesc solutiile tactice care sa-i readuca in joc si cedeaza in final cu scorul de 86-97, ratand astfel ocazia de a ramane cu sanse reale in cursa calificarii.
Conform datelor oficiale, punctele BC Timisoara au fost inscrise de SAROVIC (19 puncte, 3x3, 7 recuperari, 2 pase decisive), JOVANOVIC (15 puncte, 3x3, 1 recuperare, 6 pase decisive), JOHNSON (14 puncte, 8 recuperari, 2 interceptii), ARCHIE (13 puncte, 1x3, 2 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac), DERASIMOVIC (13 puncte, 1x3, 3 recuperari, 1 pasa decisiva), POPESCU (5 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva), CAPUSAN (4 puncte), JELENIC (3 puncte, 1 recuperare, 5 pase decisive, 1 interceptie). A mai evoluat ANDREI DRAGOS. De la gazde s-au remarcat SHAW (33 puncte, 2x3, 7 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie) si BULJAN (29 puncte, 1x3, 10 recuperari, 4 pase decisive, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul unui joc pe care l-au pierdut inexplicabil, antrenorul Predrag Badnjarevic a mentionat: “Felicit echipa din Kormend. Au jucat foarte bine in ultimul sfert. Am dominat clar in primele trei sferturi, dar nu a fost suficient ca sa castigam acest joc care a avut un nivel scazut. Sunt convins ca ambele echipe trebuie sa reflecte asupra acestui aspect.” In replica, antrenorul maghiar Tamas Hencsey a subliniat: “In primele trei sferturi am jucat ca niste adormiti. Dar asa cum s-a intamplat de cateva ori, am inceput sa simtim ritmul jocului in ultimul sfert. Ne-am schimbat apararea  si am spart jocul adversarilor prin capcanele noastre. Am reusit, astfel, sa obtinem mai multe puncte usoare pe contraatac, dar si din recuperari bune. Am avut trei jucatori providentiali in ofensiva si un altul foarte bun in aparare, Fodor conducand defensiva excelent in ultimul sfert. Sunt foarte bucuros ca am obtinut deja o victorie in aceasta grupa dificila. Sper ca succesul de azi sa fie constructiv pentru viitor!” La randul sau, internationalul roman Andrei Capusan a spus: “Am controlat jocul foarte bine in primele 30 de minute, dar Kormend a reusit sa intoarca scorul prin reusite simple, iar noi nu am mai avut replica pe final.” Pe de alta parte, Ferencz Csaba a concluzionat: “Primele trei sferturi au fost ca intr-un joc de antrenament. Adversarii au condus la o diferenta de cateva puncte, dar am schimbat tactica defensiva si am reusit sa revenim si sa castigam jocul. Vreau sa evidentiez munca extraordinara depusa de Fodor, care a fost dominant clar in apararea noastra. Am marcat usor pe atacuri rapide si contraatac si asta ne-a adus victoria in final.
 
Programul si clasamentul Grupei F
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de EWE Oldenburg pe terenul gruparii Szolnoki Olaj, cu scorul de 85-67, iata cum arata clasamentul Grupei F:
1. EWE Oldenburg – 8 puncte
2. Szolnoki Olaj – 6 puncte
3. BC Timisoara – 5 puncte
4. Lami-Ved Kormend – 5 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BC Timisoara le mai are de sustinut:
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00)
11.12.2012– Szolnoki Olaj – BC Timisoara (ora 20:30)

Foto (copyright FIBA-Europe)

Parteneri