Foto

Finala de foc in Divizia A, feminin

In sezonul competitional 2010/2011 batalia pentru medalii de aur ale Diviziei A se va da intre echipele feminine CSM Satu Mare si ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad. Dupa meciurile din faza semifinala, CSM Satu Mare (locul 1 la finalul sezonului regulat) a dispus in primele doua manse de BCM Bega Danzio Timisoara (locul 4), cu scorul de 87-68, respectiv 81-60, in timp ce ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad (locul 2) a trecut de LMK BC Sepsi Sfantu Gheorghe (locul 3) cu scorul de 84-59, respectiv 66-46. In urma victoriilor obtinute si in deplasare, marti seara, CSM Satu Mare (81-60 la BCM Bega Danzio Timisoara) si ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad (66-46 la LMK Sepsi Sf. Gheorghe) au acces in faza finala, cele doua formatii din Vestul tarii urmand sa-si dispute titlul national intr-o confruntare care se va desfasura dupa sistemul "3 victorii din 5 meciuri".

Inaintea confruntarilor decisive, iata si reactiile oficialilor celor doua formatii angrenate in finala Campionatului National Divizia A, feminin:
Marcel Urban, manager ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad: “Ne bucuram foarte tare ca ne-am calificat in ultimul act. Desi ultimul meci l-am castigat la 20 de puncte diferenta, consider ca este un rezultat mincinos, pentru ca disputa din teren a fost mult mai acerba. Noi am jucat ca o echipa adevarata si fetele au fost foarte montate sa castige pentru a evita meciul trei. Ca obiectiv, vrem sa castigam campionatul! A fost un an exceptional pentru noi si ar fi ceva fabulos daca am castiga si titlul de campioni. Cu siguranta ar fi cel mai bun an din istoria unui club din Romania. Traversam o perioada foarte buna, suntem pe o panta ascendenta si daca vom evolua ca in utlimele patru meciuri cu siguranta ca ne vom indeplini si acest obiectiv. Pe hartie Satu Mare este favorita pentru ca are mai multe meciuri acasa, dar noi suntem obisnuiti sa castigam si in deplasare,  multe titluri le-am castigat jucand mai putine meciuri acasa.”

Petru Eles, manager CSM Satu Mare: “Obiectivul nostru este accederea in finala. Am reusit sa il indeplinim ieri, dupa meciul cu Timisoara, dar evident ca acum ne dorim mai mult. Avem avantajul terenului propriu, vor fi mai multe meciuri si vom putea evolua cu toate jucatoarele straine. Nu suntem favoriti si nici nu ne gandim la revansa. Cupa Romaniei a fost un bonus pentru noi si ne bucuram foarte mult ca am organizat acel Final Four la Satu-Mare. Despre finala nu pot sa spun foarte mult. Intalnim cea mai buna echipa din campionat, echipa cu cel mai mare buget, echipa care are antrenorul nationalei, echipa cu jumatate din lotul national al Romaniei. Va conta foarte mult cine va castiga primul meci.”

Programul complet al meciurilor din finala Diviziei A este:

CSM Satu Mare vs. ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad – 12 aprilie, ora 20:00, DigiSport Plus
CSM Satu Mare vs. ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad – 13 aprilie
ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad vs. CSM Satu Mare – 17 aprilie, ora 18:00, TVR 3
ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad vs. CSM Satu Mare – 18 aprilie (daca e cazul, se joaca 3 din 5)
CSM Satu Mare vs. ICIM Universitatea Vasile Goldis Arad – 22 aprilie (daca e cazul, se joaca 3 din 5)


In finala mica, luni seara, LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe a inregistrat prima victorie in fata BCM Bega Danzio Timisoara, scor 75-61. Urmatorul joc va avea loc la Timisoara, in 14.04, disputa pentru locurile 3-4 desfasurandu-se dupa sistemul "2 victorii din 3 jocuri".

Foto: portalsm.ro

Parteneri