Foto

Finala incandescenta in Divizia A masculin

"Leii din Banat" si vicecampionii Romaniei dau maine piept in prima confruntare pentru stabilirea suprematiei in Divizia A in sezonul 2011-2012. Nu ar fi pentru prima oara cand cele doua echipe se intalnesc in finala. In urma cu trei sezoane CSU Ploiesti si Elba Timisoara se confruntau in ultimul act.

Ce s-a intamplat de-atunci? BC Timisoara a schimbat masiv atat lotul de jucatori, cat si staff-ul tehnic, a evoluat in acest sezon in Liga Balcanica si a reusit niste transferuri de rasunet. Bogdan Popescu si Branko Cuic au fost achizitiile de marca, in vreme ce Domique Archie si Zlatko Jovanovic au fost surprizele placute din lotul lui Badnjarevic. De asemenea, timisorenii au evoluat in finala Cupei Romaniei.

CSU Ploiesti a mai adaugat un titlu de campiona in 2010, dupa care Virgil Carutasu, Rashard Griffith, Darius Hargrove, Arvydas Cepulis s-au despartit de echipa campioana. In 2011,  suprematia prahovenilor a fost oprita de U-Mobitelco Cluj-Napoca printr-un cos marcat de Tyler Morris in ultima secunda. Nici inceputul acestui sezon nu a fost prea stalucit pentru Burlacu si compania, ploiestenii terminand turul de campionat pe locul opt. A urmat apoi o campanie de achizitii care a avut ca prim obiectiv "repatrierea" lui Hargrove si a lui Cepulis, dar si aducerea lui Vladimir Tica si a lui Angel Santana. Miraculos parca, Arnautovic a reusit in 90 de zile sa lege victorie dupa victorie si sa califice Ploiestiul in a noua finala consecutiva.

Acum, cu 24 de ore inaintea duelurilor, oficialii celor doua finaliste au demonstrat ca se respecta, oferind cititorilor FR Baschet declaratii in exclusivitate.  Inainte de a va prezenta parerile celor angrenati in lupta pentru titlu, reamintim ca meciurile se disputa de la ora 20:00 si sunt transmise in direct de Digi Sport.


Bogdan Popescu, extrema de forta BC Timisoara:
"Va fi o finala foarte grea, cu o incarcatura foarte mare! Cred ca se va merge pana in meciul decisiv. Ploiestiul joaca un baschet de calitate, au un moral foarte bun in urma meciurilor din play-off, iar primul joc va fi cel mai greu. Avem avantajul terenului propriu, ne dorm foarte tare sa castigam si suntem foarte motivati. Cate finale joci intr-o viata? Motivatie mai mare decat aceasta nu exista. Inainte sa plec in Statele Unite am jucat o finala cu Universitatea Cluj si am pierdut. Ar fi un vis sa ies anul acesta campion cu BC Timisoara. Pe suporteri ii indemn sa vina in numar cat mai mare la sala si sa ne sustina asa cum au facut-o in acest sezon. Sunt mult mai importanti decat isi pot imagina. Cand incep sa cante efectiv te imping de la spate si iti transmit toata energia pozitiva. Ei sunt parte a succesului nostru. Fara ei nu reuseam sa ajungem pana aici!"

Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara:
"A fost sezonul pe care ni l-am dorit, desi a fost unul extrem de lung si de obositor. Am luptat pe trei fronturi cu o echipa complet noua si cu un staff nou. La final m-as bucura daca vom spune ca a fost cel  mai bun din istoria Timisoarei. Oamenii de-aici ar fi foarte bucurosi si mandrii de noi. Avem puterea sa devenim campioni. Legat de confruntarea cu CSU Ploiesti, mereu mi-a placut sa ma bat cu cei mai buni si cred ca prahovenii au demonstrat asta. Dupa ce inceputul schiopatat de campionat si-au revenit si au ajuns in finala. Pornesc datorita traditiei din postura de favoriti, ii respectam, au jucatori caliti in batalii grele, dar vreau sa fim campioni si vom da totul pentru acest lucru!".


Predrag Badnjarevic, antrenor principal BC Timisoara:
"Va fi foarte greu, intalnim maine cel mai puternic adversar. Au fost campioni de atatea ori, au jucatori foarte buni. Noi suntem in forma si suntem pregatiti pentru aceasta confruntare. Vom da totul pentru a castiga. Suntem puternici si vom demonstra asta."

Ionut Georgescu, presedinte CSU Ploiesti:
"Cu toate ca am mai jucat finale impotriva Timisoarei, va fi complet diferit anul acesta.  Au o echipa valoroasa, cu pretentii in urma investitiilor facute in ultimii doi ani. De asemenea, au avantajul ca vor disputa primele doua meciuri pe teren propriu, insa noi suntem CSU Ploiesti si toata lumea cunoaste  dorinte noastra de performanta. In plus, cu totii au observat forma noastra foarte buna. Acest lucru se datoreaza transferurilor efectuate, dar si a capacitatii antrenorului nostru de a folosi fiecare jucator acolo unde da randamentul cel mai mare. Avem jucatori cu experienta, care au mai disputat finale, avem jucatori debutanti, insa scopul nostru comun de a aduce al optulea titlu la Ploiesti ne uneste. Imi doresc ca la final sa zambim.
Revenind la meciurile de maine, fiecare joc se va disputa ca si cum ar fi ultimul. Va fi foarte greu, insa presiunea foarte mare este pe ei, avand in vedere ca au ratat Cupa Romaniei si ca intreaga comunitate locala asteapta foarte mult de la echipa din Timisoara."

Vladimir Arnautovic, antrenor principal CSU Ploiesti:
"Ca in orice finala, va fi foarte greu. Orice este posibil! Intalnim o echipa foarte buna si in mod normal va fi o serie lunga. Primele doua jocuri le disputam in deplasare si din acest punct de vedere Timisoara are un avantaj. Totodata este si o presiune mare pe umarul echipei gazda. Oricum, personal simt ca publicul ne uraste mai putin la Timisoara fata de Cluj si de Sibiu. Disputam a noua finala consecutiva si ne dorim foarte tare sa castigam, mai ales ca numarul noua are o insemnatate aparte pentru noi. Toni Alexe a evoluat cu acest numar si de-atunci nimeni nu l-a mai purtat. Toate succesele de pana acum i le-am dedicat lui, are un loc aparte in inimile noastre ,si cu atat mai tare ne-am bucura daca am reusi sa castigam titlul in acest an."






 

Parteneri