Foto

Finala se muta la Brazi

CSU Ploiesti si BC Timisoara continua duelul pentru suprematia Diviziei A. Dupa ce au reusit sa castige ambele jocuri pe terenul "Leilor din Banat", prahovenii lui Vladimir Arnautovic vor infrunta astazi in propriul fief, cu incepere de la ora 20:00 si in direct pe Digi Sport, o echipa a Timisoarei scapata de presiune.
Ajunsi cu cutitul la os, "Leii" lui Badnjarevic promit sa dea totul si sa impinga finala cat mai departe. De partea cealalta, din superstitie, prahovenii n-au pus sampania la rece, insa asteapta de la Burlacu si compania o evolutie de zile mari pentru al optulea titlu din istorie.
Cu doar cateva ore inaintea meciului trei, principalii actori ai celor doua echipe au acordat declaratii in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet.


Ionut Georgescu, presedinte CSU Ploiesti:
"Suntem aproape de a realiza obiectivul pe care ni l-am fixat, dar parafrazand o expresie americana, nu e gata pana nu e gata. Trebuie sa ramanem la fel de concentrati cum am fost la Timisoara si sa repetam evolutiile de-acolo. Ne dorim acelasi joc, in care determinarea sa fie pe primul plan. Tot stafful nostru este constient ca misiunea nu  este gata si ca mai avem nevoie de doua victorii. Sunt abia la mijlocul drumului. Partida din aceasta seara cred ca va fi una incrancenata, iar Timisoara isi va juca ultima carte. Sunt convins ca vor sa ne incurce si sa ne strice sarbatoarea. Din superstitie,  va spun ca n-am pregatit nimic si n-am pus nici sampania la rece.

Legat de adversarul de astazi, Timisoara este o echipa foarte valoroasa care  a condus Divizia A mult timp in sezonul regular. Au un antrenor foarte bun si jucatori experimentati, insa ne dorim foarte tare sa redevenim campioni.

Astazi este ziua de nastere a lui Angel Santana, un om de mare caracter pe care ne bucuram foarte tare ca il avem in lotul nostru. Ar fi un cadou foarte frumos o victorie si un prim titlu de campion pentru el!"

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Ploiesti:
"Incercam sa ramanem concentrati, stim ca inca nu este gata. Trebuie sa facem doua jocuri foarte bune. Avem putina presiune, in timp ce ei sunt mai relaxati. Nu mai au ce pierde. Stam bine cu moralul si suntem increzatori inaintea acestor meciuri.  Pentru acest lucru am muncit pana acum si cred ca sunt cele mai importante doua jocuri din acest sezon. Le-am spus acest lucru si baietilor si le-am cerut sa dea fiecare mai mult de 100%!"

Leontin de Maio, presedinte BC Timisoara:
"Dupa cele doua infrangeri de-acasa, este clar ca jucam ultima carte pentru a mentine finala in continuare. Suntem obligati sa castigam minim un meci la Brazi, pentru a putea realiza acest lucru. Va fi greu, pentru ca pe langa valoare pe care o au, in acest moment jucatorii din Ploiesti au si un moral extraordinar. Sunt insa convins ca noi putem juca mai bine decat am facut-o la Timisoara, asa cum am aratat-o in timpul sezonului. Am avut o discutie cu jucatorii, deloc dura, prin care am incercat sa le ridicam moralul si sa ii tinem uniti, ca o familie.

Cred ca aceasta este cheia succesului, daca iti doresti performanta. Am disputat 68 de meciuri in acest an si se resimte oboseala, insa nu ne plangem, ne-am asumat de la inceput sa luptam pe trei fronturi. Respectam CSU Ploiesti pentru ceea ce joaca si personal imi place Catalin Burlacu, chiar daca evolueaza la alta echipa fata de cea a Timisoarei, este un jucator roman extrem de valoros, insa nu ne este teama de nici unul dintre baschetbalistii de la CSU. Am incredere in echipa mea si sunt convins ca putem avea evolutii mult mai bune!"

Bogdan Popescu, jucator BC Timisoara:
"Cred ca nu ne-am spus ultimul cuvant! Ploiestiul isi merita avantajul din finala. Sper sa fim mai relaxati si sa indreptam lucrurile. Nu avem ce pierde, mergem sa castigam la Brazi. Nu poti uita asa repede un esec, insa important este sa mergi mai departe si sa gandesti pozitiv. Mai slab decat am jucat la Timisoara nu cred ca o putem face. Daca noi vom evolua la adevarata noastra valoare, atunci vom pune mari probleme echipei prahovene. Am strans randurile, ne bazam pe forta grupului si sunt sigur ca putem impinge finala cat mai departe."


Foto: tion.ro

Parteneri