Foto

Florina Pascalau: In sfarsit avem sansa de a trece de grupele Eurobasket Women!

Pivotul echipei nationale nu mai are nevoie de prea multe prezentari. A plecat acum aproape 18 ani din Clujul natal catre Targoviste, iar de acolo s-a transferat in Italia, unde a zabovit aproape 10 ani, cu un scurt "intermezzo" peste Ocean, la Seattle Storm, Florina fiind prima baschetbalista din Romania care a evoluat in WNBA. De aproape trei ani, Pascalau a revenit in LNBF, mai intai la Targoviste, apoi, in sezonul recent incheiat, la Sfantu Gheorghe. A jucat la primul Eurobasket Women in 2001, la 19 ani. A urmat o noua evolutie, cu nationala, la Eurobasket Women 2007.  In mai putin de o luna, la 33 de ani, evolueaza din nou la un turneu final.

Florina, cu ce ganduri inainte de al treilea Eurobasket Women din cariera?
Sunt plina de ganduri pozitive. Realizez ca in sfarsit putem avea sansa de a trece de grupe si sa obtinem rezultatul pe care toata lumea il asteapta.

Ce a lipsit Romaniei, din 2007 incoace, pentru a se califica la Eurobasket Women?
Cred ca increderea, probabil, si putin noroc pentru o grupa de calificare mai usoara. Sunt de parere si ca ar trebui sa dam mai mult "spatiu" jucatoarelor romance la noi in campionat pentru a creste apoi si nivelul lotului national de senioare.

Cum crezi ca vor reusi tinerele jucatoare ale Romaniei sa depaseasca emotiile participarii in premiera la un turneu de un asemenea nivel?
Emotiile le avem si noi " fetele mai mari", in primul rand pt ca Eurobasket Women se va desfasura la noi in tara si nu vrem sa dezamagim, dar si pentru participarea in sine la un eveniment de o asemenea amploare si importanta. Din partea colegelor mai tinere ma astept sa joace asa cum stiu ele, sa dea tot ce au mai bun si sa ne sprijinim reciproc.

Care pot fi atuurile Romaniei pentru a se califica din grupa A?
O aparare cat se poate de agresiva si un joc foarte rapid. Avem potential din toate punctele de vedere.

Cum te simti din punct de vedere fizic si cum decurg pregatirile?
Eu, personal, ma simt foarte bine, pregatita atat fizic cat si mental.
Pregatirile decurg foarte bine, avem si acest turneu de pregatire la Bucuresti si ne vom putea da seama la ce mai trebuie sa lucram in echipa.

Ce asteptari aveti de la fani, la Timisoara?
Eu cred - si sper! - ca la meciurile noastre sala va fi plina si ca nu numai timisorenii, ci toti romanii, ne vor sustine si vor fi alaturi de noi.

Parteneri