Foto

Gabi Marginean a cucerit cu Perfumerias toate trofeele din Spania!

Cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului feminin romanesc si lider incontestabil al “Acvilelor”, Gabriela Marginean, a cucerit din nou cu echipa sa Club Baloncesto Perfumerias Avenida Salamanca trofeul Ligii Feminine a Spaniei (LFB). Astfel, pentru a doua oara consecutiv, Gabi Marginean devine campioana Spaniei, dupa ce CBPA Salamanca a dispus de rivala Uni Spar Citylift Girona, marti seara, cu 67-46, si a inchis finala LFB cu scorul general de 2-1.
Lider autoritar al sezonului regular LFB, pe care l-a castigat clar cu 25 de victorii si o singura infrangere, Club Baloncesto Perfumerias Avenida Salamanca a avut un parcurs impecabil si in play-off, unde a reusit sa treaca in semifinale de Spar Center-Uni Ferrol, cu scorul general de 2-0 (69-45 si 61-39), iar in ultimul act al competitiei a dispus de Uni Spar Citylift Girona, cu scorul general de 2-1  (67-46, 75-79, 71-51).
In urma acestui ultim succes, sarbatorit cum se cuvine alaturi de fanii locali in centrul orasului, Club Baloncesto Perfumerias Avenida Salamanca incheie un sezon de exceptie, cucerind toate cele trei trofee interne din Spania (Supercopa, Copa de la Reina si LFB), performanta care stabileste si un nou record in istoria de 25 de ani a clubului.
Extrema de forta a nationalei Romaniei a avut din nou un sezon foarte bun in Spania, Gabi Marginean avand o contributie importanta la performantele gruparii iberice Club Baloncesto Perfumerias Avenida Salamanca atat in intrecerile interne, cat si in EuroLeague Women, competitie in care echipa antrenata de Miguel Angel Ortega a acces pana in sferturile de finala, fiind oprita din cursa de Fenerbahce Istanbul. Conform statisticilor oficiale din Spania, Gabi Marginean a adunat in sezonul din Spania urmatoarele medii - 18:49 minute/meci; 6,1 puncte/meci (n.n. – a ratat o singura aruncare libera in 32 de meciuri!!!); 1,8 recuperari/meci; 0,9 pase decisive/meci; in vreme ce in EuroLeague Women a avut in 17 meciuri urmatoarea linie - 17,4 minute/meci; 5,2 puncte/meci; 1,6 recuperari/meci; 0,9 pase decisive/meci; 0,8 interceptii/meci.

FOTO - Bucuria campioanelor (credit perfumerias avenida)

Parteneri