Foto

Gabriela Marginean a devenit vicecampioana Turciei cu AGU Kayseri

Abdullah Gul University Kayseri, echipa la care a evoluat cu succes in acest sezon si cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului feminin romanesc, Gabriela Marginean, a intrat in posesia medaliilor de argint ale Turkiye Kadinlar Basketbol Ligi, dupa ce a cedat in seria finala a competitiei in fata rivalei Galatasaray Istanbul, cu scorul general de 1-3.
 
La capatul unui sezon extrem de incarcat, in care a adunat mai mult de 50 de meciuri in tricoul echipei Abdullah Gul University Kayseri, atat in competitiile din Turcia, cat si Euroleague Women, liderul reprezentativei nationale a Romaniei, Gabriela Marginean, a intrat, sambata seara, in posesia medaliei de argint a Turkiye Kadinlar Basketbol Ligi, dupa ce Galatasaray Istanbul s-a impus in finala competitiei, cu scorul general de 3-1. Astfel, dupa un sezon regular incheiat pe locul secund, cu o linie de clasament in care a adunat 22 de victorii si 4 infrangeri, Abdullah Gul University Kayseri, cu Gabriela Marginean in cinci-ul de baza, a continuat seria evolutiilor bune si a trecut fara emotii de primele faze ale play-off-ului TKBL, reusind sa invinga pe Orduspor, cu scorul general de 2-1, si pe Fenerbahce Istanbul, cu scorul general de 3-0. In ultima batalie pentru trofeul Turkiye Kadinlar Basketbol Ligi, AGU Kayseri s-a luptat cu rivala Galatasaray Istanbul, lidera sezonului regular dovedindu-se a fi mult prea puternica pentru a pierde medaliile de aur. De altfel, dupa doua victorii obtinute pe teren propriu, cu 70-48 si 62-57, Galatasaray Istanbul a reusit sa inchida finala in deplasare, cu scorul general de 3-1, castigand si ultima partida gazduita de arena din Kayseri, cu 65-55, dupa ce in al treilea joc Abdullah Gul University se impusese, cu 54-51.
In afara ultimului joc din finala, in care nu si-a trecut in cont decat 2 interceptii, Gabriela Marginean a avut evolutii deosebite in tricoul echipei Abdullah Gul University Kayseri, acumuland in sezonul 2014-2015 al TKBL o medie deosebita: 27,1 minute de joc; 10,3 puncte/meci, 3,5 recuperari/meci, 1,7 pase decisive/meci, 1,1 interceptii/meci. Totodata, liderul nationalei Romaniei a acumulat in TKBL o eficienta de 51% la aruncarile din actiune, 36% la aruncarile de la mare distanta si 77% la aruncarile libere. De mentionat ca si in sezonul Euroleague Women extrema de forta a nationalei noastre a avut evolutii foarte bune, acumuland in cele 14 meciuri sustinute de AGU Kayseri o statistica deosebita, fiind si principala marcatoare a echipei sale: 12,5 puncte/meci, 3,1 recuperari/meci, 1,1 interceptii/meci si 0,5 pase decisive/meci.
In urmatoarele zile Gabriela Marginean va petrece o binemeritata mini-vacanta de refacere, dupa care se va alatura echipei nationale a Romaniei in cantonamentul de la Bucuresti, urmand sa participe la ultimele pregatiri pentru Eurobasket Women 2015, intreceri care vor debuta in data de 11 iunie, la Timisoara, Oradea, Sopron si Szombathely.
 

Parteneri