Foto

Gaz Metan Medias, invincibila in grupele EuroChallenge!

Gaz Metan Medias continua marsul triumfal in Grupa D din EuroChallenge, gruparea pregatita de fostul mare international roman Marcel Tenter castigand in aseara si cel de-al treilea joc sustinut in aceasta faza a competitiei. Marti seara, “victima” reprezentantei noastre a fost puternica si incomoda echipa din Ucraina, Khimik Juzhne. care s-a vazut nevoita sa incline steagul la Medias, gazdele impunandu-se cu scorul de 88-86 (16-25, 25-19, 28-20, 19-22), la captul unui joc nerecomandat cardiacilor.

Explozie de fericire la Medias
 
Devenita o specialista a jocurilor pe muchie de cutit, Gaz Metan Medias inregistreaza, astfel, cel de-al patrulea succes consecutiv din actualul sezon european, daca socotim si victoria din preliminarii. Ca si la jocurile precedente, si de aceasta data, elevii antrenorului Marcel Tenter au dovedit tarie de caracter, reusind sa puna la zid o grupare cu o vasta experienta in cupele europene. Sustinuta frenetic de o galerie incendiara, Gaz Metan Medias a inceput in forta inca din primele secunde ale jocului, preluand initiativa pe teren, in ciuda unei opozitii fantastice. Graham, Mitchell si Ivanovic au punctat pe rand in prima parte a jocului iar dupa sapte minute tabela de marcaj indicand un avantaj infim pentru gazde, scor 14-13. Raniti in orgoliu, oaspetii riposteaza prompt si pe fondul unor erori si ratari care l-au iritat la maxim pe tehnicianul roman preiau spectaculos conducerea pe finalul primului sfert si se distanteaza la scorul 16-25. “Gluma” pare sa se ingroase dupa alte cinci minute, Khimik Juzhne distantandu-se alarmant la 22-37 (min. 14), spre disperarea gazdelor, care incearca din rasputeri sa gaseasca solutii pentru a contracara tavalugul ucrainean. Nicoara, Mitchell, Mandache, Ivanovic si Dundjerski strang randurile si incep o cursa nebuna de urmarire, reusind in urmatoarele minute sa reduca simtitor diferenta, astfel ca la pauza scorul era de doar 41-44 in favoarea oaspetilor. La reluare, Nicoara, Dundjerski, Mandache, Mitchell si Ivanovic declanseaza fiesta in tribune, Gaz Metan Medias revenind la conducere in minutul 22, scor 45-41. Din acest moment, in ciuda deselor rasturnari de scor, gazdele par mai stapane pe situatie si avand in internationalul roman Titus Nicoara o extrema de forta in zi de gratie intra in ultimul sfert cu un avantaj de cinci puncte, scor 69-64. Ultimele zece minute au fost de-a dreptul electrizante, ambele echipe mergand cap la cap pana la final, cu ambii antrenori transformati in adevarati jucatori de sah in cautarea solutiilor salvatoare. Cu 16 secunde inainte de final, intr-un razboi total al aruncarilor libere, Ivanovic transforma doar o aruncare si duce scorul la 87-84, pentru ca dupa numai trei secunde Deane sa riposteze rapid de la linia de pedeapsa si sa aduca scorul la 87-86. Oaspetii prefera din nou un fault tactic, Graham transforma doar o aruncare si Khimik cauta egalarea, dar Joseph rateaza incredibil ambele libere si Nicoara, eroul serii, recupereaza mingea iar arbitrii consemneaza victoria Gaz Metan Medias, cu 88-86!
Conform statisticii oficiale, pentru Gaz Metan Medias au punctat: NICOARA (21 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisive, 3 interceptii), IVANOVIC (17 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisive, 1 interceptie, 1 capac), MITCHELL (17 puncte, 1x3, 7 recuperari, 2 interceptii, 1 capac), MANDACHE (12 puncte, 2x3, 2 recuperari, 3 pase decisive), DUNDJERSKI (10 puncte, 2 recuperari, 9 pase decisive, 4 interceptii), ST. JOHN (6 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva), GRAHAM (3 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), MLADENOVIC (2 puncte). A mai evoluat GUTOAIA (1 recuperare). De partea cealalta s-au remarcat: DEANE (26 puncte, 6 pase decisive), LESIC (17 puncte, 6 recuperari, 2 pase decisive) si SEHOVIC (16 puncte, 7 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Marcel Tenter a declarat: “Am fost convins ca avem puterea sa revenim in joc. Vreau sa felicit echipa mea pentru combativitatea de care a dat dovada. Au luptat fantastic pentru fiecare minge. Daca vom juca in continuare ca in aceasta seara putem sa ne gandim ca vom ajunge in faza urmatoare a competitiei. Dedicam victoria suporterilor nostri minunati, care erau suparati dupa infrangerea din meciul cu Pitesti din campionatul intern. De altfel, ma bucur ca baietii au reusit sa se motiveze psihic la nivelul competitiei europene si au trecut peste socul infrangerii de acasa din LNBM.” Pe acelasi ton, cel mai bun marcator al invingatorilor, internationalul Titus Nicoara, a mentionat: “In primul sfert am avut cateva minute de cadere psihica si mentala. Dupa aceea am reusit sa ne trezim si am demonstrat ca daca jucam ca o echipa si ne luptam pentru fiecare minge putem reintra in joc. Cred ca au fost momente in timpul jocului cand diferenta a fost facuta de dorinta noastra mai mare de victorie!” In replica, dezamagit de esecul suferit, antrenorul Zoran Martic, a subliniat: “La un moment dat in prima parte a jocului am avut prea multe mingi pierdute. Le-am dat astfel ocazia sa inscrie puncte usoare si sa revina in joc. Dupa asta a fost un joc cu totul diferit. Am avut ocazia sa castigam, dar am ratat aceasta oportunitate. Vreau sa felicit Gaz Metan Medias si incercam acum sa ne concentram deja pentru urmatorul joc.” Unul dintre principalii marcatori ai oaspetilor, Suad Sehovic, a spus la randu-i: “Am avut si 16 puncte in prima parte a jocului, dar dupa aceasta ei au inceput sa joace mult mai agresiv iar noi am cedat. Practic, am pierdut jocul in sfertul al doilea. Gaz Metan Medias nu ne-a surprins deloc, stiam foarte bine ca este o echipa puternica si agresiva. Felicit gazdele pentru victorie si sper sa ne luam revansa in retur.
 
Programul si clasmentul Grupei D
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de Tartu Rock in fata JDA Dijon, cu scorul de 74-62, iata cum arata clasamentul Grupei D:
 
1. Gaz Metan Medias – 6 puncte
2. Khimik Juzhne – 5 puncte
3. Tartu Rock – 4 puncte
4. JDA Dijon – 3 puncte
 
Dar iata in continuare si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat in Grupa D, cu precizarea ca la final, primele doua clasate vor accede in faza superioara a EuroChallenge:
 
27.11.2012– JDA Dijon – Gaz Metan Medias (ora 20:00)
04.12.2012– Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00)
11.12.2012– Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)


FOTO (copyright Denisa Ciobincan)

Parteneri