Foto

Gaz Metan Medias a cedat la limita in fata Ural Ekaterinburg

Gaz Metan Medias a ratat, marti seara, o sansa uriasa sa-si treaca in palmares o victorie importanta in turul preliminar al EuroChallenge, echipa pregatita de Marcel Tenter cedand la limita, scor 67-69, in fata puternicei grupari ruse Ural Ekaterinburg. Sustinuti de o galerie numeroasa, venita in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu sa-si sustina favoritii, mediesenii au inceput foarte bine partida, cinciul de baza format din Mandache, Dundjerski, Mladenovic, Mitchell si Ivanovic reusind sa se instaleze la conducere din primele minute. Jucand pragmatic si fara pra mult trac, gazdele se desprind pe tabela in finalul primului sfert si inchid tabela dupa primele zece minute de joc la 18-12. Urmatoarul sfert apartine oaspetilor, dupa ce Chris Monroe gaseste de mai multe ori brese in defensiva Gaz Metan Medias. De altfel, dupa cateva reusite de efect de la distanta, americanul reuseste printr-un slam dunk spectaculos sa egaleze la 28, speculand, astfel, erorile si ratarile din ofensiva medieseana. Finalul primei parti il aduce la rampa pe St. John, care readuce gazdele in avantaj, iar echipele intra la vestiare oarecum multumite de scorul inregistrat pe tabela: 34-33 in favoarea Gaz Metan Medias. In debutul partii a doua incepe “dominatia” rusa, in ciuda eforturilor disperate ale gazdelor, care incearca sa ramana in joc, cautand solutii pentru a sparge defensiva din Ekaterinburg. In minutul 28, Mitchell parafeaza prima reusita de 3 puncte pentru Gaz Metan si reuseste sa readuca linistea in tabara lor, scorul dupa 30 de minute de joc fiind de 52-50. Ultimul sfert este la fel de echilibrat, echipele evoluand cu garda jos si cautand loviturile decisive. O data cu trecerea timpului creste si nervozitatea pe teren, iar rusii speculeaza prin americanul Mc Ghee cateva ratari in serie ale gazdelor si se desprind la 62-66 pe finalul jocului. Marcel Tenter incearca sa opreasca vijelia rusa, solicitand un timp de odihna, care se dovedeste a fi benefic dupa ce Mitchell isi mai trece in cont o reusita de la mare distanta. Acelasi Monroe scutura din nou plasa in ultimele secunde de joc si fluierul final consemneaza o victorie la limita a Ural Ekaterinburg, cu scorul de 69-67. Conform statisticii oficiale prezentate de FIBA-Europe, iata si principalii marcatori: Mitchell (24 p, 2x3, 9 rec), Mladenovic (12 p, 4 rec), Dundjerski (10 p, 4 rec, 1 int) – pentru Gaz Metan Medias; Monroe (23 p, 5x3, 2 rec, 7 pase); Mc Ghee (19 p, 8 rec, 1 int), Glazunov (9 p, 1 rec, 5 pase) – pentru Ural Ekaterinburg.
Declaratii dupa meci:
Marcel Tenter (Gaz Metan Medias): “M-am asteptat sa fie un joc foarte dificil pentru noi, dupa ce Ural a jucat foarte bine in jocurile de pregatire din presezon. Au o echipa foarte puternica si din nefericire pentru noi am ratat foarte mult azi, in special de la mare distanta, de unde am inscris doar 2 cosuri! Bineinteles, asta nu este o scuza. Este un joc de calificare, deci trebuia sa dam ce aveam mai bun. Cred, insa, cu tarie, ca aceasta calificare inca se joaca si ma astept sa jucam mult mai bine chiar la Ekaterinburg.”
Oleg Okulov (Ural Ekaterinburg): “A fost un joc foarte tare, cu evolutii oscilante de scor, dar si cu multe duritati. Poate si pentru ca a fost primul joc oficial pentru ambele echipe din actualul sezon si fiecare a incercat sa dea ce a avut mai bun. Ma bucur ca am castigat, asta este bine pentru noi, dar diferenta din final, de doar doua puncte, nu este tocmai confortabila. Va trebui sa jucam foarte bine acasa ca sa obtinem calificarea...”
 
Urmatorul joc va avea loc in data de 2 octombrie, la Ekaterinburg, cu incepere de la ora 19:00.


FOTO: (novatv.ro)

Parteneri