Foto

Gaz Metan Medias a cucerit din nou Cupa Romaniei

Gaz Metan Medias a cucerit din nou, duminica seara, mult ravnitul trofeu Cupa Romaniei, dupa ce a dispus in finala competitiei KO de U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, cu scorul de 76-62 (17-7, 27-18, 18-11, 26-14), in fata a peste 2.000 de suporteri care au luat loc in tribunele Salii Sporturilor "Constantin Jude" din Timisoara.

Calificate in finala FINAL 4 Cupa Romaniei, sezonul 2012/2013, dupa doua jocuri extrem de incitante, in care Gaz Metan Medias a trecut de BC Timisoara, cu scorul de 92-86, iar U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a dispus de CSU Ploiesti, cu scorul de 90-74, cele doua mari "rivale", Gaz Metan Medias si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, s-au intalnit duminica seara pe parchetul Salii Sporturilor "Constantin Jude" din Timisoara pentru ultima batalie din competitia KO. Cu trofeul pe masa, cele doua concurente au fortat nota inca din primele minute ale finalei, spre satisfactia celor doua galerii de suporteri, care au reusit sa realizeze un adevarat spectacol si in tribune. Cu o aparare foarte bine pusa la punct si cu o banca mult mai lunga si mai echilibrata valoric, Gaz Metan Medias si-a impus rapid ritmul si s-a desprins foarte repede pe tabela de marcaj, in pofida incercarilor disperate ale clujenilor de a contracara ofensiva medieseana. Astfel, dupa primele doua sferturi, Gaz Metan a intrat la vestiare cu un avantaj consistent, scor 44-25, gratie unui joc colectiv foarte bine pus la punct. La reluare, jocul a continuat sub aceeasi dominare a Gaz Metan, iar diferenta de pe tabela s-a marit considerabil, astfel ca inaintea ultimului sfert scorul ajunsese 62-36. Dornici sa demonstreze ca nu degeaba au ajuns in finala, clujenii au incercat in ultimele zece minute sa mai echilibreze situatia din teren si au reusit sa mai recupereze din diferenta, dar castigatoarea fusese deja decisa in primele 30 de minute. Scor final, 76-62, si Gaz Metan Medias a castigat Cupa Romaniei pentru a doua oara in ultimele trei sezoane, spre bucuria micutei galerii a "Lupilor negri".
Pentru a vizualiza datele statistice, puteti accesa urmatoarea adresa:
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/2422805#mbt:17-400$t&0=1 

In finala mica, intr-un joc al orgoliilor "ranite", BC Timisoara s-a impus in fata CSU Ploiesti, cu scorul de 100-93. Pentru a vizualiza datele statistice, puteti aceesa adresa:
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/2422804#mbt:17-400$t&0=1

Astfel, in urma rezultatelor inregistrate in FINAL 4 Cupa Romaniei, sezonul 2012/2013, iata cum arata clasamentul final:

1. Gaz Metan Medias
2. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca
3. BC Timisoara
4. CSU Ploiesti

FOTO - Bucuria victoriei (credit Sebastian Tataru)

Parteneri