Foto

Gaz Metan Medias a scapat victoria printre degete in Last 16 EuroChallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, a fost foarte aproape sa sparga gheata in Grupa I din Last 16 Eurochallenge, gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tenter fiind nevoita in cele din urma sa se recunoasca invinsa, marti seara, pe teren propriu, in disputa cu PO Antwerp Giants, scor final 79-81 (16-23, 23-25, 15-14, 25-19).
 
 
In pofida numeroaselor indisponibilitati din lot, Gaz Metan Medias incearca sa faca fata adversarilor de calibru din Grupa a Last 16 Eurochallenge. Iar marti seara, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter au fost la un pas sa-si ia revansa in fata “gigantilor” din Antwerp, dar n-au gasit pe final resursele necesare de a obtine victoria in fata propriilor suporteri. Fara doi jucatori romani, Andrei Mandache si Liviu Dumitru, extrem de importanti in angrenajul echipei, singura reprezentanta a LNBM care a acces in faza superioara a EuroChallenge a cautat solutii sa contracareze ofensiva belgiana, dar banca mult prea scurta a facut ca finalul sa le fie potrivnic. Trecand peste problemele din ultima vreme, mediesenii au incercat sa mentina un echilibru pe teren inca de la debut, dar oaspetii s-au dovedit a fi o nuca prea tare in conditiile date, asa ca primul sfert s-a incheiat cu scorul de 16-23. Au urmat zece minute mult mai echilibrate, in care gazdele au tot fortat revenirea in joc, fara succes insa, forta ofensiva a belgienilor fiind foarte greu de stavilit. Astfel, la pauza, echipele au intrat la vestiare la scorul de 39-48, “gigantii” marindu-si un pic avantajul obtinut in primul sfert. La reluare, Shiloh, Kemp si “veteranul” Dumitrescu au demonstrat ca au potential sa revina si au dus scorul pana la 46-51 in minutul 23, insa replica oaspetilor nu a intarziat sa apara iar diferenta de scor s-a refacut in finalul celui de-al treilea sfert: 54-62. Neavand ce pierde, mediesenii au aruncat totul in lupta in ultima parte a jocului si au declansat o cursa nebuna de urmarire, Shiloh reusind cu 44 de secunde inainte de final sa inscrie pentru 76-78 iar sperantele s-au reaprins in tribune si pe banca gazdelor. Din nefericire, Pearson si Stewart au punctat de la libere iar reusita de la mare distanta a veteranului Dumitrescu a fost insuficienta pentru a intra in prelungiri, fluierul final al arbitrilor consemnand victoria oaspetilor, cu 81-79.
Conform datelor oficiale, pentru Gaz Metan Medias au punctat SHILOH (20 p, 3x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), KEMP (20 p, 1x3, 4 rec, 11 pase, 4 int), DUMITRESCU (18 p, 6x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), RADETIC (8 p, 3 rec, 1 pasa), BOGAVAC (8 p, 8 rec), SOLOPA (3 p, 1x3, 10 rec, 1 pasa), MAROJEVIC (2 p, 2 rec, 1 pasa). A mai jucat CRISTIEAN. De la oaspeti s-a remarcat PEARSON (23 p, 1x3, 7 rec, 2 pase).
 
Declaratii la cald
 
La finalul meciului, antrenorul Marcel Tenter a precizat: “A fost un meci foarte dificil pentru noi, deoarece adversarii au avut procentaje constant bune, cu exceptia ultimelor trei minute. Stiam ca avand o rotatie scurta, cu 6-7 jucatori intrand pe teren, va fi foarte greu sa mentinem intensitatea pe toata durata jocului. Astfel, ne-am concentrat sa mentinem un oarecare echilibru pana in sfertul al patrulea, asa am si pregatit jocul, pentru a putea avea o sansa sa castigam. Din pacate nu a fost suficient, in ciuda efortului urias al jucatorilor mei, pe care vreau sa-i felicit. Suntem intr-o situatie dificila, dar parasim terenul cu capul sus si ne vom pregati pentru jocul urmator.” De partea cealalta, antrenorul Paul Vervaeck a spus: “Stiam ca trebuie sa castigam aici daca ne dorim sa mai avem sanse de calificare in faza urmatoare. Am urmarit cateva jocuri ale Gaz Metan si ne-am pregatit pentru un meci foarte aprig. Gazdele joaca foarte bine acasa si un exemplu a fost meciul cu Samara, sunt o echipa periculoasa. Cu siguranta, sunt foarte fericit pentru victorie. Am avut ceva probleme in ultimele trei minute, a fost tensionant, au marcat cateva aruncari de trei puncte, dar in restul jocului am fost motivati si concentrati, in special in prima parte, cand ofensiva noastra a fost in regula.” La randul sau, “veteranul” Tudor Dumitrescu, care a facut un meci foarte bun, a subliniat: “A fost un meci dificil, dar bun pentru noi. Imi pare rau ca nu am castigat, am dat totul pentru victorie, dar nu a fost suficient. Avem probleme mari in echipa, jucatori importanti care sunt accidentati, ceea ce face ca rotatia sa fie foarte dificila. Am fost foarte aproape, dar asa a fost sa fie, asa e in sport!
 
Clasamentul si programul Grupei I
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Tartu Rock in fata “rivalilor” de la Krasnye Krylia, cu scorul de 84-73, iata cum arata clasamentul Grupei I dupa patru etape:
 
1. Tartu Rock University – 8 puncte (4-0)
2. PO Antwerp Giants – 6 puncte (2-2)
3. Krasnye Krylia – 6 puncte (2-2)
4. Gaz Metan Medias – 4 puncte (0-4)

Conform programului oficial, iata meciurile pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat:

18.02.2014 Krasnye Krylia - Gaz Metan Medias
26.02.2014 Gaz Metan Medias - Tartu Rock University (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
FOTO – copyright FIBA-Europe (credit Denisa Popsor)

Parteneri