Foto

Gaz Metan Medias a spart gheata in EuroChallenge!

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, a revenit in forta pe scena continentala, echipa pregatita de antrenorul Marcel Tenter reusind sa castige pe terenul incomodei BC Kiev, cu scorul de 83-74 (21-15, 12-16, 26-16, 24-27), intr-un joc care a contat pentru runda inaugurala Grupei D din EuroChallenge.
 

 
Avand deja experienta unui sezon anterior foarte bun in cupele europene, cand a pus la “colt” mai multe echipe cu traditie, Gaz Metan Medias a inceput in forta si acest sezon, inregistrand marti seara un succes important in grupele EuroChallenge chiar pe terenul BC Kiev. Decisi sa sparga gheata inca din prima etapa, baschetbalistii antrenati de Marcel Tenter au preluat initiativa inca din primele minute de joc si au reusit sa termine primul sfert in avantaj: 21-15. Schimband tactica din mers, gazdele forteaza in sfertul al doilea si restabilesc echilibrul de pe teren, intrand la vestiare la scorul de 33-31 in favoarea oaspetilor. La reluare, Gaz Metan Medias revine mult mai decisa si reuseste sa faca spectacol, preluand definitiv fraiele jocului. Astfel, cu Kemp, Koch si Mandache in forma deosebita si cu o defensiva mobila si extrem de bine pusa la punct, oaspetii se distanteaza pe tabela si intra in ultimul sfert cu un avans de 12 “lungimi”: scor 59-47. Ultimele zece minute se desfasoara din nou sub semnul echilibrului, baschetbalistii nostri reusind foarte bine sa-si conserve avantajul si sa se impuna la final, cu scorul de 83-74, si inregistrand, astfel, o noua “victima” de pe Batranul Continent in palmaresul international.
Conform statisticii prezentate de FIBA-Europe, punctele victoriei mediesene au fost realizate de KEMP (18 p, 1x3, 3 rec, 7 pase, 1 int), KOCH (14 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), TSIARAS (13 p, 1x3, 8 rec, 6 pase, 4 int), MANDACHE (13 p, 3x3, 3 rec, 4 pase), BOGAVAC (11 p, 1x3, 6 rec), SHILOH (6 p, 2 rec, 2 pase), MAROJEVIC (4 p, 1 rec), DUMITRU (2 p, 2 rec), DUMITRESCU (2 p, 2 rec, 3 pase, 1 int). De la gazde s-a remarcat PODOLYAN (18 p, 4x3, 4 rec, 4 pase).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa joc, antrenorul Marcel Tenter a spus fericit: “BC Kiev este o echipa buna, cu jucatori tineri, de perspectiva, care practica un baschet in viteza. Echipa noastra a aratat insa o aparare solida, azi, si am reusit sa controlam bine jocul si in atac. Am pregatit jocul, am realizat scouting si ne-am propus sa ne concentram pe jucatorii importanti de la adversari, precum sunt tinerii si foarte eficientii Bobrov si Coleman. Nu am reusit sa-l anihilam pe Shvets azi, care este un marcator important al BC Kiev”. De partea cealalta, antrenorul Vitaly Cherny a subliniat: “Nu sunt deloc satisfacut de calitatea jocului practicat de noi azi. Le-am spus jucatorilor mei ca Medias este o echipa cu experienta, care nu ne iarta atunci cand gresim. Unii dintre jucatori nu au jucat la potentialul dorit si trebuie sa muncim in continuare ca sa vedem de ce nu au facut-o. In ultima parte a jocului am jucat numai cu jucatori ucrainieni si am reusit sa ne luptam pana la final, ceea ce inseamna foarte mult.” Principalul marcator al gazdelor, Vladyslav Podolyan, s-a aratat foarte dezamagit si a reusit doar sa puncteze: “Am pierdut ceva astazi, ceva foarte important ca sa putem castiga...” La randul sau, Kyle Shiloh a mentionat: “Am jucat foarte bine azi, in special in aparare. Cred ca a fost cel mai bun joc al nostru in aparare din actualul sezon.
 
Programul jocurilor din Grupa D
 
Dar iata si programul complet al jocurilor pe care Gaz Metan Medias le va mai sustine in Grupa D:

12.11.2013 BC Kormend – Gaz Metan Medias (ora 18:00)
20.11.2013 Gaz Metan Medias – BC Triumph Lyubertsy (ora 20:30)
03.12.2013 Gaz Metan Medias – BC Kiev (ora 20:00)
10.12.2013 Gaz Metan Medias – BC Kormend (ora 20:30)
17.12.2013 BC Triumph Lyubertsy - Gaz Metan Medias (ora 19:30)
 
FOTO - FIBA-Europe

Parteneri