Foto

Gaz Metan Medias deschide balul in cupele europene

Echipa masculina Gaz Metan Medias va debuta, maine seara, in fazele preliminare din cadrul FIBA EuroChallenge, echipa pregatita de Marcel Tenter urmand sa intalneasca pe teren propriu (n.n. – se joaca in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu), cu incepere de la ora 20:30, puternica grupare rusa Ural Ekaterinburg. Ocupanta locului 3 in sezonul precedent al Diviziei A, Gaz Metan Medias, vizeaza un rezultat notabil impotriva gruparii ruse, invingatoarea din aceasta disputa urmand sa evolueze in sezonul regular, in Grupa D a FIBA EuroChallenge, alaturi de JDA Dijon Basket (Franta), BC Khimik Juzhni (Ucraina) si Tartu University Rock (Estonia).
Cu schimbari masive in lot, noul antrenor al mediesenilor, Marcel Tenter, va incerca sa dea lovitura si sa acceada in sezonul regular al cupelor europene, chiar daca misiunea este foarte dificila, tinand cont de valoarea castigatoarei Superligii Rusiei. Bazandu-se pe sase jucatori noi, dintre care romanii Andrei Mandache si Adrian Gutoaia, dar si stranierii Mladenovic, Graham, St. John si Dundjerski, dar si pe un nucleu de jucatori mai vechi, in frunte cu internationalul Titus Nicoara, fostul mare international roman va incerca de pe banca tehnica sa-si “dirijeze” noua echipa spre un rezultat notabil si, de ce nu, spre o calificare in fazele grupelor. Din nefericire, Gaz Metan Medias nu va putea conta pe serviciile internationalului Tudor Dumitrescu (accidentat), o piesa importanta in angrenajul echipei, si va incearca sa rezolve pina la ora meciului si problemele medicale ale americanului Paul Graham (enterocolita).
“Avem o echipa noua si avem multe de pus la punct intr-un timp foarte scurt. Cred, insa, cu tarie, ca daca vom juca bine, cu mare atentie, am putea castiga si ne-am putea califica! Trebuie sa intram motivati si sa jucam cu determinare pentru a ne ideplini obiectivele... Vom intalni un adversar redutabil, cu jucatori atletici, dar au si cateva minusuri. Trebuie sa speculam foarte bine jocul lor ceva mai lent. Totodata, insa, nu avem voie sa facem cadouri la un astfel de meci”, a declarat Marcel Tenter. La randul sau, internationalul Titus Nicoara (foto) a punctat: “Avem o echipa noua, cu un antrenor nou. Ne-am antrenat din greu pentru aceasta disputa importanta. Fiecare detaliu conteaza enorm in economia calificarii si staff-ul nostru a pregatit jocul foarte bine. Va fi dificil, pentru ca intalnim o echipa puternica din Rusia, dar nu imposibil. Va fi o provocare!”  
In afara echipei Gaz Metan Medias, baschetul romanesc va fi reprezentat in cupele europene de CSU Ploiesti (castigatoarea CN Divizia A), BCM U Pitesti (castigatoarea Cupei Romaniei), BC Timisoara, CSM Targoviste (castigatoarea Cupei Romaniei si a CN Divizia A) si CSM Satu Mare. Dar iata si programul complet al echipelor romanesti in cupele europene:
 
EuroChallenge:

GRUPA B
Krasnye Krylia (RUS)
Keravnos (CYP)
Asesoft Ploesti (ROU)
QUALIFIER 1 - Aliaga Petkim (TUR)/Joensuun Kataja (FIN)

GRUPA E
Belfius Mons-Hainaut (BEL)
Okapi Aalstar (BEL)
Paris Levallois (FRA)
BCMU Pitesti (ROU)

GRUPA F
Szolnok Olaj (HUN)
EWE Baskets (GER)
Fortress-Lami Ved Körmend (HUN)
BC Timisoara (ROU)
 
Primele doua clasate in fiecare din cele opt grupe se vor califica in faza superioara. Primele jocuri din grupe vor avea loc in 6 noiembrie, iar ultimele jocuri sunt programate in 11 decembrie.

EUROLEAGUE WOMEN
GRUPA C
Fenerbahce (TUR)
Famila Schio (ITA)
Good Angels Kosice (SVK)
Nadezhda Orenburg (RUS)
Uniqua Euroleasing Sopron (HUN)
Arras Pays D'Artois (FRA)
CSM Targoviste (ROU)

Primele cinci echipe se califica mai departe. Jocul de debut este programat pe 17 octombrie 2012.

EUROCUP WOMEN
GROUP A
BC Chevakata (RUS)
BLMA (FRA)
CSM Satu Mare (ROU)
SISU (DEN)

Primele doua echipe clasate se califica mai departe.  Primul meci va avea loc pe 25 octombrie, ultimul din grupa pe 29 noiembrie 2012.

Parteneri