Foto

Gaz Metan Medias imbatabila in EuroChallenge!

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, a reusit, marti seara, sa obtina cea de-a doua victorie consecutiva in deplasare in cadrul grupelor EuroChallenge, echipa pregatita de antrenorul Marcel Tenter impunandu-se de aceasta data pe terenul echipei maghiare BC Inkognito Fashion Kormend, cu scorul de 73-68 (21-17, 18-16, 17-20, 17-15).
 
 
Desi nu reuseste sa-si regaseasca ritmul si cadenta in intrecerea interna, Gaz Metan Medias continua sa-si puna la colt adversarii din EuroChallenge, detinatoarea Cupei Romaniei avand un debut fantastic in Grupa D, cu doua victorii din tot atatea meciuri disputate. Ambele in deplasare! Marti seara, elevii antrenorului Marcel Tenter au reusit sa repete evolutia buna de la Kiev si s-au impus si pe terenul “vecinilor” de la Kormend, devenind, astfel, principala favorita a Grupei D. Cu un moral foarte bun si cu gandul la o noua victorie, mediesenii au debutat in forta in Ungaria si au preluat rapid initiativa pe teren, desi gazdele aveau sustinerea unui public numeros. Bazandu-se pe o aparare agresiva si mobila, oaspetii au terminat in avantaj primul sfert, scor 21-17, dovedindu-si clar intentiile de a castiga jocul de la Kormend. Cel de-al doilea sfert s-a desfasurat sub acelasi semn al dominarii mediesene, astfel ca la pauza tabela indica un scor favorabil reprezentantei noastre: 39-33. La reluare, dupa ce Dumitrescu si-a facut “numarul” si a dus scorul la 49-37 in min. 23, cu doua reusite consecutive de la mare distanta, gazdele s-au trezit din “corzi” si au fortat o revenire spectaculoasa pe finalul celui de-al treilea sfert. Speculand prompt si cateva greseli din tabara oaspete, Kormend reduce din diferenta si se apropie amenintator, scorul inaintea ultimelor zece minute de joc devenind 56-53 pentru Gaz Metan Medias. Avand experienta unui sezon european precedent foarte bun, baschetbalistii pregatiti de Tenter reusesc sa gestioneze foarte bine jocul in ultimul sfert si se impun intr-un final incandescent, cu 73-68, in ciuda eforturilor disperate ale gazdelor de a inclina balanta victoriei in favoarea lor.
Conform datelor statistice, punctele victoriei au fost parafate de SHILOH (17 p, 4 rec, 2 pase, 2 int), DUMITRESCU (12 p, 4x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), BOGAVAC (11 p, 1x3, 5 rec, 1 pasa, 3 int), DUMITRU (7 p, 2x3, 4 rec), TSIARAS (7 p, 7 rec, 1 pasa), KOCH (6 p, 4 rec, 2 int, 1 cap), KEMP (5 p, 3 rec, 4 pase, 3 int, 1 cap), MANDACHE (4 p, 1 rec, 6 pase, 1 int) si MAROJEVIC (4 p, 1 rec). De la gazde s-au impus FEARS (19 p, 1 rec, 5 pase, 4 int) si RAKOCEVIC (16 p, 7 rec, 2 pase, 2 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Marcel Tenter a declarat bucuros: “A fost un joc foarte bun, impotriva unui adversar puternic, si sunt foarte fericit ca am castigat. Odata ce credeam ca un avantaj de 7-9 puncte este suficient pentru noi, adversarul incepea sa se lupte sa recupereze. Suntem intr-o situatie dificila in LNBM si aceasta victorie din EuroChallenge vine intr-un moment potrivit. Cred vom avea un rezultat bun si la spiritul de echipa.” De partea cealalta, tehnicianul maghiar Tamas Hencsey a mentionat: “Felicit echipa invingatoare. Am facut multe greseli in aparare, dar pot sa accept cele 73 de puncte primite. Am avut mai mari probleme in ofensiva! Am putea astupa gaurile pe care le-am avut, dar cand am vazut acuratetea de la 3 puncte, unde am avut 3-20, mi-am dat seama de motivul rezultatului final.” Pe acelasi ton cu antrenorul sau, “veteranul” Aurelian Dumitrescu a punctat: “A fost un joc foarte greu si dificil. Suntem foarte fericiti ca am castigat, deoarece acasa, in LNBM, am pierdut multe jocuri, si acum acest succes vine in momentul potrivit. Doresc de asemenea sa felicit echipa din Kormend pentru ca au jucat foarte bine.” Incercand sa concluzioneze, ungurul Attila Farkas a punctat in final: “Pot spune acelasi lucru ca si antrenorul nostru. Sunt anumite aspecte ofensive pe care trebuie sa le imbunatatim. Au existat unele carente care au dus la infrangere. Felicitari echipei din Medias. Noi trebuie sa muncim, sa crestem, si sa mergem pe drumul nostru.
 
Programul si clasamentul Grupei D
 
Pana la disputarea jocului din aceasta seara, dintre Triumph Lyubertsy Moscow Region si BC Kiev, Gaz Metan Medias conduce in classamentul Grupei D dupa primele doua etape:
 
1. Gaz Metan Medias 4 p (2 jocuri)
2. BC Triumph Lyubertsy Moscow Region 2 p (1 joc)
3. BC Inkognito Fashion Kormend 2 p (2 jocuri)
4. BC Kiev (1 p (1 joc)
 
Dar iata si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat in Grupa D:
 
20.11.2013 Gaz Metan Medias – BC Triumph Lyubertsy (ora 20:30)
03.12.2013 Gaz Metan Medias – BC Kiev (ora 20:00)
10.12.2013 Gaz Metan Medias – BC Kormend (ora 20:30)
17.12.2013 BC Triumph Lyubertsy - Gaz Metan Medias (ora 19:30)
 
FOTO – credit Denisa Ciobincan

Parteneri