Foto

Gaz Metan Medias intra din nou in focurile EuroChallenge

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc ramasa in cupele europene, Gaz Metan Medias, revine, marti seara, pe scena continentala si va debuta in grupa I din EuroChallenge, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa dea replica incomodei echipe din Turcia, Pinar Karsiyaka Izmir, intr-un joc transmis in direct de DIGI SPORT 2, cu incepere de la ora 20:00.
 
Examen dificil in Turcia
 
Declarata una dintre marile surprize ale primei faze din EuroChallenge, Gaz Metan Medias s-a adaptat foarte repede atmosferei din cupele europene si a reusit sa-si treaca in cont mai multe “victime” din tari cu traditie in baschetul continental. Paradoxal, in ciuda unui parcurs oscilant in competitia interna, unde se afla doar pe locul 8 in clasamentul LNBM, echipa antrenata de Marcel Tenter a acces in optimile EuroChallenge dupa ce a eliminat in turul preliminar puternica echipa rusa Ural Ekaterinburg iar in faza grupelor a facut instructie cu JDA Dijon (Franta) si Tartu University Rock (Estonia). Astfel, situata pe locul secund in Grupa D, la egalitate de puncte cu liderul BC Khimik Yuzhne (Ucraina), Gaz Metan Medias a urcat in faza superioara si a intrat in Grupa I, alaturi de BK Ventspils (Letonia, locul 1 in Grupa C), Pinar Karsiyaka Izmir (Turcia, locul 1 in Grupa A) si Joensuun Kataja (Finlanda, locul 2 in Grupa B).
Conform programului stabilit de FIBA-Europe, primul adversar al Gaz Metan Medias din faza secunda a EuroChallenge este incomoda grupare turca Pinar Karsiyaka Izmir, care si-a mentinut lotul din prima faza, bazandu-se in continuare pe un cvartet american, format din Robert Dixon (principalul marcator al echipei), Jon Diebler, William Thomas si uriasul Abdul Aminu (2,10 m), dar si pe mai multi componenti ai nationalei Turciei. De partea cealalta, reprezentanta noastra a incercat in perioada de iarna sa-si intareasca lotul cu alti trei jucatori straini, printre care se numara si Zoran Krstanovic, fostul pivot al U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, dar atmosfera continua sa fie apasatoare din cauza rezultatelor oscilante din LNBM, in ultima etapa mediesenii cedand surprinzator pe terenul BC Farul Constanta!
 
Programul jocurilor din Grupa I
 
Gaz Metan Medias va continua sa aiba un program deosebit de incarcat in urmatoarea perioada, fiind prezenta pe trei fronturi: LNBM, Final 4 Cupa Romaniei si EuroChallenge. Dar iata si programul meciurilor pe care Gaz Metan Medias le are de disputat in cadrul Grupei I:
 
15.01. Pinar Karsiyaka – Gaz Metan Medias (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT 2)
22.01. Gaz Metan Medias – Joensuun Kataja (ora 18:00)
29.01 BK Ventspils – Gaz Metan Medias (ora 19:00)
12.02 Gaz Metan Medias – Pinar Karsiyaka (ora 18:00)
19.02 Joensuun Kataja – Gaz Metan Medias (ora 18:30)
26.02 Gaz Metan Medias – BK Ventspils (ora 18:00)
 
Conform FIBA-Europe, primele doua echipe din fiecare din cele patru grupe ale “Final 16” se vor califica in sferturile de finala ale EuroChallenge.    

Foto (credit Denisa Ciobincan)

Parteneri