Foto

Gaz Metan Medias paraseste LAST 16 EuroChallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, si-a incheiat, marti seara, campania din actualul sezon al cupelor europene, gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tenter capotand in propiul fief in fata liderului Grupei I din Last 16 EuroChallenge, incomoda echipa estoniana Tartu University Rock, cu scorul de 66-90 (21-20, 23-20, 10-28, 12-22).
 
Singura reprezentanta a LNBM care a trecut de faza grupelor din cupele europene, Gaz Metan Medias, a parasit, marti seara, LAST 16 EuroChallenge, fiind invinsa pe propriul teren de puternica gruparea estoniana Tartu University Rock. Din nefericire, dupa un parcurs exceptional in prima faza a competitiei, detinatoarea Cupei Romaniei s-a trezit in Last 16 EuroChallenge cu un lot decimat de accidentari, antrenorul Marcel Tenter avand mari probleme de efectiv la toate jocurile din Grupa I. La fel s-a intamplat si marti seara, cand la Medias a sosit liderul Grupei I iar mediesenii au incercat, ca de fiecare data, sa depaseasca momentele nefaste prin care trec si sa incerce sa se ridice la valoarea puternicilor adversari. De altfel, si marti seara, gazdele au opus o rezistenta serioasa in primele doua sferturi, reusind dupa 20 de minute de joc foarte bune sa intre la vestiare in avantaj: scor 44-40. La reluare, insa, estonienii au declansat o ofensiva greu de oprit, dezlantuind un tavalug care a ridicat mari probleme defensivei gazdelor, astfel ca dupa cel de-al treilea sfert Tartu Rock conducea cu scorul de 68-54. Sub aceeasi nota de dominare a oaspetilor s-a derulat si ultima parte a intalnirii, in ciuda eforturilor disperate ale mediesenilor sa mentina ritmul si sa ramana in joc, astfel ca fluierul final al arbitrilor a consemnat o victorie la pas a estonienilor, cu scorul de 90-66.
Conform datelor statistice, punctele gazdelor au fost realizate de MAROJEVIC (17 p, 4 rec), DUMITRESCU (13 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa, 2 int), BOGAVAC (12 p, 1x3, 6 rec, 2 int), RADETIC (7 p, 5 rec, 1 pasa), SOLOPA (7 p, 5 rec, 1 pasa), MANDACHE (6 p, 3 rec, 5 pase, 1 int), CRISTIEAN (2 p, 4 rec, 2 pase) si TSIARAS (2 p, 3 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap). A mai evoluat FUNAR.
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa disputa, antrenorul Marcel Tenter a declarat: “Meciul a fost o buna oportunitate pentru mine de a folosi jucatorii tineri, carora le-am dat mai multe minute de joc. Imi pare nespus de rau deoarece am terminat aceasta faza fara sa putem avea intreaga formula de echipa. Din acest motiv, cred ca nu am avut oportunitatea sa ne aparam sansele cum am fi facut-o daca aveam intregul efectiv la dispozitie.” De partea cealalta, antrenorul Gert Kulamae a mentionat: “A fost o experienta utila pentru noi. Nu am avut niciodata o situatie ca aceasta, sa jucam fara presiune. Cheia victoriei a fost sfertul al treilea, unul foarte bun. Primul loc in grupa este foarte bun pentru noi!” La randul sau, internationalul Andrei Mandache, revenit dupa o lunga perioada de absenta din cauza unei accidentari, a subliniat: “A fost foarte dificil pentru mine, deoarece este doar al doilea joc dupa accidentare. Am incercat sa dam tot ce avem mai bun, chiar daca stiam ca situatia din grupa este rezolvata.
 
Clasamentul Grupei I si programul sferturilor
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul lejer obtinut de Krasnye Krylia in fata “gigantilor” din Antwerp, cu scorul de 87-67, iata cum arata clasamentul final al Grupei I:
 
1. Tartu University Rock – 11 puncte (5-1)
2. Krasnye Krylia – 10 puncte (4-2)

3. PO Giants Antwerp – 9 puncte (3-3)
4. Gaz Metan Medias – 6 puncte (0-6)
 
Primele doua clasate s-au calificat in sferturile de finala, faza care se va desfasura dupa urmatorul program, cu precizarea ca se joaca dupa sistemul “doua din trei”:
 
Tartu University Rock – Szolnoki Olaj
Reggio Emilia – Krasnye Krylia
Royal Hali Gaziantep – Tsmoki Minsk
Ural Ekaterinburg – Triumph Lyubertsy

Parteneri