Foto

Gaz Metan Medias ramane fara victorie in Last 16 EuroChallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, continua sa ramana fara victorie in Last 16 EuroChallenge, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tenter a cedat, marti seara, in fief-ul puternicei echipe ruse Krasnye Krylia Samara, cu scorul de 60-78 (20-15, 11-27, 15-20, 14-16), intr-un meci contand pentru etapa a V-a din Grupa I.
 
Macinata de accidentari, singura reprezentanta a LNBM ramasa in “aventura” cupelor europene, Gaz Metan Medias, nu reuseste sa-si regaseasca ritmul in faza superioara a EuroChallenge, in ciuda eforturilor disperate ale echipei pregatita de antrenorul Marcel Tenter de a sparge gheata. Marti seara, mediesenii au incercat sa obtina un rezultat notabil chiar in fief-ul detinatoarei trofeului, puternica grupare rusa Krasnye Krylia, iar modul in care au debutat la Samara a fost chiar promitator. Netinand cont de faima adversarilor si foarte concentrati la joc inca de la primele actiuni, oaspetii au inceput in forta si i-au surprins pe rusi, reusind in finalul primului sfert sa se desprinda pana la 15-20. Urmatoarele zece minute, insa, au fost de cosmar pentru reprezentanta noastra, gazdele declansand un tavalug foarte greu de stavilit, care s-a concretizat rapid si pe tabela, la pauza scorul fiind favorabil rusilor: 42-31. La reluare, detinatoarea trofeului european a continuat sa domine disputa din teren, speculand foarte bine faptul ca oaspetii nu aveau prea multe solutii la rotatie iar tabela a inregistrat in finalul celui de-al treilea sfert scorul de 62-46. Ultimul sfert a fost mai echilibrat, Krasnye Krylia reusind sa-si conserve foarte bine avantajul, in ciuda eforturilor mediesene de a reveni in joc, astfel ca fluierul final al arbitrilor a “inghetat” scorul la 78-60, spre bucuria celor peste 1.000 de fani din tribunele salii din Samara.
Conform datelor oficiale, punctele echipei Gaz Metan Medias au fost marcate de BOGAVAC (19 p, 1x3, 11 rec, 1 int, 1 cap), RADETIC (12 p, 6 rec, 1 pasa), SHILOH (10 p, 3x3, 10 rec, 4 pase, 2 int), KEMP (8 p, 2x3, 1 rec, 5 pase, 1 int), DUMITRESCU (6 p, 2x3, 1 rec, 2 pase, 1 int), MAROJEVIC (5 p, 5 rec, 2 pase). Au mai evoluat SOLOPA (2 rec, 1 pasa) si CRISTIEAN (1 rec, 1 pasa). De la gazde s-a remarcat IGNERSKI (18 p, 2x3, 7 rec, 1 pasa, 5 int).
 
Declaratii la cald
 
La finalul disputei, antrenorul Marcel Tenter a declarat: “Jocul a fost foarte greu pentru noi. Avem patru accidentati si de aceea nu reusim sa pastram un ritm intens pe toata durata partidei. Oricum, jucam sa castigam, dar este foarte greu. Dupa ce vor reveni cei patru accidentati sunt convins ca va fi mai bine.” La randul sau, antrenorul Sergey Bazarevich a spus: “Suntem bucurosi ca am castigat dupa doua esecuri in doua competitii. Dar nu sunt satisfacut pentru jocul nostru, in special al celor mari, atat in defensiva, cat si in atac, cu exceptia lui Ignerski, care a avut un joc foarte bun. Poate ca exista un motiv, deoarece echipa este acum frustata pentru ca am pierdut o piesa importanta, cum este Ponkrashov. Dar sunt convins ca putem si trebuie sa jucam mai bine.” Concluzionand, coordonatorul de joc Kyle Shiloh a precizat: “Felicit adversarii pentru victorie. Am jucat bine in prima parte a jocului, dar prin sfertul al treilea am inceput sa ramanem in urma. Am ratat mult iar adversarii au inscris si de aici s-a facut diferenta. Cred ca Krasnye Krylia are sanse de calificare in play-off-ul EuroChallenge.
 
Clasamentul si programul Grupei I
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de PO Antwerp Giants in fata liderului Tartu Rock, cu scorul de 64-59, iata cum arata clasamentul Grupei I dupa cinci etape:
 
1. Tartu Rock University – 9 puncte (4-1)
2. PO Antwerp Giants – 8 puncte (3-2)
3. Krasnye Krylia – 8 puncte (3-2)
4. Gaz Metan Medias – 5 puncte (0-5)

Conform programului oficial, iata meciurile din ultima runda:

26.02.2014 Gaz Metan Medias - Tartu Rock University (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
26.02.2014 Krasnye Krylia – PO Antwerp Giants
 
In faza urmatoare, a sferturilor de finala “play-off EuroChallenge”, se vor califica primele doua echipe din clasamentul grupelor Last 16 EuroChallenge.
 
Foto – copyright FIBA-Europe

Parteneri