Foto

Gaz Metan Medias s-a calificat in Grupa I din Last 16 EuroChallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, a bifat a doua calificare consecutiva in Last 16 EuroChallenge, chiar daca gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tentrer a cedat, marti seara, pe terenul incomodei echipe ruse Triumph Lyubertsy Moscow Region, cu scorul de 72-94 (16-21, 14-26, 22-26, 20-21). In urma acestui rezultat, ambele echipe au obtinut calificarea in Last 16 EuroChallenge, ocupand primele doua pozitii in Grupa D. Conform FIBA-Europe, Gaz Metan Medias a acces in Grupa I, unde va da ochi cu Krasnye Krylia Samara, PO Antwerp Giants si Tartu University Rock.

Gaz Metan Medias a reusit pentru a doua oara consecutiv sa acceada printre primele 16 echipe din EuroChallenge, gratie unui parcurs deosebit, care a fost realizat in contradictie cu problemele pe care le intampina clubul in prezent, cat si cu perioada mai putin fasta din sezonul regular al LNBM. De altfel, inregistrand o evolutie senzationala, gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tenter isi asigurase inca de saptamana trecuta calificarea in Last 16 EuroChallenge, astfel ca jocul de marti seara, din fief-ul liderului Triumph Lyubertsy Moscow Region, a fost doar unul de palmares. In aceste conditii, lipsiti si de o motivatie palpabila, mediesenii au fost o prada usoara pentru gruparea rusa, care a impus o presiune constanta in defensiva si s-a dezlantuit in atac inca de la primele actiuni. In ciuda eforturilor disperate ale oaspetilor, rusii maresc diferenta pe tabela o data cu scurgerea timpului iar la pauza combatantele intra la vestiare la scorul de 47-30. La reluare, detinatoarea Cupei Romaniei revine mai decisa pe teren si reuseste sa echilibreze jocul, dar gazdele par mult prea greu de oprit in fata propriilor suporteri si isi conserva avantajul obtinut in prima parte, astfel ca fluierul final al arbitrilor “inchide” tabela la scorul de 94-72, la capatul unui joc fara o miza deosebita, in care adversarele au fost preocupate sa-si mentina loturile valide, fara accidentari, deoarece le asteapta un program incarcat pe viitor, urmand sa evolueze atat pe “frontul” european, cat si pe cel intern.
Conform datelor oficiale, punctele reprezentantei noastre au fost realizate de SHILOH (19 p, 3 rec, 2 pase, 2 int), MAROJEVIC (13 p, 10 rec, 2 pase), KEMP (10 p, 2x3, 3 rec, 2 pase, 3 int), BOGAVAC (8 p, 1x3, 4 rec, 1 int), DUMITRESCU (8 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa, 1 int), TSIARAS (8 p, 2 rec, 1 pasa, 1 cap), DUMITRU (6 p, 1 rec, 2 pase). Au mai evoluat MANDACHE (2 rec, 2 pase, 2 int) si SOLOPA (1 cap). De la gazde s-au remarcat HIGGINS (20 p, 1x3, 1 rec, 5 pase, 1 cap) si LANDRY (20 p, 2x3, 5 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antreenorul Marcel Tenter a spus: “Felicit echipa gazda; s-au aparat agresiv tot meciul iar noi am avut probleme mari sa ne organizam jocul nostru obisnuit. Ne asteptam ca Triumph sa aiba o aparare solida dar noi nici macar nu am reusit sa aruncam. Ne-am revenit in partea a doua, dar nu a fost suficient...” Din tabara adversa, antrenorul Vasiliy Karasev a mentionat: “Am fost motivati sa obtinem victoria deoarece era ultimul nostru joc pe teren propriu in decembrie. Ne doream sa incheiem 2013 cu un rezultat bun in EuroChallenge, cu un joc bun. Ne-am dorit sa facem astfel un cadou de sarbatori fanilor si clubului.”  La randul sau, americanul Willie Kemp a punctat: “Am venit pregatiti bine, dar cand am intrat pe teren n-am reusit sa trecem de apararea lor asa cum ne-am dorit. Au avut o aparare solida, un joc de echipa bun si au castigat.” In final, Evgeny Valiev a concluzionat: “Am realizat un joc bun azi, am incercat sa facem in teren ceea ce ne-a spus antrenorul si in primul rand am reusit sa avem o aparare solida. Am fost bine motivati; ne-am invatat lectia dupa jocul din Romania si azi am incercat sa jucam mai agresiv si mult mai variat in aparare.
 
Clasamentul final al Grupei D
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria la pas obtinuta de BC Kiev in fata echipei Kormend, cu scorul de 102-64, iata cum arata clasamentul final al Grupei D:
 
1. Triumph Lyubertsy Moscow Region – 11 puncte (5-1)
2. Gaz Metan Medias – 10 puncte (4-2)
3. BC Kiev – 8 puncte (2-4)
4. Fashion Inkognito Kormend – 7 puncte (1-5)
 
Astfel, Triumph Lyubertsy Moscow Region si Gaz Metan Medias au obtinut calificarea in Last 16 EuroChallenge, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa evolueze mai departe in cadrul Grupei I, alaturi de Krasnye Krylia Samara (Rusia), PO Antwerp Giants (Belgia) si Tartu University Rock (Estonia).

Parteneri