Foto

Gaz Metan Medias straluceste in continuare in EuroChallenge

Detinatoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Medias, mentine stindardul foarte sus in actualul sezon european in ciuda problemelor pe care le intampina, gruparea pregatita de antrenorul Marcel Tentrer reusind, marti seara, sa obtina cea de-a treia victorie din Grupa D, dupa ce s-a impus pe teren propriu in fata echipei ucrainiene BC Kiev, cu scorul de 82-69 (22-15, 21-21, 25-14, 14-19).
 
Desi nu traverseaza o perioada tocmai fasta in intrecerea interna, Gaz Metan Medias straluceste in EuroChallenge, reusind sa se mentina cu sanse reale in cursa de calificare in Last 16, dupa ce, marti seara, a obtinut o victorie importanta in fata BC Kiev. Cu un parcurs european foarte bun pana in prezent, baschetbalistii antrenati de Marcel Tenter au pus din nou la zid reprezentanta Ucrainei, la capatul unui joc dominat destul de clar, in care Kemp, Mandache, Shiloh, Tsiaras si Bogavac au fost principalele guri de foc ale gazdelor. Decisi sa nu faca pasi gresiti in lupta pentru accederea in Last 16, Gaz Metan Medias a pornit ca din tun si dupa numai patru minute de joc conducea cu scorul de 9-2. Oaspetii au ripostat destul de bine, dar diferenta de scor s-a mentinut pana in finalul primului sfert, cand tabela afisa 22-15 pentru Gaz Metan. Cel de-al doilea sfert a fost unul extrem de incitant, echilibrul mentinandu-se pe teren, in ciuda eforturilor depuse de ambele echipe sa se desprinda pe tabela, astfel ca la pauza scorul era favorabil tot gazdelor: 43-36. La reluare, detinatoarei Cupei Romaniei apare mult mai apriga pe teren si diferenta se mareste o data cu trecerea timpului, “veteranul” Dumitrescu ducand scorul la 68-50 in finalul celui de-al treilea sfert. Loviti in orgoliu, oaspetii incearca sa recupereze teren, dar ultimele zece minute nu sunt suficiente pentru a micsora prea mult diferenta de pe tabela, astfel ca fluierul final al arbitrilor consemneaza o noua victorie a reprezentantei noastre. Scor final 82-69 si Gaz Metan Medias isi intareste pozitia secunda din Grupa D, pozitie care-i va asigura in finalul acestei luni prezenta in faza urmatoare a competitiei.
Conform datelor oficiale prezentate de FIBA-Europe, punctele invingatorilor au fost marcate de KEMP (17 p, 3x3, 3 rec, 5 pase, 2 int), BOGAVAC (14 p, 1x3, 5 rec, 1 pasa), MANDACHE (12 p, 2x3, 2 rec, 2 pase, 5 int), SHILOH (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), TSIARAS (10 p, 1x3, 7 rec, 6 pase, 4 int), DUMITRESCU (8 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa), MAROJEVIC (4 p, 3 rec), KOCH (4 p, 2 rec, 1 pasa) si DUMITRU (2 p, 1 rec, 1 pasa, 1 int). De la oaspeti s-a remarcat OTVERCHENKO (20 p, 4x3, 3 rec, 3 pase).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Marcel Tenter a spus: “Echipa mea a jucat foarte bine in aceasta seara si vreau sa-i felicit pentru efortul depus. Cred ca niciodata in aceasta seara nu s-a pus sub semnul intrebarii invingatoarea. Sper ca evolutiile din EuroChallenge sa se reflecte si in campionatul intern daca lucrurile vor merge intr-o directie pozitiva la club.” De partea celalalta, antrenorul Vitaly Chernyi, a mentionat: “Cred ca echipa mea a jucat bine, sunt multumit de modul in care baietii s-au motivat. Gaz Metan a aratat caracter ca echipa, s-au inteles perfect in teren. Am avut prea multe mingi pierdute, astfel ca pentru Gaz Metan a fost o misiune usoara si sunt foarte dezamagit de aceasta situatie – au marcat prea usor.” Unul dintre principalii marcatori ai gazdelor, Georgios Tsiaras, a subliniat: “Inaintea jocului antrenorul ne-a spus sa fim foarte concentrati si sa facem ceea ce am pregatit, nimic mai mult. Cred ca pur si simplu am respectat indicatia si de aceea am castigat. Am jucat ca o adevarata echipa si am fost la fel de concentrati tot jocul.” In replica, americanul Michael Davis a concluzionat: “Joc foarte dificil. Am venit sa ne luptam din greu dar adversarii au jucat suficient de bine pentru a castiga aceasta partida. Comparativ cu noi, au avut o energia mai mare, iar suporterii i-au ajutat si le-au dat aripi. De asemenea, au marcat foarte bine de la mare distanta, iar noi nu am facut-o!”.
 
Programul si clasamentul Grupei D
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de Triumph Lyubertsy Moscow Region pe terenul BC Kormend, cu scorul de 80-70, iata cum arata clasamentul Grupei D dupa patru etape:
 
1. Triumph Lyubertsy Moscow Region 8 puncte
2. Gaz Metan Medias 7 puncte
3. BC Inkognito Fashion Kormend 5 puncte
4. BC Kiev 4 puncte

Mai jos, va prezentam si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat in Grupa D:

10.12.2013 Gaz Metan Medias – BC Kormend (ora 20:30)
17.12.2013 BC Triumph Lyubertsy - Gaz Metan Medias (ora 19:30)

 
FOTO –  FIBA-Europe

Parteneri