Foto

Gravitatia a fost ridiculizata la 3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena

Unul dintre cele mai asteptate momente din cadrul “3x3 EuroTour Wizz Air Sport Arena Streetball”, cel mai puternic turneu de baschet 3x3 din Romania, organizat de Federatia Romana de Baschet, Sport Arena si ACS Sport Promotion, cu sprijinul FIBA si FIBA-Europe si parte din 3x3 EuroTour si 3x3 World Tour, in perioada 21-23 iunie, in Piata Constitutiei, a fost fara nici o urma de indoiala concursul de slam-dunk, pentru care s-a pus la bataie si un premiu consistent in valoare de 2.000 de euro.
 
Just “Fly” pentru 2000 de euro!
 
Americanul Porter Maberry, “piticul atomic” ce masoara doar 1,67 metri, rusul Alexandr Shalygin, care zboara peste tot ce intalneste in cale, senzationalul letonian Kristaps Dargais si, nu in ultimul rand, canadianul Justin Darlington, neinvins de doi ani de zile in astfel de show-uri, au sfidat sambata si duminica legile gravitatiei in fata Palatului Parlamentului si au smuls ropote de aplauze din partea unei asistente care a trait la cote maxime fiecare incercare a baschetbalistilor “zburatori”.
Desi Porter Maberry a fost cel mai aclamat dupa prima runda de incercari, uimind lumea cu calitatile sale fabuloase, canadianul Justin Darlington a dovedit in cele din urma ca nu a avut rival, punand capat concursului atunci cand a sarit peste legendarul baschetbalist spaniol Jorge Garbajosa. Membru al juriului pentru concursul "zburatorilor", campionul mondial declara inainte de ultima incercare ca nimeni n-a reusit sa dea vreun slam-dunk peste el atat timp cat a jucat in NBA. A acceptat, insa, sa intre in jocul canadianului iar ceea ce a iesit nu poate fi descris in cuvinte. Notele de 10 au zburat din mana juriului, asistenta a sarit in picioare si a aclamat minute in sir, fapt ce a dovedit clar ca Justin Darlington a meritat sa fie incoronat la Bucuresti ca “Rege al dunkurilor”, primind premiul de 2.000 de euro si trofeul “World King of Dunk”. Darlington a fost recompensat si cu un premiu emotional, duminica seara, intreaga asistenta cantand “La multi ani!” pentru baschetbalistul canadian care si-a aniversat ziua de nastere la Bucuresti. Cei care nu au ajuns in Piata Constitutiei din varii motive, le oferim posibilitatea sa urmareasca imaginile unui spectacol de neuitat: http://youtu.be/6pqLQsKCwoY
 
Accident grav la demonstratia “Lords of Gravity”
 
Si ca spectacolul sa fie total, responsabili de incalzirea atmosferei pentru concursul de slam-dunk au fost cei de la “Lords of Gravity”, o trupa de acrobati din Ungaria, care a facut un real spectacol pe trambuline, zburand cu mult deasupra inelului pentru cateva reusite de-a dreptul incredibile. Din nefericire, duminica dupa-amiaza, la un nou episod din demonstratia "Lorzilor", Csanad Karoly Borlay s-a accidentat grav in timpul unei incercari foarte dificile. Paramedicii au intervenit de urgenta si i-au acordat acestuia primul ajutor dupa care l-au transportat rapid la Spitalul "Bagdasar Arsenie" din Capitala. Dupa o noapte petrecuta sub atenta monitorizare a medicilor specialisti, sportivul ungur a fost transferat, luni dimineata, cu un elicopter militar pana la Oradea, de unde a fost preluat de o ambulanta SMURD catre Spitalul American din Budapesta. Borlay a suferit o luxatie a unei vertebre cervicale si va fi operat de urgenta luni seara. De altfel, imediat dupa teribilul accident care a avut loc la demonstratia “Lords of Gravity” a fost alcatuit un comitet de urgenta coordonat de secretarul de stat in MTS, Carmen Tocala, realizandu-se toate eforturile pentru ca viata sportivului sa nu fie pusa in pericol. Un sprijin important a venit din partea secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, dar si a ministrului Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu.

Parteneri