Foto

Grupa de foc in EuroCup pentru CSU Asesoft Ploiesti

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, va evolua pentru a doua oara consecutiv in EuroCup, urmand sa joace in grupa E, impotriva puternicelor Lietuvos Rytas Vilnius, Banvit Bandirma, Hapoel Ierusalim, Partizan Nis Belgrad si Krasny Oktyabr Volgograd.
 
Astazi, la Barcelona, a avut loc tragerea la sorti a grupelor din prima faza a EuroCup, in urnele celei de-a doua competitii europene intercluburi ca valoare aflandu-se 36 de echipe din 17 tari, printre care si campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti. Dupa minute bune de suspans, timp in care a fost anuntata pe rand “distributia” din cele doua Conferinte EuroCup, CSU Asesoft Ploiesti a aflat ca va evolua in Grupa E, impotriva unor adversare redutabile. Conform anuntului oficial, echipa pregatita de antrenorul Vladimir Arnautovic urmeaza sa se confrunte in Grupa E cu puternicele echipe Lietuvos Rytas Vilnius (Lituania), Banvit Bandirma (Turcia), Hapoel Ierusalim (Israel), Partizan Nis Belgrad (Serbia) si Krasny Oktyabr Volgograd (Rusia). O grupa extrem de dificila, in care se regasesc “veterana” EuroCup, Lietuvos Rytas Vilnius, cu pretentii foarte mari in acest sezon, “veterana” Euroligii, Partizan Belgrad, care traverseaza o perioada ceva mai dificila, dar care aspira clar la Top 32. Aspiratii similare cu cele doua favorite, dar si cu ale CSU Asesoft Ploiesti, mai au si gruparea turca din Bandirma, care a fost prezenta in ultimele cinci sezoane EuroCup, dar si Hapoel Ierusalim, fosta castigatoare a ULEB Cup in urma cu un deceniu, si rusii din Volgograd, care desi sunt debutanti in EuroCup prezinta un lot foarte valoros.
Conform calendarului competitional oficial, meciurile din cadrul Grupei E se vor derula in perioada 14 octombrie – 17 decembrie, primele patru clasate urmand sa acceada in EuroCup Last 32, faza in care vor fi prezente 24 de echipe din EuroCup si 8 echipe din EuroLiga.
Cele mai importante momente de la tragerea la sorti de astazi au fost surprinse pe:
http://www.youtube.com/watch?v=NKBh2DIgghE
 
Vladimir Arnautovic – “La acest nivel, nu mai exista grupa usoara, deoarece oriunde am fi picat era la fel de greu. Avem sanse de calificare, ne vom lupta in fiecare meci si cu siguranta vom incerca sa mergem mai departe, concentrandu-ne mai intai pe jocurile de pe teren propriu. Cred, de asemenea, ca programul meciurilor poate juca un rol important in aceasta grupa. Ma bucur ca ne vom reintalni cu Partizan, de aceasta data intr-un meci oficial!”
 
Mai jos va prezentam cele sase grupe din conferintele EuroCup:
 
Conferinta 1

Grupa A
: Brose Bamberg, CAI Zaragoza, Grissin Bon Reggio Emilia, Strasbourg, Paris Levallois, Telekom Bonn
Grupa B: Pallacanestro Cantu, Herbalife Gran Canaria, Telenet Ostende, Asvel Lyon, JDA Dijon, Artland Dragons
Grupa C: CEZ Nymburk, Baloncesto Sevilla, Virtus Roma, Belgacom Charleroi, SLUC Nancy, EWE Oldenburg

Conferinta 2


Grupa D
: Khimki Moscova, Be?ikta? Istanbul, Zenit St. Petersburg, VEF Riga, Olimpia Ljubljana, Szolnoki Olaj
Grupa E: Lietuvos Rytas, Banvit Bandirma, Krasny Volgograd, Partizan Belgrad, Hapoel Ierusalim, CSU Asesoft Ploiesti
Grupa F: Lokomotiv Kuban Krasnodar, Pinar Karsiyaka, Buducnost Podgorica, Ventspils, Stelmet Zielona Gora, PAOK Salonic

FOTO - CSU Asesoft Ploiesti si-a adaugat recent in palmares Supercupa Romaniei (credit Traian Racu)

Parteneri