Foto

Grupa de foc la Jocurile Mondiale Universitare 2011 de la Shenzen

Astazi, la Shenzen (China), in jurul orei locale 15, a avut loc tragerea la sorti a grupelor din cadrul Jocurilor Mondiale Universitare, intreceri care se vor derula in perioada 12-23 august 2011.

Prezenta in urne, reprezentativa masculina universitara de baschet a Romaniei a fost distribuita intr-o veritabila serie de foc, urmand sa evolueze in Grupa A, alaturi de China, Germania, Cehia, Emiratele Arabe Unite si Brazilia. In cadrul turneului final universitar de baschet masculin sunt inscrise 24 de echipe din toate colturile lumii, distribuite in patru grupe, componenta celorlalte serii fiind urmatoarea:
Grupa B – Serbia, Turcia, Canada, Australia, Africa de Sud si Hong Kong
Grupa C – Rusia, Lituania, Ucraina, Japonia, Filipine si Noua Zeelanda
Grupa D – SUA, Israel, Finlanda, Coreea, Ungaria si Mexic

In intrecerea similara feminina participa doar 16 echipe, distribuite in patru grupe, reprezentativa universitara a Romaniei fiind pe lista de asteptare, pe prima pozitie ca rezerva din partea Europei  (in cazul in care una dintre participante, Cehia, Franta, Marea Britanie, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia sau Suedia, se retrage sau nu participa din varii motive, atunci locul acesteia va fi luat de tricolorele noastre).
Cele doua competitii de baschet se vor derula in mai multe sali situate in apropierea Complexului Universitar din Shenzen (vezi foto), iar pentru fazele superioare, organizatorii au anuntat ca au fost finalizate lucrarile de constructie de la Palatul Sporturilor (vezi foto interior), un “mamut” architectonic de 18.000 de locuri!

Evenimentul de azi a incheiat sedinta de lucru a sefilor de delegatii participante la cea de-a XXVI-a editie a Jocurilor Mondiale Universitare de vara, la Shenzen fiind asteptati peste 11.000 de sportivi din 118 tari, conform declaratiei vicepresedintelui Comitetului Executiv Local de Organizare, Huang Guoqiang. Oficialul chinez a mai adaugat ca la intrecerile universitare de la Shenzen au fost incluse 24 de sporturi, urmand sa se dispute 306 competitii (record) cu acordul FISU. Pe de alta parte, directorul Satului Universitar, Zhou Yanbing, a prezentat participantilor locatiile care vor gazdui concurentii timp de doua saptamani si a subliniat: “Suntem pregatiti sa primim in Sat peste 13.000 de sportivi si oficiali din peste 100 de tari”.

Parteneri