Foto

Grupe de foc pentru echipele Romaniei la FIBA 3x3 Europe Cup, Bucuresti 2018

Cea de-a patra editie a “FIBA 3x3 Europe Cup 2018” va avea loc in Bucuresti, in perioada 14-16 septembrie, Capitala Romaniei urmand sa gazduiasca cel mai important turneu de baschet 3x3 de pe Batranul Continent din acest an. Conform datelor oferite de forul international, la startul FIBA 3x3 Europe Cup 2018 vor fi prezente 24 de echipe reprezentand 17 tari, echipe care au obtinut vizele pentru Bucuresti in urma rezultatelor obtinute in cele 3 turnee de calificare de la Constanta, Escaldes-Engordany si Poitiers. Atat in competitia masculina, cat si in cea feminina, competitoarele de la turneul final au fost distribuite in cate patru grupe iar primele doua echipe clasate in fiecare serie urmeaza sa acceada in fazele eliminatorii.  
Bazandu-se pe clasamentul mondial realizat la 1 august pe federatiile nationale, FIBA a anuntat joi dupa-amiaza componenta grupelor din cadrul “FIBA 3x3 Europe Cup 2018”. Astfel, in intrecerea feminina, Romania, fosta vicecampioana europeana in 2016, se va confrunta cu incomodele selectionate ale Serbiei si Olandei, ultima fiind medaliata cu bronz la ultima editie continentala.
Dar iata componenta grupelor la feminin:
 
Grupa A: Ucraina (1), Spania (8), Elvetia (9)
Grupa B: Franta (2), Cehia (7), Belarus (10)
Grupa C: Olanda (3), Romania (6), Serbia (11)
Grupa D: Ungaria (4), Italia (5), Belgia (12)
 
In competitia masculina, Romania, prima campioana europeana in 2014, a fost distribuita in Grupa C alaturi de redutabila echipa a Letoniei, detinatoarea trofeului continental, dar si de incomoda nationala a Ungariei.
Dar iata componenta grupelor la masculin:

Grupa A: Serbia (1), Spania (8), Bosnia&Hertegovina (9)
Grupa B: Slovenia (2), Franta (7), Elvetia (10)
Grupa C: Letonia (3), Romania (6), Ungaria (11)
Grupa D: Rusia (4), Polonia (5), Belgia (12)

FOTO - Gabriela Marginean si Sonia Ursu, doua dintre jucatoarele de baza ale nationalei Romaniei, au cucerit argintul european in 2016.

Parteneri