Foto

Horia Paun a fost ales presedinte al FR Baschet

Luni, 02 decembrie 2013, Adunarea Generala a FRB a ales componenta noului Birou Federal al Federatiei Romane de Baschet pentru urmatorii patru ani. In deschiderea sedintei, la care au participat ca invitati ministrul TS, domnul Nicolae Banicioiu, secretarul de stat TS, doamna Carmen Tocala, si domnul Octavian Bellu, fosta mare glorie a baschetului autohton, domnul Mihai Nedeff, a primit un premiu special din partea MTS pentru intreaga sa activitate, fiind aclamat la scena deschisa de intreaga asistenta. Totodata, la propunerea domnului Mircea Vulc, directorul CSU Sibiu, doamna Carmen Tocala a fost aleasa cu unanimitate de voturi in functia de presedinte de onoare al FRB.  
 
Horia Paun, noul presedinte FRB
 
La sedinta de alegeri, gazduita de Arena de Baschet, au participat 202 reprezentanti cu drept de vot din partea structurilor afiliate la FRB, care au fost inregistrati pe liste nominale la secretariat, astfel ca sedinta a fost declarata statutara de catre secretarul general Dan Berceanu, fiind indeplinit cvorumul, conform Statutului.
In urma votului exprimat, domnul Horia Paun a fost ales in functia de presedinte al FRB. Comisia de numarare si validare a voturilor, formata din patru persoane si prezidata de domnul Petrica Munteanu, a anuntat urmatoarele la votul pentru functia de presedinte al FRB:
- au fost distribuite 202 buletine de vot si au fost exprimate 202 voturi. Din acestea, 201 voturi au fost valabile iar un vot a fost anulat. Drept urmare, s-a inregistrat urmatorul rezultat:
Branisteanu Petre – 9 voturi pentru
Netolitzchi Anton – 16 voturi pentru
Paun Horia – 176 voturi pentru
Nu au existat obiectii sau contestatii fata de aceste rezultate.
 
Alina Moanta si Virgil Stanescu, vicepresedintii FRB
 
Totodata, in urma votului exprimat, domnisoara Alina Moanta si domnul Virgil Stanescu au fost alesi vicepresedintii FRB.
Comisia de numarare si validare a voturilor, prezidata de domnul Petrica Munteanu, a anuntat urmatoarele la votul pentru functiile de vicepresedinte FRB:
- au fost distribuite 200 de buletine de vot si au fost exprimate 200 de voturi. Din acestea, 200 de voturi au fost valabile. Drept urmare, s-a inregistrat urmatorul rezultat:
Cristescu Mircea – 78 voturi pentru
Marinescu Marius – 60 voturi pentru
Moanta Alina – 153 voturi pentru
Stanescu Virgil – 91 voturi pentru
Astfel, domnisoara Alina Moanta a fost declarata vicepresedinte FRB, intrunind mai mult de jumatate plus unu din voturile exprimate la primul tur de scrutin, in vreme ce Cristescu Mircea si Stanescu Virgil au intrat in turul al doilea.
Comisia de numarare si validare a voturilor, prezidata de domnul Petrica Munteanu, a anuntat urmatoarele la votul pentru turul al doilea pentru functia de vicepresedinte FRB:
- au fost distribuite 200 de buletine de vot si au fost exprimate 181 de voturi. Din acestea, 179 de voturi au fost valabile iar doua voturi au fost anulate. Drept urmare, s-a inregistrat urmatorul rezultat:
Mircea Cristescu – 88 voturi pentru
Stanescu Virgil – 91 voturi pentru
Nu au existat obiectii sau contestatii fata de aceste rezultate.
 
Membrii noului Birou Federal
 
In plus, in urma votului exprimat, doamna Dragos Aurora si domnii Calancea Dan, Covaciu Florin, Nini Florin, Trif George, Cristescu Mircea, Floca Horatiu, Moraru Danut, Sere Serban si Marinescu Marius au fost alesi ca membrii ai Biroului Federal (4 reprezentanti ai structurilor de juniori, 4 reprezentanti ai structurilor de seniori, 2 reprezentanti din afara structurilor afiliate).
Comisia de numarare si validare a voturilor, prezidata de domnul Petrica Munteanu, a anuntat urmatoarele la votul pentru membrii Biroului Federal:
- au fost distribuite 192 de buletine de vot si au fost exprimate 192 de voturi. Drept urmare, s-a inregistrat urmatorul rezultat:
* pentru patru locuri – reprezentanti structuri de juniori
Calancea Daniel – 86 voturi pentru
Clapon Gabriel – 63 voturi pentru
Covaciu Florin – 79 voturi pentru
Nini Florin – 116 voturi pentru
Ondreikovics Tiberiu – 63 voturi pentru
Safar Gangu Zoltan – 77 voturi pentru
Tanase Catalin – 75 voturi pentru
Trif George – 78 voturi pentru
* pentru patru locuri – reprezentanti ai structurilor de seniori
Caprarescu Nicusor – 92 voturi pentru
Cristescu Mircea – 119 voturi pentru
Floca Horatiu – 98 voturi pentru
Gilca Vasile – 68 voturi pentru
Moraru Danut – 93 voturi pentru
Sere Serban – 138 voturi pentru
* pentru doua locuri – reprezenmtanti din afara structurilor afiliate
Aldea Mihai – 64 voturi pentru
Caraion Mihail – 42 voturi pentru
Dragos Aurora – 77 voturi pentru
Marinescu Marius – 93 voturi pentru
Puicu Liviu – 33 voturi pentru
 
Nu au existat obiectii sau contestatii fata de aceste rezultate.
 
In finalul Adunarii Generale, au fost alesi, cu unanimitate de voturi:
- domnul Leon Marian – presedinte al Comisiei de Cenzori
- domnul Petrosel Florin Norocel – presedinte al Comisiei de Apel
 
La putin timp dupa terminarea Adunarii Generale de alegeri, noul Birou Federal l-a numit in functia de secretar general, la propunerea presedintelui FRB, pe domnul Dan Berceanu iar in urmatoarea sedinta federala va fi numit si antrenorul federal al FRB.
 
In aceste conditii, iata componenta noului Birou Federal al Federatiei Romane de Baschet:
Horia Paun – presedinte
Alina Moanta – vicepresedinte
Virgil Stanescu – vicepresedinte
Daniel Calancea – membru BF (juniori)
Covaciu Florin – membru BF (juniori)
Florin Nini – membru BF (juniori)
George Trif – membru BF (juniori)
Sere Serban – membru BF (seniori)
Cristescu Mircea – membru BF (seniori)
Danut Moraru – membru BF (seniori)
Horatiu Floca – membru BF (seniori)
Marius Marinescu – membru BF (din afara structurilor afiliate)
Aurora Dragos – membru BF (din afara structurilor afiliate)
Dan Berceanu – secretar general
Locul pentru antrenorul federal ramane vacant pana la numirea acestuia de catre Biroul Federal, la propunerea presedintelui FRB.

Parteneri