Foto

Horia Paun a fost reales presedintele FRB

Vineri, 05 mai 2017, Arena de Baschet din Capitala a gazduit Adunarea Generala ordinara de alegeri a FRB avand urmatoarea ordine de zi:
1. Raportul de activitate al FRB in anul 2016.
2. Bilantul financiar-contabil pe 2016.
3. Raportul Comisiei de Cenzori pe 2016.
4. Planul anual de activitate pe 2017.
5. Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2017.
6. Afilieri definitive si dezafilieri.
7. Alegeri pentru noul Birou Federal (1 presedinte, 2 vicepresedinti, 10 membri)
In prezenta presedintelui de onoare al FRB, doamna Carmen Tocala, a reprezentantului MTS, domnul Razvan Dinu, si a notarului public, doamna Ioana Penes, presedintele Horia Paun a deschis Adunarea Generala si a informat asistenta ca este consemnat cvorumul de sedinta prin prezenta a 204 de reprezentanti ai structurilor afiliate (din totalul de 275). Dupa ce au fost prezentate materialele de la punctele 1, 2 si 3 de pe Ordinea de zi, membrii Adunarii Generale au aprobat cu majoritate de voturi descarcarea de gestiune pe anul 2016. Totodata, Adunarea Generala a aprobat in unanimitate si planul anual de activitate al FRB pe 2017, dar si bugetul de venituri si cheltuieli al FRB pe 2017, iar la punctul 6 a fost aprobata cu unanimitate afilierea definitiva a urmatoarelor 9 structuri sportive: Asociatia Baschet Club Sonicks Junior, CSS Palatul Copiilor Constanta, CS Sport Club Municipal Timisoara, Asociatia Baschet Club Tg Jiu, Asociatia Club Sportiv BC STARTERS Iasi, Asociatia Club Sportiv Toro Dunk, Club Sportiv Chitila, Asociatia Baschet Club LYNX, Clubul Sportiv Navodari.
In jurul orelor pranzului, s-a ajuns si la mult asteptatul punct de pe Ordinea de zi, declansandu-se procedurile de alegeri, nu inainte, insa, de a fi aprobata componenta Comisiei de Distribuire, Numarare si Validare a Voturilor, formata din domnii Ciprian Stoica, Vasile Tace, Liviu Puicu, Ciprian Borcila si Vlad Ghizdareanu.
Astfel, secretarul general al FRB, Dan Berceanu, impreuna cu reprezentantul MTS au predat “stafeta” de la previziu si membrii CDNVV si-au intrat in “paine”.
 
Horia Paun - reales presedinte; Alina Moanta si Ghita Muresan - alesi vicepresedinti
 
Astfel, conform proceselor verbale, sa mentionam ca la alegerile de astazi au participat 204 reprezentanti cu drept de vot din partea structurilor afiliate la FRB, care au fost inregistrati pe listele nominale la secretariat, astfel ca sedinta a fost declarata statutara, fiind indeplinit cvorumul, conform Statutului FRB.
In urma votului exprimat, domnul Horia Paun a fost reales in functia de presedinte al FRB cu o majoritate covarsitoare de voturi. Comisia de Distribuire, Numarare si Validare a Voturilor, prezidata de domnul Ciprian Borcila, a anuntat urmatoarele dupa votul pentru functia de presedinte al FRB:
- au fost distribuite 198 de dosare cu buletine de vot si au fost exprimate 198 de voturi pentru functia de presedinte. Dintre acestea, 194 de voturi au fost valabile iar 4 voturi au fost anulate. Drept urmare, a fost inregistrat de catre CDNVV urmatorul rezultat final:
Horia Paun – 170 de voturi
Bogdan Radulescu – 24 de voturi
Revenit la prezidiu in calitate de presedinte reales al FRB, domnul Horia Paun a multumit asistentei pentru incredere si suportul aratat prin vot, dupa care a fost continuata procedura de votare pentru cele doua functii de vicepresedinte FRB. Intrucat au fost inregistrate doar doua candidaturi pentru cele doua posturi, respectiv ale doamnei Alina Moanta, decan ANEFS, si domnului Gheorghe Muresan, singurul roman care a evoluat in NBA, s-a apelat la vot deschis, conform Statutului.
In urma exprimarii votului celor prezenti in sala, CDNVV a anuntat urmatoarele:
Alina Moanta – 198 de voturi
Gheorghe Muresan – 198 de voturi.
Nu s-au inregistrat abtineri sau voturi impotriva, Alina Moanta si Gheorghe Muresan fiind declarati vicepresedintii FRB cu unanimitate de voturi.
Tot la votul deschis s-a apelat si pentru alegerea membrilor Comisiei de Cenzori, in urma votului exprimat in sala fiind alesi cu unanimitate domnii Balan Viorel, Enachescu Constantin si Leon Marian, ultimul urmand sa ocupe functia de presedinte al respectivei comisii. Prin retragerea candidaturii domnului Radu Abramescu, s-a constatat ca si alegerea presedintelui Comisiei de Apel poate fi realizata prin vot deschis, astfel ca avocatul Florin-Norocel Petrosel a adunat 197 de voturi pentru si un singur vot impotriva.
 
Noua componenta a Biroului Federal al FRB
 
Respectandu-se procedurile conform Statutului, in urma votului exprimat de reprezentantii structurilor afiliate, doamna Adriana Pricop si domnii Covaciu Florin, Nini Florin, Dan Dacian, Cristescu Mircea, Floca Horatiu, Catalin Tanase, Sere Serban, Marinescu Marius si Petre Branisteanu au fost alesi ca membrii ai Biroului Federal (4 reprezentanti ai structurilor de juniori, 4 reprezentanti ai structurilor de seniori, 2 reprezentanti din afara structurilor afiliate).
Comisia de Distribuire, Numarare si Validare a voturilor, prezidata de domnul Ciprian Borcila, a anuntat urmatoarele la votul pentru membrii Biroului Federal:
- au fost distribuite 198 de buletine de vot si au fost exprimate 196 de voturi. Drept urmare, s-a inregistrat urmatorul rezultat:
- pentru 4 locuri in Biroul Federal (reprezentantii structurilor de juniori)
Aldea Mihai – 27 voturi
Alecu Cornel –16 voturi
Covaciu Florin – 84 voturi
Dacian Dan – 76 voturi
Dinu Radu – 22 voturi
Gilca Vasile – 75 voturi
Mihai Petrut – 74 voturi
Nini Florin – 133 voturi
Tanase Catalin – 75 voturi
Zoltan Safar Gingu Csaba – 71 voturi
Consemnandu-se egalitate de voturi pentru al patrulea loc eligibil intre domnii Gilca Vasile si Tanase Catalin, s-a intrat in turul al doilea, unde s-au inregistrat urmatoarele din 107 voturi exprimate:
Gilca Vasile – 42 voturi
Tanase Catalin – 65 voturi
- pentru 4 locuri in Biroul Federal (reprezentantii structurilor de seniori)
Barbu Dragos – 94 voturi
Cristescu Mircea – 131 voturi
Floca Oliver Horatiu – 118 voturi
Pricop Adriana – 100 voturi
Rusz Istvan Laszlo – 33 voturi
Sere Serban Traian – 146 voturi
- pentru 2 locuri in Biroul Federal (reprezentanti din afara structurilor)
Branisteanu Petre – 119 voturi
Marinescu Marius – 104 voturi
Raducanu Sebastian – 79 voturi
 
Tinand cont de prevederile Statutului FRB si de rezultatele votului, validate si confirmate de membrii CDNVV, au fost alesi ca membrii ai noului Birou Federal al FRB pentru perioada 2017-2021, urmatorii:
-         Horia Paun – presedinte FRB
-         Alina Moanta – vicepresedinte FRB
-         Gheorghe Muresan – vicepresedinte FRB
-         Covaciu Florin – membru BF Juniori
-         Dacian Dan – membru BF Juniori
-         Nini Florin – membru BF Juniori
-         Tanase Catalin –  membru BF Juniori
-         Cristescu Mircea –  membru BF Seniori
-         Floca Oliver Horatiu –  membru BF Seniori
-         Pricop Adriana – membru BF Seniori
-         Sere Serban  –  membru BF Seniori
-         Branisteanu Petre –  membru BF Alte Structuri
-         Marinescu Marius –  membru BF Alte Structuri
 
Nu au existat obiectii sau contestatii fata de rezultatul votului inregistrat la Adunarea Generala de Alegeri a FRB din data de 05.05.2017.
 
La putin timp dupa terminarea Adunarii Generale de alegeri, a avut loc sedinta noului Birou Federal. In cadrul acesteia, la propunerea presedintelui FRB, domnul Dan Berceanu a fost reconfirmat cu unanimitate de voturi in functia de secretar general, iar domnul Claudiu Fometescu a fost validat cu unanimitate de voturi in functia de antrenor federal, ambii completand lista de 15 membrii ai noului Birou Federal al FRB.


FOTO - Membrii Biroului Federal impreuna cu presedintele de onoare al FRB la finalul Adunarii Generale de alegeri de astazi (credit Alina Cojocaru)
 

Parteneri